31st Dec 2018 - Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)
31st Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Check out today’s Amazon Daily Quiz answers 31 Dec 2018. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz to get a chance to win Prizes Everyday. #QuizTimeMorningsWithAmazon.

31st Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Question 1. Which is the only sea in the world without any coasts?Advertisement

Answer: Sargasso Sea

Question 2. Along with Spain and France, which is the only other country to have both Atlantic and Mediterranean coastlines?

Answer: Morocco

Question 3. Which of the following superheroes was NOT a founding member of the X-Men?

Answer: Wolverine

Question 4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer: Maps

Question 5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer: Mount Chimborazo


Previous Amazon Daily Quiz Answers


Click To Open

30th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Huawei Mate20 Pro)

Question 1. Which dinosaur’s name translates to ‘fast thief’ or ‘swift seizer’?Advertisement

Answer: Velociraptor

Question 2. Who directed the film Bandit Queen?

Answer: Shekhar Kapur

Question 3. In the Marvel universe, who is Scarlet Witch’s twin brother?

Answer: Quicksilver

Question 4. In which year was the first ever Filmfare Award show held?

Answer: 1954

Question 5.  Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman


29th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Portable Party System)

Question 1. Which was the first Indian movie that was submitted for an Oscar?Advertisement

Answer: Mother India

Question 2. Which country boycotted the 1980 Olympics?

Answer: USA

Question 3. What newspaper does Peter Parker work for?

Answer: The Daily Bugle

Question 4. Who was the first Indian to win an Oscar?

Answer: Bhanu Athaiya

Question 5. Featuring over 70 songs, which of these bollywood films holds the record for the highest number of songs?

Answer: Indrasabha


27th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Armani Watch)

Question 1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?Advertisement

Answer: Helium

Question 2. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer: Italy

Question 3. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer: Chandragupta Maurya

Question 4. The Portsmouth college in UK offers a course to its students in which of these languages?

Answer: Hinglish

Question 5. Which team won the 2018 FIFA Club World Cup?

Answer: Real Madrid


27th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹100)

Question 1. Which Asian country has Kuala Lumpur as its capital?Advertisement

Answer: Malaysia

Question 2. Which is the most densely populated country in the world?

Answer: Monaco

Question 3. T’Challa, the king of Wakanda, is the alter ego of which superhero?

Answer: Black Panther

Question 4. Which of these Indian musical instruments is NOT a sting instrument?

Answer: Chengila

Question 5. Where were the first Winter Olympics held?

Answer: France


26th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Honor 8X)

Question 1. What razor-thin country accounts for more than half of the western coastline of South America?Advertisement

Answer: Chile

Question 2. What is the hardest substance in the human body?

Answer: Enamel

Question 3. Kalia the Crow, Suppandi and Shikari Shambhu belong to which comic book?

Answer: Tinkle

Question 4. Which is the only continent that occupies all four hemispheres?

Answer: Africa


25th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Canon DSLR Camera)

Question 1. Which of these insects is known to have 12,000 eyes?Advertisement

Answer: Monarch Butterfly

Question 2. Who founded the Vijayanagara Empire that reigned over South India in the 13th century?

Answer: Harihara I

Question 3. In Japanese, what is the word for goodbye?

Answer: Sayounara

Question 4. What does a manometer measure?

Answer: Pressure

Question 5. Which ocean is home to over 75% of the world’s volcanoes?

Answer: Pacific


24 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5000)

Question 1. Which of these brands derives its name from the Greek goddess of victory?Advertisement

Answer: Nike

Question 2. Who developed the theory of evolution in the famous book ‘On the Origin of Species’?

Answer: Charles Darwin

Question 3. Which country has more natural lakes than the rest of the world combined?

Answer: Canada

Question 4. Abraham Lincoln was also an accomplished wrestler, and was honored later by the ‘National Wrestling Hall of Fame’.

Answer: True

Question 5. Which of these countries was the largest producer of sugar in the year 2018?

Answer: Brazil


23rd Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Oppo R17 Pro)

Question 1. Which European country is home to the famous city of Transylvania?Advertisement

Answer: Romania

Question 2. Olympus Mons is the largest mountain in our solar system, and is about three times higher than Mt. Everest. On which planet would you find it?

Answer: Mars

Question 3. Which of these mammals lays eggs?

Answer: Echidna

Question 4. Which of these cities is located on two continents?

Answer: Istanbul

Question 5. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer: 1937


22th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Apple MacBook Air)

Question 1. Who wrote the famous book of fables known as the Panchatantra?Advertisement

Answer: Vishnu Sharma

Question 2. What is the Roman name of Hecate, the Greek goddess of witchcraft, magic and ghosts?

Answer: Trivia

Question 3. Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer: Venezuela

Question 4. Started in 1780, what was the name of India’s first English newspaper?

Answer: The Bengal Gazette

Question 5. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer: Venus


21st Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Bose Speaker System)

Question 1. On average, how long does it take light to travel from the sun to the earth?Advertisement

Answer: 8 minutes and 20 seconds

Question 2. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer: Fusion

Question 3. What is the name of the deepest point in the ocean?

Answer: Mariana Trench

Question 4. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer: March 12, 1930

Question 5. What is the name of the world’s largest active volcano?

Answer: Mauna Loa


20 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Question 1. 15 August 2015 marked the 40th anniversary of which Indian film?Advertisement

Answer: Sholay

Question 2. Entomology is the name of what field of study?

Answer: Insects

Question 3. Kisan Ghat in Delhi is the memorial ground of which famous leader?

Answer: Chaudhary Charan Singh

Question 4. What is the name of India’s first indigenously built submarine?

Answer: INS Shalki

Question 5. Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court?

Answer: Attorney General


19th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Huawei Mate20 Pro)

Question 1. The Ozone Layer protects us from what kind of harmful radiation?Advertisement

Answer: Ultraviolet Radiation

Question 2. In 2008, who became the first Indian actor to receive the prestigious Malaysian title, ‘Datuk’?

Answer: Shah Rukh Khan

Question 3. Thomson seedless, Bangalore Blue, Anab-e-Shahi are the varieties of which fruit in India?

Answer: Grapes

Question 4. Which leader did Mahatma Gandhi call the ‘Prince among Patriots’?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Question 5. Who was first female to become the governor of an Indian state?

Answer: Sarojini Naidu


18th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Fossil Explorist Smart Watch)

Question 1. By what name is K’ung Fu-tzu better known to the Western world?Advertisement

Answer: Confucius

Question 2. Introduced in 1796, which was the first successful vaccine developed in history?

Answer: Smallpox

Question 3. With which dance form would you associate the famous dancer Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?

Answer: Bharatnatyam

Question 4. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?

Answer: Bye

Question 5. Which of these herbs, used extensively in Indian cuisine, is referred to as ‘dhania’ in Hindi?

Answer: Coriander


17th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an OnePlus 6T)

Question 1. Former top ranking pro golfer Vijay Singh is from which country?Advertisement

Answer: Fiji

Question 2. In India, what is the function of the train known as the Lifeline Express?

Answer: Hospital

Question 3. Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?

Answer: Serbia

Question 4. In which language was the classic work of Leo Tolstoy, ‘War and Peace’ originally written in?

Answer: Russian

Question 5. In which year did India join the United Nations?

Answer: 1945


16th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹50,000)

Question 1. Which Indi-pop singer’s former name was ‘Sujata’, and is known for her hit pop song ‘Made in India’?Advertisement

Answer: Alisha Chinai

Question 2. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer: Lions

Question 3. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer: Trapezium

Question 4. In which ocean is the island of Madagascar located?

Answer: Indian Ocean

Question 5. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer: Guwahati


15th Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Sony Portable Party System)

Question 1. What is a fathometer used to measure?Advertisement

Answer: Ocean depth

Question 2. Where in the human body is the stapedius muscle situated?

Answer: Ears

Question 3. Which of these Raj Kapoor starrers was also released overseas as ‘The Vagabond’?

Answer: Awara

Question 4. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer: Maps

Question 5. In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?

Answer: Agra


14 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Amazon Echo Sub)

Question 1. M.K. Gandhi lived in a farm in South Africa named after a famous Russian novelist. Name the author.Advertisement

Answer: Leo Tolstoy

Question 2. Which of these elements is NOT named after a scientist?

Answer: Ruthenium

Question 3. The archeological remains of which institution is found in the vicinity of a town called ‘Bihar Sharif’ in the eastern part of India?

Answer: Nalanda University

Question 4. One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?

Answer: Assam

Question 5. _ is a philosophical perspective that views the universe and everything in it as a kind of machine made up of connected but distinct parts?

Answer: Mechanism


13 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10000)

Question 1. In which country is Mount Vesuvius located?Advertisement

Answer: Italy

Question 2. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer: -40

Question 3. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer: Lord Voldemort

Question 4. What was the real name of Pope John Paul II?

Answer: Karol Jozef Wojtyla

Question 5. ‘Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer: Karnataka


12 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Oppo F9 Pro)

Question 1. Which is the largest internal organ in the human body?Advertisement

Answer: Liver

Question 2. Adele performed the theme song to which James Bond film?

Answer: Skyfall

Question 3. Which of these did Alfred Nobel invent?

Answer: Dynamite

Question 4. Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

Answer: Brazil

Question 5. Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer: Uranus


11 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Apple Smart Watch)

Question 1. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?Advertisement

Answer: Desserts

Question 2. _ is the fear of going to bed. Fill in the blanks.

Answer: Clinophobia

Question 3. What is the currency of Sweden?

Answer: Krona

Question 4. Cyril Ramaphosa, who is expected to be the chief guest at the 2019 Republic Day of India is President of which African country?

Answer: South Africa

Question 5. Which country recently announced plans to become the world’s first country to make its public transportation free for everyone by 2019?

Answer: Luxembourg


10 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹1000)

Question 1. In the 2019 ‘live action’ remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?Advertisement

Answer: James Earl Jones

Question 2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer: Suffragettes

Question 3. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer: Hummingbird

Question 4. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ is built over which of the following rivers?

Answer: Brahmaputra

Question 5. WillIn which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer: Santorini Greece


09 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an iPhone Xs)

Question 1. What is the name of the first historically confirmed female pharaoh of ancient Egypt?Advertisement

Answer: Sobekneferu

Question 2. Which of these species is the world’s largest living primate?

Answer: Gorilla

Question 3. What is the hard white material that makes up an elephant’s tusk called?

Answer: Ivory

Question 4. What is the world’s largest venomous snake?

Answer: King Cobra

Question 5. The point on earth farthest from the earth’s center, or closest to the moon falls in which country?

Answer: Ecuador


08 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹500)

Question 1. The collective noun for a group of kittens is a ‘_ of kittens’. Fill in the blanks.Advertisement

Answer: Kindle

Question 2. Which country was formerly called Ceylon?

Answer: Sri Lanka

Question 3. Panthera Tigris is the scientific name for which well known animal?

Answer: Tiger

Question 4. In the popular TV show ‘The Simpsons’, what is the name of the beer that is served in the town of Springfield?

Answer: Duff

Question 5. Considered to be the oldest neutral country, which country has not fought in any wars since 1814?

Answer: Sweden


07 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win an Armani Watch)

Question 1. Which nation was the first to give women the right to vote?Advertisement

Answer: New Zealand

Question 2. Paul Michael Levesque is the real name of which famous pro-wrestler?

Answer: Triple H

Question 3. Which ancient empire was ruled by Xerxes the Great in the fifth century BC?

Answer: The Persian Empire

Question 4. Which northern animal is known as the Gulo Gulo in Latin?

Answer: Wolverine

Question 5. Which continent has the fewest flowering plants?

Answer: Antarctica


06 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a OnePlus 6T)

Question 1. Which of these birds is known for laying its eggs in the nests of other birds?Advertisement

Answer: Cuckoo

Question 2. Which is the world’s largest living fish?

Answer: Whale Shark

Question 3. ‘Anura’ is the scientific name for which animal?

Answer: Frog

Question 4. Which animal has the highest blood pressure in the world?

Answer: Giraffe

Question 5. Which mountain peak is farthest from the center of the Earth?

Answer: Mount Chimborazo


05 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹5,000)

Question 1. Historically, did a Grand Slam event ever have to stop play due to extreme heat?Advertisement

Answer: Yes

Question 2. Which member of the cat family is the only one that cannot retract its claws?

Answer: Cheetah

Question 3. Which country is home to the world’s largest number of wild tigers?

Answer: India

Question 4. Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Question 5. Which animal features in the official logo of the World Wildlife Fund?

Answer: The Giant Panda


04 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Saregama Carvaan)

Question 1. The collective noun for a group of giraffes is a ‘_ of giraffes’. Fill in the blanks.Advertisement

Answer: Tower

Question 2. Wolverine, also known as Gulo gulo is the member of which animal family?

Answer: Weasel

Question 3. Churchill, Sherman and Panzer and the names of __?

Answer: Military Tanks

Question 4. Which of these can a horse NOT do?

Answer: Vomit

Question 5. _ was the name of the network of computers which is said to have formed the technical foundations for the Internet. Fill in the blanks.

Answer: ARPANET


03 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹10,000)

Question 1. Which is the largest subspecies of the Tiger?Advertisement

Answer: The Siberian Tiger

Question 2. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer: Pandora

Question 3. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – which can go up to 200 pairs?

Answer: Millipede

Question 4. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer: Fusion

Question 5. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer: True


02 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win a Samsung Galaxy Note 9)

Question 1. The offspring of a zebra and a donkey is called a __. Fill in the blanks.Advertisement

Answer: Zeedonk

Question 2. The Koala bear’s diet mainly consists of eating __. Fill in the blanks.

Answer: Eucalyptus Leaves

Question 3. Sea Otters hold hands while they’re sleeping

Answer: True

Question 4. What is the main component used in the manufacture of glass?

Answer: Sand

Question 5. How many fights did Muhammad Ali lose in his professional boxing career?

Answer: 5


01 Dec 2018 – Answers for Amazon Quiz Time (Win ₹100)

Question 1. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer: Komodo Dragon

Question 2. What is the name of the first pyramid ever built in Ancient Egypt?

Answer: The Step Pyramid of Djoser

Question 3. Which is the smallest and shallowest ocean in the world?

Answer: The Arctic Ocean

Question 4. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer: Lady Gaga

Question 5. Which of these marine mammals is the largest of the dolphin family?

Answer: Killer Wale


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence everyday in December from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and participants will be selected as winners by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning prizes.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on its page by 30th December, 2018.

Leave a Reply