Today's Amazon Quiz Answers
Win prizes everyday

Check out today’s Amazon Quiz answers this month of June, 2020; daily updated in this post. Make it a habit of gaining and improving your general knowledge. You may also win some cool prizes for what you do. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this Amazon Daily quiz and get a chance to win exciting Prizes Everyday. Visit this ‘Today’s Amazon Quiz Answers‘ page everyday for updated Quiz Answers. #QuizTimeMorningsWithAmazon.


Download the Amazon app from Google Play Store or Apple App Store


If you are unable to see the updated today’s Amazon Quiz Answers, please manually refresh the page or click on this link –> Get an update


30th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Sony 1000XM3 Headphones)

Question 1: Which organization has recently become India’s first $150 bn company?

Answer: RIL

Question 2: 23rd June is observed as a day promoting mass participation of sports, which celebrates the formation of what organization?

Answer: IOC

Question 3: Which famous writer born on 27th June, wrote iconic works such as ‘Durgeshnandini’, ‘Kapalkundala’ and ‘Anandamath’?

Answer: Bankimchandra Chatterjee

Question 4: Connie Nielsen plays the role of the mother of which member of the Justice League in the DC Extended Universe?

Answer: Wonder Woman

Question 5: ‘The Room Where It Happened’ is a memoir by which former White House employee?

Answer: John Bolton




Subscribe

If you want to get notified about Amazon quiz answers immediately when posted, then subscribe to our blog by providing your email id in the email subscription box below.

Note: We assure you that, we WONT spam your inbox with tons of mails. We also take our user’s privacy very seriously. We DO NOT share your email ids with anyone.


Previous Amazon Daily Quiz Answers

Click To Open

29th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.50,000)

Question 1: ISRO, in association with which space agency, is planning to launch a Lunar Polar Exploration Mission, planned to land in 2024?

Answer: JAXA

Question 2: What word did Instagram add to memorialize Sushant Singh Rajput’s account?

Answer: Remembering

Question 3: Which technology company has acquired the Swedish mapping technology company, ‘Mapillary’?

Answer: Facebook

Question 4: Which Indian Prime Minister born on 28th June, wrote the book ‘The Insider’?

Answer: PV Narasimha Rao

Question 5: Recently launched portal ‘SATYABHAMA’ aims to promote research and development in which sector?

Answer: Mining


28th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Samsung M30s)

Question 1: Kathy Lueders is the first female head of human spaceflight program at which agency?

Answer: NASA

Question 2: Recently ASI discovered a 500-year-old temple dedicated to Gopinath Dev, submerged in which Indian river?

Answer: Mahanadi

Question 3: Twitter recently announced a new feature that lets users attach what to their tweets?

Answer: Audio snippets

Question 4: Axone, a type of fermented soya bean, is part of the

Answer: Nagaland

Question 5: ‘Klara and the Sun’ is the latest novel announced by which Nobel Laureate?

Answer: Kazuo Ishiguro


27th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win OnePlus TV)

Question 1: Raja Parba, where Mother Earth is celebrated, is a festival in which Indian state?

Answer: Odisha

Question 2: Which space probe team recently won the highest award by the International Astronautical Federation (IAF) – the 2020 IAF World Space Award?

Answer: Chang’e-4

Question 3: Bulbbul is a Hindi language horror film, from the production house of which actress?

Answer: Anushka Sharma

Question 4: What is the name of Boston Dynamics’s robot dog- famous on the internet, now available for general sale at $74,500?

Answer: Spot

Question 5: Which country has been named the President of the UN Security Council for August 2021?

Answer: India


26th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win GoPro Hero 8)

Question 1: As of June 2020, which country is at the top of the recently released FIFA World Rankings?

Answer: Belgium

Question 2: Which actress who starred in the 1981 movie Umrao Jaan, played the role of Fatima Begum in ‘Gulabo Sitabo’?

Answer: Farrukh Jafar

Question 3: Which Indian Nobel prize winner was granted the 2020 ‘Peace Prize of the German Book Trade’?

Answer: Amartya Sen

Question 4: Which state on June 18 observed ‘Mask Day’ to spread awareness about the use of masks in controlling the spread of COVID-19?

Answer: Karnataka

Question 5: According to the BP statistical review, which country accounted for more than three quarters of net global energy growth in 2019?

Answer: China


25th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.50,000)

Question 1: Which country set to host the 2022 FIFA world cup has dedicated its new stadium to the frontline workers battling the COVID-19 pandemic?

Answer: Qatar

Question 2: What exchange did Dharmendra Pradhan, Minister of petroleum and natural gas, launch online in a first of its kind attempt in India?

Answer: Natural Gas Exchange

Question 3: Name the origin of the earthquakes in Gujarat in June 2020 that has till now produced more than 15 aftershocks in the state.

Answer: Kutch

Question 4: In June 2020 in which country did WhatsApp launch ‘WhatsApp Pay’ with fingerprint lock to prevent unauthorised transactions?

Answer: Brazil

Question 5: Which day observed on June 15th, is organised by GWEC- a body representing more than 1500 companies, with presence in over 80 countries?

Answer: Global Wind Day


24th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Samsung Galaxy Note 10)

Question 1: Which businessman born on June 14th, took over as the Chairman of a Group in 1995 that owns Grasim Industries and Hindalco Industries?

Answer: Kumar Mangalam Birla

Question 2: ‘Paisa Bolta Hai’ is the tagline of which Anurag Kashyap directed movie released on an OTT platform in June 2020?

Answer: Choked

Question 3: Which of these famous actresses is starring as Melina Vostokoff in the movie ‘Black Widow’?

Answer: Rachel Weisz

Question 4: Which of these natural phenomena was visible from India starting from 9:15 AM on June 21st, 2020?

Answer: Annular Solar Eclipse

Question 5: Going into the restart of the English Premier League after the COVID- 19 induced hiatus, which club is at the top of the table?

Answer: Liverpool


23rd June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Amazon Alexa Echo Show)

Question 1: ‘The Golden Gate’, ‘An Equal Music’ are books by which famous author born on June 20?

Answer: Vikram Seth

Question 2: Hyundai Nexo SUV is the Presidential state car used by the President of which country?

Answer: South Korea

Question 3: Which businessman born on June 15th, owns 38% of the world’s largest steel producer company and 20% of Queens Park Rangers F.C?

Answer: Lakshmi Mittal

Question 4: Ferdia Shaw has played the role of which 12 year old genius in a movie released online on June 12th, 2020?

Answer: Artemis Fowl

Question 5: Which of these days observed on 12th June was launched by the International Labour Organization in 2002?

Answer: World Day Against Child Labour


22nd June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1: At which venue are India scheduled to play a day and night Test match during their tour of Australia in 2020-21?

Answer: Adelaide Oval

Question 2: Shintaro Tsuji, who recently stepped down from his company, is known to have created which iconic character brand?

Answer: Hello Kitty

Question 3: Which of these terms was coined by John McCarthy and other researchers , at Dartmouth in the summer of 1956?

Answer: Artificial Intelligence

Question 4: The campaign theme in 2020 for which of these days observed on June 14th, was ‘Safe blood saves lives’?

Answer: World Blood Donor Day

Question 5: Arturo Vidal who scored Barcelona’s first La Liga goal on their return after the COVID- 19 represents which country?

Answer: Chile


21st June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win OnePlus 7T Pro)

Question 1: Who is the President of the United Nations General Assembly for its 75th session in 2020?

Answer: Tijjani Muhammad-Bande

Question 2: Which of these companies has converted its IT facility in Pune into a 450-bed COVID-19 hospital?

Answer: Wipro

Question 3: In 2020 which Indian has been awarded the prestigious Richard Dawkins Award?

Answer: Javed Akhtar

Question 4: The TV series ‘Pearson’ is a spin off of which popular TV Series?

Answer: Suits

Question 5: The scale used to measure the magnitude of earthquakes is named after which American seismologist?

Answer: Richter


20th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win XBOX One S Gaming Console)

Question 1: In recent times, India has recorded a 29% increase in the population of which of these animals?

Answer: Asiatic Lions

Question 2: Which of these actors made his Bollywood debut with the 2013 film Kai Po Che!?

Answer: Sushant Singh Rajput

Question 3: __ language day is celebrated by UN on June 6, the birthday of famous poet Alexander Pushkin.

Answer: Russian

Question 4: Which organisation introduced Captain ARJUN—a robot to screen passengers for COVID- 19 symptoms?

Answer: Indian Railways

Question 5: Recently launched by Karnataka, the mobile app ‘Bengaluru Megha Sandesha’ and web portal ‘Varunamitra’ provides what kind of information?

Answer: Weather forecasts


19th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Bose 700 Bluetooth Headphones)

Question 1: Which article of the Constitution states that ‘India, that is Bharat, shall be a Union of States.’?

Answer: Article 1

Question 2: The headquarters of OPEC (Organization of the Petroleum Exporting Countries) is located in which international city since 1965?

Answer: Vienna

Question 3: What was the theme for this year’s World Oceans Day celebrated on 8th June 2020?

Answer: Innovation for a Sustainable Ocean

Question 4: ‘Lockdown Liaisons’ is a new series of e-books from which Indian author?

Answer: Shobhaa De

Question 5: ‘Bande Utkala Janani’ written by KL Mohapatra has recently been assigned the status of ‘State Song’ by which Indian state?

Answer: Odisha


18th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.50,000)

Question 1: What is the name of Amitabh Bachchan’s character in the movie ‘Gulabo Sitabo’ recently released on Amazon Prime?

Answer: Chunnan ‘Mirza’ Nawab

Question 2: Which country has recently been elected as a non-permanent member for the Asia-Pacific seat in the UN Security Council?

Answer: India

Question 3: Which awards, known as Asia’s version of the Nobel Prize, have been cancelled this year due to the global pandemic?

Answer: Ramon Magsaysay Award

Question 4: What is the name of the ‘Internet-controlled’ robot made by Pratik Tirodkar to address the needs of hospitals treating COVID-19 patients?

Answer: Coro-bot

Question 5: Which of these companies has acquired Turkish game maker Peak for $1.8 Billion?

Answer: Zynga


17th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Apple iPhone XR)

Question 1: For the first time in 75 years, world leaders would not travel for the United Nations General Assembly session scheduled in which city?

Answer: New York

Question 2: Which famous actor born on June 22nd, known for playing negative roles featured in Indiana Jones and the Temple of Doom?

Answer: Amrish Puri

Question 3: Titan is a satellite in the solar system which is known to be drifting away from its host planet. Which is its host planet?

Answer: Saturn

Question 4: Gairsain has recently been appointed the summer capital of which Indian state?

Answer: Uttarakhand

Question 5: The English Premier League is scheduled to restart on June 17th. Which two teams would be playing in the first fixture since resumption?

Answer: Aston Villa, Sheffield United


16th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Samsonite Polycarbonate Suitcase)

Question 1: Which of these movies marks director Priyadarshan’s comeback to Bollywood after a period of 7 years?

Answer: Hungama 2

Question 2: The only dolphin sanctuary of India is located in which state?

Answer: Bihar

Question 3: Which team is scheduled to play a 3 Test series in England starting July 8, 2020 the first ever under a ‘bio secure’ environment?

Answer: West Indies

Question 4: Which actor born on June 16th, won a National Award for his debut film Mrigayaa?

Answer: Mithun Chakraborty

Question 5: Which of these organisations has recently won the world’s largest solar bid at $6 Billion?

Answer: Adani Green Energy


15th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1: Which Indian state would now be producing the high-quality Australian Merino sheep wool indigenously?Question 1:

Answer: Uttarakhand

Question 2: Which of these cities would NOT host any matches during India’s Test series against Australia scheduled to begin in December 2020?

Answer: Perth

Question 3: Which famous political leader and a Lady Shri Ram College graduate born on June 19th, won the Nobel Peace Prize in 1991?

Answer: Aung San Suu Kyi

Question 4: Who recently assumed office as the president of the Confederation of Indian Industry (CII) for 2020-21?

Answer: Uday Kotak

Question 5: Which two clubs played in the first match of the La Liga post the shutdown due to the COVID- 19 crisis?

Answer: Real Betis, Sevilla


14th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Vivo S1)

Question 1: Who according to Forbes has become Football’s first ever billionaire?

Answer: Cristiano Ronaldo

Question 2: WeTransfer, a data sharing website was founded in 2009 in which country ?

Answer: Netherlands

Question 3: Which famous business leader born on June 10th worked at Applied Materials and McKinsey & Company before joining Google?

Answer: Sundar Pichai

Question 4: Name India’s popular bicycle brand which shut down its operations on World Bicycle Day 2020.

Answer: Atlas Cycles

Question 5: Who is the director of Sadak 2- starring Alia Bhatt, Sanjay Dutt and Pooja Bhatt, the sequel to the 1991 movie Sadak?

Answer: Mahesh Bhatt


13th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Noise Shots Wireless Headphones)

Question 1: Which country chaired the virtual Global Vaccine Summit on June 4, 2020?

Answer: UK

Question 2: The sale of a 258-year-old bottle of which spirit recently set a new world record of £118,580 at a Sotheby’s auction?

Answer: Cognac

Question 3: Which ISL club overtook clubs like FC Barcelona and Liverpool to record the second-highest engagement rate on Instagram as of April 2020?

Answer: Kerala Blasters FC

Question 4: Which of these initiatives was introduced by the Indian Power Ministry on the occasion of World Environment Day 2020?

Answer: iCommit

Question 5: Which Indian pharmaceutical company founder has been named the ‘EY World Entrepreneur of The Year’ Awardee for 2020?

Answer: Kiran Mazumdar Shaw


12th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Casio 61 Key Keyboard)

Question 1: For which film did veteran film maker Basu Chatterjee, who passed away on June 4, 2020, win a National Film Award in 1992?

Answer: Durga

Question 2: Kazatomprom from Kazakhstan is the world’s largest producer and seller of what naturally mined item?

Answer: Uranium

Question 3: Which Indian Prime Minister, during a visit in 2000, had inaugurated Mahatma Gandhi’s statue outside the Indian Embassy in USA?

Answer: Atal Bihari Vajpayee

Question 4: Which tech company recently launched a new app called ‘Sodar’ which uses AR to visualise social distancing?

Answer: Google

Question 5: Which Indian company made two new additions ‘Dahlia’ and ‘Lily’ to their Bloom fan series in June?

Answer: Usha


11th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1: Which Cyclonic storm made landfall in Maharashtra’s Raigad district on June 3 2020?

Answer: Nisarga

Question 2: As per the latest calendar, which European country is slated to host the first two races of the 2020 Formula One season?

Answer: Austria

Question 3: What name did the US astronauts give the SpaceX Dragon craft in which they traveled to the International Space Station?

Answer: Endeavour

Question 4: Rani Rampal, the 2020 Khel Ratna Award nominee captains India in which sport?

Answer: Hockey

Question 5: Which tributary of river Indus is the site for the Kohala hydro-power project, which aims at providing low-cost electricity?

Answer: Jhelum


10th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Mi A3)

Question 1: The 36th National Games, which is now indefinitely postponed, were scheduled to be held in which state?

Answer: Goa

Question 2: Who drove his first automobile, the Quadricycle, on the streets of Detroit in June 1896?

Answer: Henry Ford

Question 3: Formed recently, which police division boasts a red and blue colored flag with the words ‘Khidmat aur Himmat’?

Answer: Ladakh Police

Question 4: The first entry to which ‘famous’ diary was made on June 12, 1942?

Answer: The Diary of Anne Frank

Question 5: The highly successful biopic of which actor, featuring Ranbir Kapoor in the title role was released in June 2018?

Answer: Sanjay Dutt


9th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Bose Soundsport Headphones)

Question 1: Which country did India recently help build a military war game center named ‘INDIA’?

Answer: Uganda

Question 2: Which critically endangered animal was recently sighted in the Hoggar Mountains of Algeria?

Answer: Saharan cheetah

Question 3: Music composer brothers Sajid-Wajid had made their Bollywood debut with which Salman Khan film?

Answer: Pyaar Kiya Toh Darna Kya

Question 4: In June 1999, Leander Paes and Mahesh Bhupathi won their first ever Grand Slam. Which tournament was their first Grand Slam win?

Answer: French Open

Question 5: Gamers from which country have won the the inaugural virtual UEFA eEURO 2020?

Answer: Italy


8th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1: The 440m long Chamba tunnel has recently been inaugurated in which state?

Answer: Uttarakhand

Question 2: What useful letter arrangement was created by Christopher Sholes to lessen spelling mistakes and increase speed of writing?

Answer: QWERTY

Question 3: India Post has partnered with which state government to deliver ‘Shahi Lichi’ and ‘Zardalu Mango’ at the doorstep of people?

Answer: Bihar

Question 4: How do we better know the No.18 Squadron of the Indian Air Force that is equipped with HAL Tejas?

Answer: Flying Bullets

Question 5: Which mountain peak was submitted for the first time on May 29, 1953?

Answer: Mount Everest


7th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Samsung Galaxy Note 10)

Question 1: Which technology giant recently acquired Giphy for $400 million?

Answer: Facebook

Question 2: May 29 is celebrated as the International Day of UN Peacekeepers. How are the Peacekeepers often referred to as?

Answer: Blue Helmets

Question 3: Which Indian conglomerate recently announced the acquisition of spice-maker Sunrise Foods?

Answer: ITC

Question 4: The Grand Renaissance Dam earlier known as the Millennium Dam, slated to be the largest dam in Africa, is being built in which country?

Answer: Ethiopia

Question 5: Kangra tea, which is known to boost immunity, comes from which Indian state?

Answer: Himachal Pradesh


6th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Fender Acoustic Guitar)

Question 1: Which of these cricketers has been nominated in 2020 for the Rajiv Gandhi Khel Ratna?

Answer: Rohit Sharma

Question 2: Which bollywood actor has launched his new Grooming & Personal Care Brand FRSH?

Answer: Salman Khan

Question 3: Indian Army officer Major Suman Gawani recently won the ‘United Nations Military _ Advocate of the Year Award”. Fill in the blanks

Answer: Gender

Question 4: Which newly-launched app from Facebook allows users to make music together virtually?

Answer: Collab

Question 5: K-FON is the Fiber Optic Network project of which Indian state?

Answer: Kerala


5th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Sony 5.1 Home Theater System)

Question 1: Neeraj Chopra, recommended by the AFI for the Rajiv Gandhi Khel Ratna award, is associated with which event?

Answer: Javelin Throw

Question 2: The digital rights of which of these movies was recently sold to an OTT platform for a staggering sum of INR 125 crore?

Answer: Laxxmi Bomb

Question 3: Which 13th century Indian temple will be solarised soon under the Central government scheme?

Answer: Konark Sun Temple

Question 4: Which Indian organisation made the ‘NavRakshak’ PPE kit ?

Answer: Indian Navy

Question 5: Tsai Ing-wen was re-elected to a second term as President of which Asian country?

Answer: Taiwan


4th June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1: Which former Miss World has been roped in by UNICEF to spread awareness on menstrual hygiene?

Answer: Manushi Chhillar

Question 2: General Electric has announced that it would be selling which iconic business of its to Savant Systems?

Answer: Lightbulbs

Question 3: An underwater salvage company was granted approval recently to cut into the wreckage of _ to try to recover a Marconi telegraph?

Answer: RMS Titanic

Question 4: Which tennis player topped the 2020 Forbes magazine list of highest-paid global athletes?

Answer: Roger Federer

Question 5: Ajit Jogi, who passed away recently, was the first chief minister of which Indian state?

Answer: Chattisgarh


3rd June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win OnePlus 7T Pro)

Question 1: Rahi Masoom Raza is famous for writing the screenplay of which of these famous productions on Indian television?

Answer: BR Chopra’s Mahabharat

Question 2: As per a recent report by Forbes, who is now the world’s highest paid female athlete?

Answer: Naomi Osaka

Question 3: The CIMON – an AI working with astronauts on the International Space Station was developed by which organisation?

Answer: IBM

Question 4: Shivaji Rao Gaekwad is the real name of which legendary actor born on 12th December 1950?

Answer: Rajanikanth

Question 5: The NBA is currently in talks with the Walt Disney company, about plans to restart the NBA season in the Disney World in which city?

Answer: Orlando


2nd June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Amazon Alexa Echo Show)

Question 1: The movie Ghoomketu released on an OTT platform very recently, stars which of these directors in an important role?

Answer: Anurag Kashyap

Question 2: Telia Rumal, that recently got a GI tag, is from which Indian state?

Answer: Telangana

Question 3: The Indian roller (A bird) is also known in India by a name which is associated with Lord Shiva. What name?

Answer: Neelkanth

Question 4: In abbreviations such as ASLV, PSLV, GSLV, what do the letters ‘LV’ stand for?

Answer: Launch Vehicle

Question 5: In 1988, the WHO passed a resolution announcing the observance of a day on May 31st every year, denouncing the usage of what?

Answer: Tobacco


1st June 2020 – Today’s Amazon Quiz Answers (Win Rs.5,000)

Question 1: Victoria Falls, which was recently reopened for public visits, is situated in which of these countries?

Answer: Zambia

Question 2: Which famous Bollywood actor has recently been appointed the brand ambassador of the National Anti- Doping Agency (NADA) ?

Answer: Suniel Shetty

Question 3: Which country became the 1st nation in Europe to declare an official end to the COVID-19 pandemic?

Answer: Slovenia

Question 4: The 1985 shoes of which legendary sportsperson recently sold at a Sotheby auction for $560000?

Answer: Michael Jordan

Question 5: A T20I series between India and which country held in the early part of 2020, featured two matches that went into the Super Over?

Answer: New Zealand



Details Of The Contest And How To Enter

  1. This Contest will commence everyday in June, 2020 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

Winner Announcement

Today’s Amazon Quiz Answers Winner announcements – After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 31st July, 2020.


Leave a Reply