Today's Amazon Quiz Answers - Win Prizes Everyday
Today’s Amazon Quiz Answers – Win Prizes Everyday

Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony 5.1 Soundbar Home Theatre System – 31st January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Octopuses have 3 hearts.

Answer: True

Question 2. Starbucks was founded in which American city?

Answer: Seattle

Question 3. In the Lion King, Rafiki is the name of which character?

Answer: The monkey

Question 4. Which of these is NOT a droid from Stars Wars?

Answer: Chewbacca

Question 5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer: 1980


Previous Quiz Answers

Click To Open

Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy Smartwatch – 30th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Which of the following is NOT a phrase in Spanish?

Answer: Buon giorno

Question 2. Which Bollywood film was added to the Guiness book for winning the highest number of awards?

Answer: Kaho Naa Pyaar Hai

Question 3. In the Harry Potter series, what is the name of the prison where Sirius Black was held captive?

Answer: Azkaban

Question 4. Marvel is releasing its first movie with a female superhero lead in 2019. Which film is it?

Answer: Captain Marvel

Question 5. The actor who played Thanos in Avengers, was also the villain in another Marvel movie. Which was it?

Answer: Cable in Deadpool 2


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fossil Explorist Men’s Watch FTW4004 – 29th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. This actor died in 1984 and also starred in a movie named ‘1984’. Who is he?

Answer: Richard Burton

Question 2. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer: Spider-Man

Question 3. If you are spotted eating this in Singapore, you will be fined. What is it?

Answer: Chewing gum

Question 4. A shrimp’s heart is located in it’s head.

Answer: True

Question 5. What is the name of the museum in Croatia where one can find displays such as a memory jar, champagne bottle corks and a positive pregnancy test?

Answer: Museum of broken relationships


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹500 – 28th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. Who is the first Indian-born actor to be on the cover of the US edition of Vogue magazine?

Answer: Priyanka Chopra

Question 2. What were the soldiers who protected Roman emperors called?

Answer: Praetorian Guard

Question 3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer: Scotland

Question 4. Sachin Tendulkar fielded for Pakistan once

Answer: True

Question 5. At least one native species of ant is found on every continent, except?

Answer: Antarctica


Answers for Amazon Quiz Time (Win an iPhone Xs – 27th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer: True

Question 2. Tatya Tonpe and Rani of Jhasi were associated with which of these freedom movements of India?

Answer: Indian Rebellion of 1857

Question 3. What is the name of the mountain region that separates France and Spain?

Answer: The Pyrenees

Question 4. Stan Lee made his first appearance in a DC movie as an animated character. Which film was it?

Answer: Teen Titans Go! To the Movies

Question 5. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer: Nagaland


Answers for Amazon Republic Day Special Edition Quiz (Win ₹26,000 – 26th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. Under British rule, Delhi only became the capital of India in 1911. Which city was India’s capital before this?

Answer: Calcutta (Kolkata)

Question 2. The ‘National Institution for Transforming India’ is a policy think tank of the Government of India, established with the aim to achieve sustainable development goals. By which other name is it know?

Answer: NITI Ayog

Question 3. The first passenger train in India ran between Bombay (Mumbai) and _ in 1853. Fill in the blanks.

Answer: Thane

Question 4. The Constitution of India is the longest written constitution of any sovereign country in the world. As of 2019, how many articles does it have?

Answer: 449

Question 5. In a historic accord, this year’s Republic Day parade has an all-women contingent marching at Rajpath. Which army unit do they belong to?

Answer: Assam Rifles


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000 – 25th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. In the Lion King, ‘Rafiki’ is the name of which character?

Answer: The monkey

Question 2. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer: Sleeping

Question 3. Which country considers the Unicorn their national animal?

Answer: Scotland

Question 4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer: Madagascar

Question 5. In which year was the first hard disk with a gigabyte of space released?

Answer: 1980


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fitbit Ionic SmartWatch – 24th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Who was the first president of the USA?

Answer: George Washington

Question 2. The soldiers who protected Roman emperors were called _. Fill in the blanks.

Answer: Praetorian Guard

Question 3. Eugenics is the study of _.

Answer: altering human beings by changing their genetic components

Question 4. When is the International Day of Families celebrated?

Answer: May 15

Question 5. Which famous superhero movie quoted ‘With great power comes great responsibility’?

Answer: Spider-Man


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony MHC-V21D High Power Portable Party System – 19th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Which of these Zodiac signs is the only one to be represented by an inanimate object in its symbol?

Answer: Libra

Question 2. What state of matter is our Sun mainly made of?

Answer: Plasma

Question 3. ‘Poseidon’ is the Greek god of ______. Fill in the blanks.

Answer: The sea

Question 4. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer: Mars

Question 5. He is considered the pioneer of the field of political science and economics in India. He assisted the first Mauryan emperor Chandragupta in his rise to power. Who is he?

Answer: Chanakya


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000 – 18th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. The Mughal Empress Arjumand Banu Begum is better known as?

Answer: Mumtaz Mahal

Question 2. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer: The Persian Empire

Question 3. Clark Kent is the real name of which superhero?

Answer: Superman

Question 4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer: Sand

Question 5. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Saregama Carvaan – 17th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Answer: Assam

Question 2. As of 2019, which Indian most recently received the Nobel prize?

Answer: Kailash Satyarthi

Question 3. What is a ‘quandong’?

Answer: A fruit

Question 4. The Gila monster is a venomous what?

Answer: Lizard

Question 5. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Mi A2 – 16th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Bile, which aids the digestion of fatty acids, is produced by which organ in the human body?

Answer: Liver

Question 2. ‘Triton’ is the name of the largest natural satellite of which planet?

Answer: Neptune

Question 3. In November 2018, New Caledonia held an independence referendum at which a majority voted against independence. Which country were they voting to become independent from?

Answer: France

Question 4. ‘Borborygmus’ is the medical term for what bodily function or condition?

Answer: Stomach rumbles

Question 5. Which state recently launched the ‘One Family, One Job’ scheme which entitles one government job for every family in the state?

Answer: Sikkim


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Alpha A6000L 24.3MP Digital SLR Camera – 15th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. In a car, what does ABS stand for?

Answer: Anti-lock Braking System

Question 2. Rumtek monastery is located in __________.

Answer: Sikkim

Question 3. Which of these books got author Jhumpa Lahiri the Pulitzer prize?

Answer: Interpreter of Maladies

Question 4. Michael D. Higgins is the president of ________.

Answer: Ireland

Question 5. Which sport are Narain Karthikeyan and Karun Chandhok associated with?

Answer: Formula One racing


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1000 – 14th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. What kind of weapon is a falchion?

Answer: A Sword

Question 2. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer: 14

Question 3. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer: Slumdog Millionaire

Question 4. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer: Dr. B. R. Ambedkar

Question 5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer: 38-45 minutes


Answers for Amazon Quiz Time (Win a BlackBerry Key2 – 13th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. British women over the age of 30 who met minimum property qualifications could do what from Feb 1918?

Answer: Vote

Question 2. Which famous scientist wrote the book ‘A Brief History of Time’?

Answer: Stephen Hawking

Question 3. As of 1st January 2019, which of these countries has officially quit the UNESCO?

Answer: USA

Question 4. Which element is represented by the chemical symbol Fe?

Answer: Iron

Question 5. Which of these is an initiative recently launched by ISRO to engage students with space science activities?

Answer: Samwad


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Yamaha Acoustic Guitar – 12th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. In which country would you find Easter Island, most famous for its nearly 1,000 extant monumental statues, called moai?

Answer: Chile

Question 2. Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 3. Which large, freshwater lake is known for alleged sightings of the cryptozoological monster ‘Nessie’?

Answer: Loch Ness, Scotland

Question 4. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer: Pushkar Mela

Question 5. What currency does Ukraine use?

Answer: Hryvnia


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000 – 11th January 2019 , 8AM-12PM)

Question 1. In August 1962, Jamaica declared independance from which country?

Answer: United Kingdom

Question 2. In 1819, Sir Thomas Stamford Raffles founded which colonial state?

Answer: Singapore

Question 3. What is the national flower of India?

Answer: Lotus

Question 4. Lemurs are native to only one country on the planet. Which country is it?

Answer: Madagascar

Question 5. Polysomnography is a type of study concerning which human activity?

Answer: Sleeping


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony 5.1 Soundbar Home Theatre System – 10th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. A coup in Libya in 1969, brought which dictator to power?

Answer: Muammar Gaddafi

Question 2. What was the name of the ship Christopher Columbus sailed from Spain to the ‘New World’ in 1492?

Answer: Santa Maria

Question 3. In hospitals, Nephrology departments generally treat medical issues related to which organs of the body?

Answer: Kidneys

Question 4. Where in the human body is the femur located?

Answer: Leg

Question 5. What food makes up a majority of the giant panda’s diet?

Answer: Bamboo


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Vivo V11 Pro – 9th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. What is the national animal of India?

Answer: Tiger

Question 2. Which would weigh more – 1 cubic foot of gold or silver?

Answer: Gold

Question 3. Turtles are classified as reptiles. True or false?

Answer: True

Question 4. A male swan is known as a cob, a baby swan is known as a cygnet. What is a female swan called?

Answer: Pen

Question 5. What is the hardest naturally occurring substance in the world?

Answer: Diamond


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5000 – 8th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Coco, Cars and Inside Out are all films produced by which animation film company?

Answer: Pixar

Question 2. Which is the only planet in our solar system that is not named after figures from Greek or Roman mythology?

Answer: Earth

Question 3. In the Marvel Universe, who is the Scarlet Witch’s twin brother?

Answer: Quicksilver

Question 4. Which is the world’s largest land carnivore?

Answer: Polar Bear

Question 5. Who recently took charge as the first Chief Justice of Telangana High Court?

Answer: TB Radhakrishnan


Answers for Amazon Quiz Time (Win an Amazon Fire TV Stick – 7th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. What is the national tree of India?

Answer: Banyan

Question 2. Which continent is home to the largest non-polar ice cap in the world?

Answer: North America

Question 3. According to the old English proverb, what is ‘in the eye of the beholder’?

Answer: Beauty

Question 4. Theravada and Mahayana are branches of which major world religion?

Answer: Buddhism

Question 5. Who composed the score for the 1994 musical ‘The Lion King’?

Answer: Hans Zimmer


Answers for Amazon Quiz Time (Win a OnePlus 6T – 6th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer: Medusa

Question 2. Launched in October 2008, Chandrayaan-1 was India’s first lunar probe.

Answer: True

Question 3. Indian Railways has recently developed which AI-powered robot to check for faults in trains?

Answer: Ustaad

Question 4. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer: Chandrasekhara Venkata Raman

Question 5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer: VVS Laxman


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Quiet Comfort 35 II Wireless Headphone – 5th January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Where were the first Winter Olympics held?

Answer: France

Question 2. Jetsun Pema became the Queen of which Asian kingdom following her marriage on October 13, 2011?

Answer: Bhutan

Question 3. Which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City

Question 4. The longest wrestling match in Olympic history was played in the 1912 Summer Olympics. How long did it last?

Answer: 11 hours 40 minutes

Question 5. ‘Claque’ is _.

Answer: a group of people hired to applaud at a performance


Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹25000 – 4th January 2019, 8AM-12PM)

Answer: Tamil Nadu

Question 2. The study of fossils to determine organisms’ evolution and their interaction with each other is called?

Answer: Paleontology

Question 3. Khantumm bamboo dance is the folk dance of which state?

Answer: Mizoram

Question 4. What is the name of the organization that serves as the governing body of the Olympics?

Answer: IOC

Question 5. Les Demoiselles d’Avignon, Weeping Woman and Guernica are famous paintings by which modern artist?

Answer: Pablo Picasso


Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor Band 4 – 3rd January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Answer: The Golden Quadrilateral

Question 2. Who was the first Indian movie star to be featured on the cover of Time Magazine?

Answer: Parveen Babi

Question 3. What of these Marvel super villains was created when the character accidentally exposed himself to a concentrated burst of gamma rays?

Answer: Abomination

Question 4. An Olympic gold medal is made mostly of which of these metals?

Answer: Silver

Question 5. Which planet in our solar system has the shortest day?

Answer: Jupiter


Answers for Amazon Quiz Time (Win an Oppo R17 Pro – 2nd January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Which nation’s athletes traditionally enter last in the Parade of Nations at the opening ceremony of the Olympics?

Answer: The host nation

Question 2. What is the the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 3. What is the largest living bird by wingspan?

Answer: The Wandering Albatross

Question 4. Which state recently organized the 3rd Dwijing Festival 2018?

Answer: Assam

Question 5. Oscar Swahn holds the record for being the oldest Olympic medalist. How old was he when he won and made this record?

Answer: 72


Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Speaker System – 1st January 2019, 8AM-12PM)

Question 1. Which of these famous painting by Leonardo da Vinci is also known as ‘La Gioconda’?

Answer: The Mona Lisa

Question 2. Which of these popular legends is associated with why the Olympic Marathon is 26 miles and 385 yards long?

Answer: The Greek messenger Pheiddipides died after running that distance

Question 3. Travelling from one pole to another, which of these animals undertakes the world’s longest migration each year?

Answer: Arctic Tern

Question 4. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer: Toxic

Question 5. Who organized the opening ceremonies for the 1960 Winter Olympics?

Answer: Walt Disney


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

Click To Open
  1. This Contest will commence everyday in January 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
    In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
    Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
    Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
    The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
    The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

AfAfter Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 28th Februay, 2019.


Leave a Reply