Amazon Quiz Time Daily - Today's Answers [31st-March-2019]
Amazon Quiz Time Daily – Today’s Answers [31st-March-2019]

31st March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Montra Helicon Bicycle)

Question 1. Who was the last Mughal Emperor in India?

Answer: Bahadur Shah II

Question 2. Marvel is set to release a special theme song for Avengers Endgame exclusively for India, slated to be released in Hindi, Tamil and Telegu. Who will be composing this song?

Answer: A. R. Rahman

Question 3. Which of the following authors was NOT born in India?

Answer: VS Naipaul

Question 4. Deepika Padukone recently released the first look of her film Chhapaak, in which she plays an acid attack victim. Which actor will star opposite her in the film?

Answer: Vikrant Massey

Question 5. Which is the brightest star seen in the night sky?

Answer: Sirius


Previous Quiz Answers


30th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Home Speaker 500)

Question 1. In zoology, herpetology is the study of reptiles and amphibians. What does ornithology focus on?

Answer: Birds

Question 2. An atom is made of 3 subatomic particles – a proton, a neutron, and an electron. A proton carries positive charger and a neutron carries negative charge. True or False?

Answer: False

Question 3. The Pacific Ocean is the largest on the planet. Which ocean is the smallest?

Answer: Arctic Ocean

Question 4. The book ‘Big Egos, Small Men’ is written by a former law minister of India. Who is the it?

Answer: Ram Jethmalani

Question 5. It is said that the carvings at the Edakkal Caves were made by man during the Stone Age. Where are these caves located?

Answer: Kerala


29th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000)

Question 1. Where can you find the smallest bone in the human body?

Answer: Ear

Question 2. When referring to genres of music, what does ‘R and B’ stand for?

Answer: Rhythm and Blues

Question 3. In which year was Microsoft established?

Answer: 1975

Question 4. A caterpillar does not stay a caterpillar for its entire life. What does it change into?

Answer: Butterfly or Moth

Question 5. What is the currency of Sweden?

Answer: Krona


28th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Casio G-Shock Watch)

Question 1. What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer: Allah Rakha

Question 2. The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal.

Answer: 1757

Question 3. Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

Answer: Rome

Question 4. A litre of hot water weighs more than a litre of cold water

Answer: False

Question 5. A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?

Answer: Blind carbon copy


27th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a OnePlus 6T)

Question 1. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer: Mars

Question 2. Which of these countries does NOT have a standing army?

Answer: Iceland

Question 3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer: Nagaland

Question 4. Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Answer: Mawsynram, Meghalaya

Question 5. Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer: Cricket


26th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Philips Trimmer)

Question 1. The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer: Lunula

Question 2. There is only one part of the body with living cells that does NOT receive blood supply through blood vessels. Where do these cells exist?

Answer: Cornea

Question 3. Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer: Garba

Question 4. Tiger stripes are unique like human fingerprints and no two tigers share the same stripe pattern.

Answer: True

Question 5. Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer: Srinagar


25th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10,000)

Question 1. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answer: Sheep

Question 2. Hummingbirds can fly backwards.

Answer: True

Question 3. What is the name of the character played by Akshay Kumar in the movie ‘Kesari’?

Answer: Havildar Ishar Singh

Question 4. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answer: False

Question 5. Salman Khan and Sanjay Leela Bhansali are reuniting for a film after 19 years. Alia Bhatt announced that she will be joining the cast. What is the film set to be called?

Answer: Inshallah


24th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy S10e)

Question 1. The highest cricket ground in the world, in terms of altitude, is located in which country?

Answer: India

Question 2. Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Answer: Jupiter

Question 3. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Answer: Neelakurinji

Question 4. Deer shed and re-grow their antlers every year.

Answer: True

Question 5. When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of _.

Answer: Clouds


23rd March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Alpha DSLR Camera)

Question 1. The 4 minarets of the Taj Mahal are tilted outwards, so that they won’t fall on the Mahal in case of an earthquake.

Answer: True

Question 2. All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front. how many other regional languages appear on the back panel?

Answer: 15

Question 3. What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?

Answer: Paleontologist

Question 4. After the Berlin Olympics in 1936, Hitler offered an Indian hockey player a position as Field Marshall in the German Army. Which player was it?

Answer: Dhyan Chand

Question 5. When is the first ICC Men’s Cricket World Cup 2019 match scheduled?

Answer: 30th May


22nd March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹25,000)

Question 1. The 2019 IPL is just around the corner, and Yuvraj Singh has joined a new team. Which team will he play for?

Answer: Mumbai Indians

Question 2. Who was the first Indian to fly into outerspace?

Answer: Rakesh Sharma

Question 3. Orcas, or killer whales are a sub-species of dolphins.

Answer: True

Question 4. Priyanka Chopra played a supporting role in a recent Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answer: Isn’t It Romantic

Question 5. Two South Korean companies recently announced a 300 Million dollar investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second.

Answer: Kia Motors Corporation


21st March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Montra Helicon Bicycle)

Question 1. What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?

Answer: Viva

Question 2. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer: A bloat

Question 3. Sanjay Leela Bhansali, and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Answer: Saratchandra Chattopadhyay

Question 4. ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer: Mark Antony

Question 5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming 2019 Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Answer: Ayan Mukherjee


20th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor View20)

Question 1. Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Answer: Thar

Question 2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?

Answer: K. D. Jadhav

Question 3. Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Answer: Qubani Ka Mitha

Question 4. There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Answer: A dagger

Question 5. Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Answer: Javed Akhtar


19th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor View20)

Question 1. What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Answer: Aglet

Question 2. The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

Answer: Dilip Prabhavalkar

Question 3. Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

Answer: Nitrogen

Question 4. An A2 size paper, is smaller than an A4 size paper.

Answer: False

Question 5. The 2019 Oscars just went by. But, which movie won the Oscar for best film in 2018?

Answer: The Shape of Water


18th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹500)

Question 1. Which of these natural phenomenon is also know as the ‘Northern Lights’?

Answer: Aurora Borealis

Question 2. In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer: 1983

Question 3. Who was the fictional detective created by Arthur Conan Doyle?

Answer: Sherlock Holmes

Question 4. The Tropic of Cancer does NOT pass through which of these Indian states?

Answer: Bihar

Question 5. Which state was divided into Maharashtra and Gujarat in 1960?

Answer: Bombay


17th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Vivo V15 Pro)

Question 1. _ is the largest moon in our solar system, with a diameter larger than either Mercury or Pluto

Answer: Ganymede

Question 2. Which beauty pageant did Manushi Chillar win in 2017?

Answer: Miss World

Question 3. Ruqaiya Sultan Begum was the wife of which Mughal Ruler?

Answer: Akbar

Question 4. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer: Chandragupta Maurya

Question 5. Who was the first Indian to win an Academy Award at the Oscars?

Answer: Bhanu Athaiya


16th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy Smartwatch)

Question 1. ‘Light-year’ is a unit of _. Fill in the blanks.

Answer: Distance

Question 2. Eritrea, which became the 182nd member of the UN, is located in which continent?

Answer: Africa

Question 3. The Garampani wildlife sanctuary is located in which Indian state?

Answer: Assam

Question 4. What is the national sport of Japan?

Answer: Sumo wrestling

Question 5. In which country were the first Olympic games held?

Answer: Greece


15th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹75,000)

Question 1. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer: Paleontology

Question 2. Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 3. What is the Roman numeral for 50?

Answer: L

Question 4. Which is the highest attainable rank in the Indian Army?

Answer: Field Marshal

Question 5. The surrender of Japan in 1945 brought an end to WWII. On which ship were the surrender documents signed?

Answer: USS Missouri


14th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win Sennheiser Wireless Headphones)

Question 1. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answer: Cycling

Question 2. Which of the following national parks is located in Rajasthan?

Answer: Keoladeo National Park

Question 3. Where in the human body is the occiput?

Answer: Head

Question 4. What is the chemical symbol of lead?

Answer: Pb

Question 5. Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answer: 2.11 seconds


13th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy M20)

Question 1. According to Roman mythology, ‘Cloacina’ was the goddess of __.

Answer: Sewers

Question 2. If you were visiting the ‘Tabo Monastery’, where would you be?

Answer: Himachal Pradesh

Question 3. One liter of hot air will be heavier than one liter of cold air.

Answer: False

Question 4. ‘Chholiya’ often referred to as ‘sword dance’, is the traditional folk dance form associated with which state?

Answer: Uttarakhand

Question 5. At __ years old, Kane Tanaka, a Japanese woman has officially been confirmed as the oldest person living by Guinness World Records. Fill in the blanks.

Answer: 116


12th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Tommy Hilfiger Watch)

Question 1. The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian state

Answer: Punjab

Question 2. Grown in regions of South India, Arabica and Robusta are varieties of _. Fill in the blank.

Answer: Coffee

Question 3. Created by Edgar Rice Borroughs, John Clayton is raised by apes in the jungles of Africa. What do we know him popularly as?

Answer: Tarzan

Question 4. The famous ad jingle for this Indian watches brand was composed by AR Rahman as an adaption of Mozart’s 25th symphony. Which Indian brand is this?

Answer: Titan

Question 5. Which of them was the first Indian to win the Miss World title?

Answer: Reita Faria


11th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5000)

Question 1. When referring to dates and years, BC stands for ‘Before Christ’. What does AD stand for?

Answer: Anno Domini

Question 2. In which country is the International Court of Justice located?

Answer: Netherlands

Question 3. If you’re playing chess, which piece can only make an L-shaped move?

Answer: The Knight

Question 4. Which of the following smartphone brands does NOT belong to the same parent company?

Answer: Xiaomi

Question 5. Which country is Prague in?

Answer: Czech Republic


10th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy S10 Plus)

Question 1. Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Answer: A ring

Question 2. Which of these actors will be playing the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?

Answer: Will Smith

Question 3. Hemophobia is the fear of _. Fill in the blank.

Answer: Blood

Question 4. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer: Tittle

Question 5. The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Answer: Arvind Adiga


9th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Ray-Ban Sunglasses)

Question 1. Which is the largest living fish in the ocean?

Answer: Whale shark

Question 2. A butterfly’s taste sensors are in its feet.

Answer: True

Question 3. Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Answer: Honda

Question 4. What is the meaning of the name Himalaya, in Sanskrit?

Answer: Abode of snow

Question 5. A European spectacle maker invented the telescope. What was his name?

Answer: Hans Lippershey


8th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1000)

Question 1. Which is the longest river in Asia?

Answer: Yangtze

Question 2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer: Suffragettes

Question 3. Halitosis is the medical term for which of these?

Answer: Bad breath

Question 4. To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these stadiums?

Answer: M Chinnaswamy stadium, Bengaluru

Question 5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand


7th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fitbit Ionic Smartwatch)

Question 1. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answer: Subscriber Identity Module

Question 2. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer: Venus

Question 3. Which Stephen King novel takes place in the fictional Overlook Hotel?

Answer: The Shining

Question 4. Neil Armstrong was the first man to walk on the moon. Who was the second?

Answer: Buzz Aldrin

Question 5. How many sides does a rhombus have?

Answer: 4


6th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Redmi Note 5 Pro)

Question 1. A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in __.

Answer: Edible seaweed

Question 2. ‘A Moveable Feast’ is the autobiography of?

Answer: Ernest Hemingway

Question 3. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer: The French Revolution

Question 4. George Eliot was the pen name of which author?

Answer: Mary Ann Evans

Question 5. Who recently became the first batsman in the world to smash 500 sixes in international cricket?

Answer: Chris Gayle


5th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony MHC-V21D High Power Portable Party System)

Question 1. Where can you find the largest cricket stadium in Asia, which is sometimes referred to as the ‘Lord’s of Asia’?

Answer: Kolkata

Question 2. What is the maximum number of players a football team can have on the field, during a match?

Answer: 11

Question 3. The electronic recording device in an aircraft is known as a black box. What color is this device?

Answer: Orange

Question 4. What is the capital city of Mizoram?

Answer: Aizawl

Question 5. Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?

Answer: The God of Small Things


4th March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000)

Question 1. On which day is the International Women’s Day celebrated every year?

Answer: 8th March

Question 2. After being nominated for several years, Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016. Which film did he win it for?

Answer: The Revenant

Question 3. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn, passes through India

Answer: False

Question 4. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer: Arunachalam Muruganantham

Question 5. Which country will host the 2020 Summer Olympics?

Answer: Japan


3rd March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy A7)

Question 1. Marine scientists have proposed to rename the ‘starfish’ because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. What is it now known as?

Answer: Sea star

Question 2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer: Wimbledon

Question 3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4. Which actor won an Audi for the ‘Answer of the season’ in Koffee with Karan season 6?

Answer: Ajay Devgn

Question 5. All of the below are Indian fashion designers, except?

Answer: Ravi Ruia


2nd March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Wireless Sleepbuds)

Question 1. When it comes to mobile phone networks such as 2G, 3G and 4G, what does the ‘G’ stand for?

Answer: Generation

Question 2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Answer: Cochin

Question 3. Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?

Answer: Deepika Padukone

Question 4. When talking about computers, which of these is NOT a peripheral component?

Answer: Motherboard

Question 5. Which multinational conglomerate is the parent company to Google?

Answer: Alphabet Inc


1st March 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10,000)

Question 1. On Feb 13, 2019, after 15 years of exploration, NASA declared its Mars rover ‘dead’. What was the name of this robotic rover?

Answer: Opportunity

Question 2. Until 1955, the State Bank of India was known as __.

Answer: Imperial Bank of India

Question 3. How many times have the Chennai Super Kings won the IPL?

Answer: Three

Question 4. The game PUBG has been created and released by the popular gaming company EA Sports.

Answer: False

Question 5. The __ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer: The Ring of Fire

DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence on everyday in March from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and winners will be selected by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on this page –> https://amazon.in/winners by 30th April, 2019.


February 2019 – Amazon Quiz Answers


28th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. With less than 1,000 inhabitants, which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 2. Where on the human body is the zygomatic bone found?

Answer: Facial cheek

Question 3. Ablutophobia is the fear of _. Fill in the blanks.

Answer: Bathing

Question 4. Which of these Italian cities is built over 117 islands?

Answer: Venice

Question 5. Yohei Sasakawa was recently awarded the International Gandhi Peace Prize 2018, in recognition of his work to eliminate which disease across the world?

Answer: Leprosy


27th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor View20)

Question 1. Congo rainforest is the largest rainforest in the world. True or false?

Answer: False

Question 2. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer: Indus

Question 3. Which football club play their home games at Old Trafford?

Answer: Manchester United

Question 4. Bedfordshire, Shallot and Lancastrian are all types of which vegetable?

Answer: Onion

Question 5. Krav Maga is a _. Fill in the blanks.

Answer: Martial art form


26th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Seiko Chronograph Watch)

Question 1. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer: Russia

Question 2. The national anthem of Bangladesh, ‘Amar Sonar Bangla’ was written by __. Fill in the blanks.

Answer: Rabindranath Tagore

Question 3. Which of these is also known as the Devil’s Triangle or Hurricane Alley?

Answer: Bermuda Triangle

Question 4. A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Answer: Bull-fighting

Question 5. Which movie won the best picture award at the recently held Oscars 2019?

Answer: Green Book


25th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹75,000)

Question 1. Rudyard Kipling’s ‘The Jungle Book’ was set in which of these Indian states?

Answer: Madhya Pradesh

Question 2. Which of these movies has NOT been directed by Anurag Kashyap?

Answer: Uri: The Surgical Strike

Question 3. The flavorful spice, cinnamon, is made from which part of a tree?

Answer: Bark

Question 4. Who was the first woman Air Marshall in India?

Answer: Padmavathy Bandopadhyay

Question 5. As per which of these calendars are we in the year 2019?

Answer: Gregorian calendar


24th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy M20)

Question 1. Which country has won the maximum number of ICC cricket world cups?

Answer: Australia

Question 2. Astana is the capital city of which Eastern European country?

Answer: Kazakhstan

Question 3. In the Hunger Games series, what is weapon of choice of the protagonist, Katniss Everdeen?

Answer: Bow and arrow

Question 4. Which of these is the largest organ in the human body?

Answer: Skin

Question 5. Which batsman holds the highest individual scorer in test match cricket having scored 400 against England in 2003-04?

Answer: Brian Lara


23rd February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Canon EOS 1300D 18MP Digital SLR Camera)

Question 1. What is astronaut, Buzz Lightyear’s popular catchphrase in the Pixar film, Toy Story?

Answer: To infinity and beyond

Question 2. The fictional address 221B, Baker Street is associated with which of these fictional characters?

Answer: Sherlock Holmes

Question 3. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’ . Who is the author of this book series?

Answer: George R. R. Martin

Question 4. A 2-part British stage play written by Jack Thorne based on the Harry Potter series was first performed in London. What is the name of the play?

Answer: Harry Potter and the Cursed Child

Question 5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Answer: 2061


22nd February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1,000)

Question 1. If you visit a Podiatrist, which part of the body will this doctor treat?

Answer: Feet

Question 2. Which of these is NOT a play by Shakespeare?

Answer: Barefoot in the park

Question 3. Jack Dorsey founded which social network in March 2006?

Answer: Twitter

Question 4. Bamboo is a type of grass.

Answer: True

Question 5. The ‘Clavicle’ is also known by which other name?

Answer: Collarbone


21st February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Apple Watch Series 4)

Question 1. King Edward, Maris Piper and Romano are all types of which vegetable?

Answer: Potato

Question 2. Which of these planets does NOT have a ring around it?

Answer: Venus

Question 3. Which highway makes up the longest road in India?

Answer: National Highway 44

Question 4. In India, the highest temperature ever was recorded on 19 May 2016 in Phalodi, Rajsthan. How much was this?

Answer: 51 degree Celsius

Question 5. Zoya Akhtar’s film Gully Boy recently hit the box office. Which movie was her directorial debut?

Answer: Luck by chance


20th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Redmi 6 Pro)

Question 1. If your birthday falls between March to April, and your sun sign is depicted by a Ram, what’s your zodiac sign?

Answer: Aries

Question 2. If you are colorblind, you may not be able to see the true color of the gemstone emerald. What color is it?

Answer: Green

Question 3. ‘Square watermelons’ are watermelons grown into the shape of a cube, first developed in Japan. However, these are only ornamental and not edible.

Answer: True

Question 4. The Borlaug Award was instituted to honor Indian scientists for their research and contributions in the field of __. Fill in the blanks.

Answer: Agriculture

Question 5. Royal, azure and prussian are shades of which color?

Answer: Blue


19th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a GoPro CHDHX-701-RW Hero7 Camera)

Question 1. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Answer: False

Question 2. What is the name of the world’s largest species of spider, in terms of mass and size?

Answer: Goliath Birdeater

Question 3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer: Nagaland

Question 4. The tune of Stevie Wonder’s hit song, ‘I just called to say I love you’, was adapted for the title track of which Bollywood film?

Answer: Maine Pyar Kiya

Question 5. Jakarta is the capital of which country?

Answer: Indonesia


18th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹25,000)

Question 1. Which is the smallest state in India?

Answer: Goa

Question 2. If you write a letter to ‘HOH OHO, Canada’ – whose postal code would you be writing to?

Answer: Santa Clause

Question 3. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer: Aquarius

Question 4. MS Dhoni has never scored a century in any match outside Asia.

Answer: True

Question 5. Photoshop, Premier Pro and Illustrator are programs belonging to which software company?

Answer: Adobe Inc.


17th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy Note 9)

Question 1. What the capital city of Arunachal Pradesh?

Answer: Itanagar

Question 2. India is the only country to have won the 60-over, 50-over and 20 over World Cups.

Answer: True

Question 3. When talking about computers, what does RAM stand for?

Answer: Random Access Memory

Question 4. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018

Answer: Tesla

Question 5. The color red enrages bulls, which is why the matodors of Spain use red capes to challenge them.

Answer: False


16th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Wireless Noise-Masking Sleepbuds)

Question 1. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer: Spanish

Question 2. We use Google Maps for everything these days. But do you know what GPS stands for?

Answer: Global Positioning System

Question 3. The daughter of which prominent Indian businessman recently got married to Anand Piramal?

Answer: Mukesh Ambani

Question 4. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer: Orange

Question 5. The part in the human body referred to as the ‘funny bone’ isn’t actually a bone but a nerve called the ulnar nerve. Where is it located?

Answer: Elbow


15th February 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10,000)

Question 1. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

Question 2. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zamin Par

Question 3. During the festival of Onam, people enjoy a wholesome feast known as ‘sadya’. In which Indian state is this festival celebrated?

Answer: Kerala

Question 4. ‘Claque’ is _.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance

Question 5. If someone mentions ‘Brogues’ what piece of fashion are they referring to?

Answer: Shoes


14th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Philips Hue Starter Kit)

Question 1. The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer: Durian

Question 2. Which of these popular Indian models was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer: Milind Soman

Question 3. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer: Orange

Question 4. Which is the smallest state in India?

Answer: Goa

Question 5. A new Indian rupee note displays Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer: Fifty rupees


13th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Nokia 8.1)

Question 1. How many states and union territories does India comprise of?

Answer: 29 states, 7 territories

Question 2. What type of Government does India operate under?

Answer: Parliamentary

Question 3. The deepest point on Earth lies 36,000 feet below sea level. Where can you find it?

Answer: Mariana Trench

Question 4. Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Answer: Thor

Question 5. ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Answer: Charles Darwin


12th February 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. What character does Priyanka Chopra’s to-be sister-in-law play in the popular series, Game of Thrones?

Answer: Sansa Stark

Question 2. Before assuming her current title, Queen Elizabeth was a mechanic.

Answer: True

Question 3. Which country was the first to have a democratically elected female Prime Minister?

Answer: Sri Lanka

Question 4. The film, Manikarnika, starring Kangana Ranaut, chronicles the life of which female freedom fighter?

Answer: Rani Lakshmi Bai

Question 5. In which country did celebrity couples Virat-Anushka and Ranveer-Deepika tie the knot?

Answer: Italy


11th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000)

Question 1. From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer: 1984

Question 2. ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer: The Office

Question 3. The first person in history to win two Nobel prizes was __.

Answer: Marie Curie

Question 4. In the context of space, a ‘Light Year’ is __.

Answer: A unit of length

Question 5. Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _.

Answer: Father


10th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a OnePlus 6T)

Question 1. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter

Question 2. Serena Williams has won more Grand Slams than Roger Federer.

Answer: True

Question 3. Which fruit is thrown during the annual food-fight festival in Bunol, Spain?

Answer: Tomato

Question 4. Who is the youngest person to ever be awarded the Nobel prize?

Answer: Malala Yousafzai

Question 5. In 1971, Alan Shepard played __ on the moon, making him the only person to ever play this sport anywhere other than Earth. Which sport was it?

Answer: Golf


9th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Saregama Carvaan)

Question 1. The cherubic baby, Cupid, is popularly associated with Valentine’s Day. What does he carry with him?

Answer: Bow and arrow

Question 2. In the phrase XOXO, what does the ‘O’ stand for?

Answer: Hugs

Question 3. Which Pakistani cricketer made his test debut in the same match as Sachin Tendulkar?

Answer: Waqar Younis

Question 4. The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer: 11 hours 40 minutes

Question 5. Who is the Greek goddess of love?

Answer: Aphrodite


8th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1,000)

Question 1. ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Answer: Bathing

Question 2. The Greeks referred to this state as ‘Pentapotamia’, an inland delta of five converging rivers. Name this Indian State

Answer: Punjab

Question 3. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer: Nike

Question 4. Jetsun Pema became the queen of which Asian kingdom following her marriage in 2011?

Answer: Bhutan

Question 5. Which High Court recently ruled against negative marking in competitive examinations?

Answer: Madras High Court


7th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor Band 4)

Question 1. Wolverine, also known as ‘Gulo Gulo’ is the member of which animal family?

Answer: Weasel

Question 2. The collective noun for a group of giraffes is a ‘_ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer: Tower

Question 3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of __?

Answer: Military tanks

Question 4. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer: The Persian Empire

Question 5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand


6th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Vivo V11 Pro)

Question 1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Answer: Most Valuable Player

Question 2. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zamin Par

Question 3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Answer: Desserts

Question 4. Which of these actors played on-screen father to their real father?

Answer: Abhishek Bachchan

Question 5. At the age of 16 years and 146 days, who recently became the youngest batsman in the world to score a half-century in international cricket?

Answer: Rohit Paudel


5th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Noise Cancelling Headphones)

Question 1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium

Question 2. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: Dracula

Question 3. The ‘Asteroid Belt’ is a region of space where most of the asteroids in our Solar System are found orbiting the Sun. This belt is located between the orbits of which two planets?

Answer: Mars and Jupiter

Question 4. Narthaki Nataraj recently became the first Transgender to be awarded the Padma Shri award. Which of these dance forms is she associated with?

Answer: Bharatnatyam

Question 5. Which country won the recently held 2019 Asian Cup Football tournament?

Answer: Qatar


4th February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5,000)

Question 1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer: Kapil Dev

Question 2. What is the national sport of Japan?

Answer: Sumo wrestling

Question 3. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer: 14

Question 4. The largest Buddhist monastery is the world is located in _

Answer: Indonesia

Question 5. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer: Nagaland


3rd February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy A7)

Question 1. Entomology is the science that studies Insects.

Answer: True

Question 2. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi

Question 3. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver

Question 4. The Mars Mission ‘HOPE’ is scheduled to be launched by 2020. Which country’s probe is this?

Answer: UAE

Question 5. This is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim, where around 90% of the world’s earthquakes occur. What is it known as?

Answer: The Ring of Fire


2nd February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Alpha A6000L 24.3MP Digital SLR Camera)

Question 1. Which dance move became popular after Michael Jackson used it during a performance of the song ‘Billie Jean’ in 1983?

Answer: Moonwalk

Question 2. What is the dot that appears on the lower case of the alphabet ‘i’ called?

Answer: Tittle

Question 3. If you can see the Wheel of Stone inside the Vittala Temple complex, which city are you in?

Answer: Hampi

Question 4. What is the highest civilian award of India?

Answer: Bharat Ratna

Question 5. In the context of space, a ‘Light Year’ is __.

Answer: A unit of length


1st February 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10,000)

Question 1. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia

Question 2. ‘I’m the king of the world’ is a dialogue from which movie?

Answer: Titanic

Question 3. There have been 3 Kabbadi World Cups held so far, and one country has won them all. Which one is it?

Answer: India

Question 4. Polar bears are found in Antarctica.

Answer: False

Question 5. ‘Salome’ and ‘An Ideal Husband’ are plays written by which playwright?

Answer: Oscar Wilde

DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence on everyday in February from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and winners will be selected by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on this page –> https://amazon.in/winners by 31st March, 2019.


January 2019 – Amazon Quiz Answers


31st January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony 5.1 Soundbar Home Theatre System)

Question 1. Octopuses have 3 hearts.

Answer: True

Question 2. Starbucks was founded in which American city?

Answer: Seattle

Question 3. In the Lion King, Rafiki is the name of which character?

Answer: The monkey

Question 4. Which of these is NOT a droid from Stars Wars?

Answer: Chewbacca

Question 5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer: 1980


30th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy Smartwatch)

Question 1. Which of the following is NOT a phrase in Spanish?

Answer: Buon giorno

Question 2. Which Bollywood film was added to the Guiness book for winning the highest number of awards?

Answer: Kaho Naa Pyaar Hai

Question 3. In the Harry Potter series, what is the name of the prison where Sirius Black was held captive?

Answer: Azkaban

Question 4. Marvel is releasing its first movie with a female superhero lead in 2019. Which film is it?

Answer: Captain Marvel

Question 5. The actor who played Thanos in Avengers, was also the villain in another Marvel movie. Which was it?

Answer: Cable in Deadpool 2


29th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fossil Explorist Men’s Watch FTW4004)

Question 1. This actor died in 1984 and also starred in a movie named ‘1984’. Who is he?

Answer: Richard Burton

Question 2. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer: Spider-Man

Question 3. If you are spotted eating this in Singapore, you will be fined. What is it?

Answer: Chewing gum

Question 4. A shrimp’s heart is located in it’s head.

Answer: True

Question 5. What is the name of the museum in Croatia where one can find displays such as a memory jar, champagne bottle corks and a positive pregnancy test?

Answer: Museum of broken relationships


28th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹500)

Question 1. Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Answer: Priyanka Chopra

Question 2. What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer: Praetorian Guard

Question 3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer: Scotland

Question 4. Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer: True

Question 5. At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer: Antarctica


27th January 2019, 8AM-12PMAnswers for Amazon Quiz Time (Win an iPhone Xs)

Question 1. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer: True

Question 2. Tatya Tonpe and Rani of Jhasi were associated with which of these freedom movements of India?

Answer: Indian Rebellion of 1857

Question 3. What is the name of the mountain region that separates France and Spain?

Answer: The Pyrenees

Question 4. Stan Lee made his first appearance in a DC movie as an animated character. Which film was it?

Answer: Teen Titans Go! To the Movies

Question 5. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer: Nagaland


26th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Republic Day Special Edition Quiz (Win ₹26,000)

Question 1. Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?

Answer: Calcutta (Kolkata)

Question 2. The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established with the aim to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?

Answer: NITI Ayog

Question 3. The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and _ in 1853. Fill in the blanks.

Answer: Thane

Question 4. The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?

Answer: 449

Question 5. In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to?

Answer: Assam Rifles


25th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Question 1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer: The monkey

Question 2. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer: Sleeping

Question 3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer: Scotland

Question 4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer: Madagascar

Question 5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer: 1980


24th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fitbit Ionic SmartWatch)

Question 1. Who was the first president of the USA?

Answer: George Washington

Question 2. The soldiers who protected Roman emperors were called _. Fill in the blanks.

Answer: Praetorian Guard

Question 3. Eugenics is the study of _.

Answer: altering human beings by changing their genetic components

Question 4. When is the International Day of Families celebrated?

Answer: May 15

Question 5. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer: Spider-Man


19th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony MHC-V21D High Power Portable Party System)

Question 1. Which of these Zodiac signs is the only one to be represented by an inanimate object in its symbol?

Answer: Libra

Question 2. What state of matter is our Sun mainly made of?

Answer: Plasma

Question 3. ‘Poseidon’ is the Greek god of ______. Fill in the blanks.

Answer: The sea

Question 4. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer: Mars

Question 5. He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer: Chanakya


18th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000)

Question 1. The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer: Mumtaz Mahal

Question 2. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer: The Persian Empire

Question 3. Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer: Superman

Question 4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer: Sand

Question 5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand


17th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Saregama Carvaan)

Question 1. The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Answer: Assam

Question 2. As of 2019, which Indian most recently received the Nobel prize?

Answer: Kailash Satyarthi

Question 3. What is a ‘quandong’?

Answer: A fruit

Question 4. The Gila monster is a venomous what?

Answer: Lizard

Question 5. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi


16th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Mi A2)

Question 1. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver

Question 2. ‘Triton’ is the name of the largest natural satellite of which planet?

Answer: Neptune

Question 3. In November 2018, New Caledonia held an independence referendum at which a majority voted against independence. Which country were they voting to become independent from?

Answer: France

Question 4. ‘Borborygmus’ is the medical term for what bodily function or condition?

Answer: Stomach rumbles

Question 5. Which state recently launched the ‘One Family, One Job’ scheme which entitles one government job for every family in the state?

Answer: Sikkim


15th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Alpha A6000L 24.3MP Digital SLR Camera)

Question 1. In a car, what does ABS stand for?

Answer: Anti-lock Braking System

Question 2. Rumtek monastery is located in __________.

Answer: Sikkim

Question 3. Which of these books got author Jhumpa Lahiri the Pulitzer prize?

Answer: Interpreter of Maladies

Question 4. Michael D. Higgins is the president of ________.

Answer: Ireland

Question 5. Which sport are Narain Karthikeyan and Karun Chandhok associated with?

Answer: Formula One racing


14th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1000)

Question 1. What kind of weapon is a falchion?

Answer: A Sword

Question 2. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer: 14

Question 3. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer: Slumdog Millionaire

Question 4. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer: Dr. B. R. Ambedkar

Question 5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer: 38-45 minutes


13th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a BlackBerry Key2)

Question 1. British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from Feb 1918?

Answer: Vote

Question 2. Which famous scientist wrote the book ‘A Brief History of Time’?

Answer: Stephen Hawking

Question 3. As of 1st January 2019, which of these countries has officially quit the UNESCO?

Answer: USA

Question 4. Which element is represented by the chemical symbol Fe?

Answer: Iron

Question 5. Which of these is an initiative recently launched by ISRO to engage students with space science activities?

Answer: Samwad


12th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Yamaha Acoustic Guitar)

Question 1. In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

Answer: Chile

Question 2. Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 3. Which large, freshwater lake is known for alleged sightings of the cryptozoological monster ‘Nessie’?

Answer: Loch Ness, Scotland

Question 4. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer: Pushkar Mela

Question 5. What currency does Ukraine use?

Answer: Hryvnia


11th January 2019 , 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Question 1. In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer: United Kingdom

Question 2. In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer: Singapore

Question 3. What is the national flower of India?

Answer: Lotus

Question 4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer: Madagascar

Question 5. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer: Sleeping


10th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony 5.1 Soundbar Home Theatre System)

Question 1. A coup in Libya in 1969, brought which dictator to power?

Answer: Muammar Gaddafi

Question 2. What was the name of the ship Christopher Columbus sailed from Spain to the ‘New World’ in 1492?

Answer: Santa Maria

Question 3. In hospitals, Nephrology departments generally treat medical issues related to which organs of the body?

Answer: Kidneys

Question 4. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

Question 5. What food makes up a majority of the giant panda’s diet?

Answer: Bamboo


9th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Vivo V11 Pro)

Question 1. What is the national animal of India?

Answer: Tiger

Question 2. Which would weigh more – 1 cubic foot of gold or silver?

Answer: Gold

Question 3. Turtles are classified as reptiles. True or false?

Answer: True

Question 4. A male swan is known as a cob, a baby swan is known as a cygnet. What is a female swan called?

Answer: Pen

Question 5. What is the hardest naturally occurring substance in the world?

Answer: Diamond


8th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5000)

Question 1. Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer: Pixar

Question 2. Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer: Earth

Question 3. In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer: Quicksilver

Question 4. Which is the world’s largest land carnivore?

Answer: Polar Bear

Question 5. Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer: TB Radhakrishnan


7th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Amazon Fire TV Stick)

Question 1. What is the national tree of India?

Answer: Banyan

Question 2. Which continent is home to the largest non-polar ice cap in the world?

Answer: North America

Question 3. According to the old English proverb, what is ‘in the eye of the beholder’?

Answer: Beauty

Question 4. Theravada and Mahayana are branches of which major world religion?

Answer: Buddhism

Question 5. Who composed the score for the 1994 musical ‘The Lion King’?

Answer: Hans Zimmer


6th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a OnePlus 6T)

Question 1. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer: Medusa

Question 2. Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe.

Answer: True

Question 3. Indian Railways has recently developed which AI-powered robot to check for faults in trains?

Answer: Ustaad

Question 4. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer: Chandrasekhara Venkata Raman

Question 5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer: VVS Laxman


5th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Quiet Comfort 35 II Wireless Headphone)

Question 1. Where were the first Winter Olympics held?

Answer: France

Question 2. Jetsun Pema became the Queen of which Asian kingdom following her marriage on October 13, 2011?

Answer: Bhutan

Question 3. Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 4. The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer: 11 hours 40 minutes

Question 5. ‘Claque’ is _.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance


4th January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹25000)

Answer: Tamil Nadu

Question 2. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer: Paleontology

Question 3. Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer: Mizoram

Question 4. What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC

Question 5. Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso


3rd January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor Band 4)

Question 1. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Answer: The Golden Quadrilateral

Question 2. Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of Time Magazine?

Answer: Parveen Babi

Question 3. What of these Marvel super villains was created when the character accidentally exposed himself to a concentrated burst of gamma rays?

Answer: Abomination

Question 4. An Olympic gold medal is made mostly of which of these metals?

Answer: Silver

Question 5. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter


2nd January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Oppo R17 Pro)

Question 1. Which nation’s athletes traditionally enter last in the Parade of Nations at the opening ceremony of the Olympics?

Answer: The host nation

Question 2. What is the the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 3. What is the largest living bird by wingspan?

Answer: The Wandering Albatross

Question 4. Which state recently organized the 3rd Dwijing Festival 2018?

Answer: Assam

Question 5. Oscar Swahn holds the record for being the oldest Olympic medalist. How old was he when he won and made this record?

Answer: 72


1st January 2019, 8AM-12PM – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Speaker System)

Question 1. Which of these famous painting by Leonardo da Vinci is also known as ‘La Gioconda’?

Answer: The Mona Lisa

Question 2. Which of these popular legends is associated with why the Olympic Marathon is 26 miles and 385 yards long?

Answer: The Greek messenger Pheiddipides died after running that distance

Question 3. Travelling from one pole to another, which of these animals undertakes the world’s longest migration each year?

Answer: Arctic Tern

Question 4. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer: Toxic

Question 5. Who organized the opening ceremonies for the 1960 Winter Olympics?

Answer: Walt Disney

DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence on everyday in January from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and winners will be selected by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on this page –> https://amazon.in/winners by 28th February, 2019.

Leave a Reply