Amazon Daily Quiz Answers - Win Rs.10,000
Amazon Daily Quiz Answers – Win Rs.10,000

Check out today’s Amazon Daily Quiz answers 30 Sept 2019. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz to get a chance to win Prizes Everyday. #QuizTimeMorningsWithAmazon.


If you are unable to see the updated answers, please refresh the page or click on this link –> Get an update


30th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000)

Question 1. Arundhati Roy won the Booker prize in 1997 for her debut novel. What was the novel called?

Answer: The God of Small Things

Question 2. Tour De France is an annual multi-stage event associated with which of these sports?

Answer: Cycling

Question 3. Which actress will portray the story of acid attack victim, Laxmi Agarwal, alongside Vikrant Massey in an upcoming film by Meghana Gulzar?

Answer: Deepika Padukone

Question 4. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer: Wimbledon

Question 5. Which company has made the humanoid robot known as ASIMO?

Answer: Honda


Previous Amazon Daily Quiz Answers

Click To Open

29th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Vivo S1)

Question 1. The Formula1 race is in Russia today as part of the 2019 Formula1 season. Which driver won the 2018 edition of F1 race in Russia?

Answer: Lewis Hamilton

Question 2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Which city can you find it in?

Answer: Cochin

Question 3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer: Ravi Ruia

Question 5. What is the capital city of Mizoram?

Answer: Aizawl


28th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fossil Explorist Watch)

Question 1. On Feb 13, 2019, After 15 Years Of Exploration, NASA Declared Its Mars Rover ‘Dead’. What Was The Name Of The Robotic Rover?

Answer: Opportunity

Question 2. Bollywood Actor Ranbir Kapoor Celebrates His Birthday Today. Which Was His First Bollywood Movie?

Answer: Saawariya

Question 3. Rugby World Cup Is Being Played Currently In Japan. __ Country Has Won The Rugby World Cup 3 Times, Which Is The Most By Any Country. Fill In The Blanks.

Answer: New Zealand

Question 4. Where In The Human Body Is The Occiput?

Answer: Head

Question 5. When It Comes To Mobile Phone Networks Such As 2G, 3G And 4G, What Does The ‘G’ Stand For?

Answer: Generation


27th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Apple iPad Air)

Question 1. George Stephenson is known as the ‘Father of Railways’ as his ‘Locomotion No. 1’ was the first steam locomotive to carry passengers on a public rail line on 27th September. Which year was this?

Answer: 1825

Question 2. Which is the longest river in Asia?

Answer: Yangtze

Question 3. To commemorate Rahul Dravid’s 10,000 Test runs, a wall with 10,000 bricks was built in which of these cricket stadiums?

Answer: M Chinnaswamy Stadium, Bengaluru

Question 4. Until 1955, the State Bank of India was known as __?.

Answer: Imperial Bank Of India

Question 5. The __ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur. Fill in the blanks.

Answer: The Ring Of Fire


26th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1. Ishwar Chandra Vidyasagar, who was born today in 1820, fought for women’s right as an activist and helped introduce the ‘Widow re-marriage act’ in India. Where was he born?

Answer: West-Bengal

Question 2. Serena Williams, the famous tennis star, was born today in 1981. How many Olympic gold medals has she won?

Answer: 4

Question 3. Where would you find the Mismi mountain peak, the most distant source of the Amazon River?

Answer: Peru

Question 4. Made in 1888, the ‘Roundhay Garden Scene’ is known to be the world’s earliest surviving motion-picture film. How long is it?

Answer: 2.11 seconds

Question 5. Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2106, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Answer: The Revenant


25th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Mi A3)

Question 1. In 1416, this city became the capital of not just Denmark, but of Norway and Sweden as well. Which city is being talked about here?

Answer: Copenhagen

Question 2. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer: Indus

Question 3. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer: Lava dance

Question 4. Which country will host the 2020 summer Olympics?

Answer: Japan

Question 5. The circle of latitude known as Tropic of Capricorn passes through India.

Answer: FALSE


24th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win JBL Boom Box Speakers)

Question 1. The Korea Open 2019 is starting today. Which of these sports is played in Korea Open?

Answer: Badminton

Question 2. Which of the following national parks in Rajasthan is a World Heritage Site and is of international importance for some migratory bird species?

Answer: Keoladeo National Park

Question 3. The atomic number of lead is 82. What is the chemical symbol of lead?

Answer: Pb

Question 4. Wellington is the capital of an island country that has more sheep than people. Which country is this?

Answer: New Zealand

Question 5. India has the shortest written constitution of any sovereign country in the world.

Answer: FALSE


23rd Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.25,000)

Question 1. Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answer: Venus

Question 2. The Chess World Cup 2019 Is Going On Right Now In Russia, Which Current Indian Cricketer Represented India In The World Youth Chess Championship?

Answer: Yuzvendra Chahal

Question 3. Rial Is The Official Currency Of ______. Fill In The Blanks.

Answer: Iran

Question 4. Which Was Named As The ‘Word Of The Year 2018’ By Oxford Dictionaries?

Answer: Toxic

Question 5. Hummingbirds Can Fly Backwards.

Answer: TRUE


22nd Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Oppo K3)

Question 1. Today is the 3rd T20 game between India and South Africa of the 2019 series. On 1st December 2006 India played their first ever T20 game against South Africa. Where was that match played?

Answer: Johannesburg

Question 2. Which of these is a founder of the popular messaging app ‘Whatsapp’?

Answer: Jan Koum

Question 3. Copenhagen is the capital of which country?

Answer: Denmark

Question 4. Priyanka Chopra played a supporting role in a 2019 Netflix Original rom-com with Rebel Wilson and Liam Hemsworth. What’s the name of the film?

Answer: Isn’t It Romantic

Question 5. In 1996, a mammal named Dolly was successfully cloned for the first time. What type of animal was it?

Answer: Sheep


21st Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy Watch)

Question 1. Which of these village in Andhra Pradesh became the first ‘smart digital village’ in the state in 2016?

Answer: Mori

Question 2. Today is Kareena Kapoor’s birthday. Her first film released in the year 2000. What was the name of her first film?

Answer: Refugee

Question 3. 21st September is observed as International Day of Peace. Which world body (Inter-government organisation) started this event?

Answer: United Nations

Question 4. The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer: Moscow

Question 5. Manipur is one of the 7 Sister states of north-east India. After Independence, in the north-east, Manipur and Tripura where princely states. Manipur became an Indian state today (21st September) in which year?

Answer: 1949


20th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Sound Touch 20 Speakers)

Question 1. Switzerland Celebrates May 26th As Science Day To Mark The Day Of APJ Abdul Kalam’s Visit In 2006. True Or False?

Answer: TRUE

Question 2. It Is Mahesh Bhatt’s Birthday Today. Which Movie Directed By Mahesh Bhatt In 1998 Won Ajay Devgn His First National Award For Best Actor?

Answer: Zakhm

Question 3. What Was The Term Used To Refer To British Women Who Fought For Women’s Right To Vote In The Early 20th Century?

Answer: Suffragettes

Question 4. Which Of The Following Is NOT A Peak In The Himalayas?

Answer: Jungfrau

Question 5. You Can Find The Victoria Terminus In Mumbai And The Victoria Memorial In Kolkata. Now If You Are Visiting The Gateway Of India, Which City Are You In?

Answer: Mumbai


19th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win 50,000)

Question 1. In botany, strawberries are part of the rose family.

Answer: TRUE

Question 2. Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Answer: MS Dhoni

Question 3. India’s longest rail-road bridge ‘Bogibeel Bridge’ was inaugurated last year. Its built over which of the following rivers?

Answer: Brahmaputra

Question 4. In which European city would you find the famous Blue Domed Church?

Answer: Santorini, Greece

Question 5. Who among these is the chief legal advisor to the Government of India, and is the primary lawyer for GOI in the Supreme Court.

Answer: Attorney General


18th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy M30)

Question 1. ‘Man, Woman and Child’ is a novel by Erich Segal. The Bollywood adaptation, released in the 80s, was a remake of the Malayalam film Olangal which was based on the novel. What was the name of this movie?

Answer: Masoom

Question 2. Which British theoretical physicist and author who died in 2018 said ‘Remember to look up at the stars and not down at your feet’?

Answer: Stephen Hawking

Question 3. Google is the most commonly used serach engine around the world. Who created Google in 1998?

Answer: Larry Page and Sergey Brin

Question 4. Did you know that the stomach produces an acid to help digestion. Which acid do the stomach acids primarily consist of?

Answer: Hydrochloric Acid

Question 5. What is the term used for a word or phrase created by rearranging the letters of another word or name or phrase?

Answer: Anagram


17th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Hidesign Women’s Handbag)

Question 1. Which is the smallest state in India in terms of area?

Answer: Goa

Question 2. The Indian Prime Minister has inaugurated South Asia’s first cross-border oil pipeline. The pipeline will connect India with which country?

Answer: Nepal

Question 3. Rafael Nadal recently won his 4th US Open title. He holds the record for the most French Open titles won by a tennis player. How many French Open titles has Rafael Nadal won?

Answer: 12

Question 4. This movie was initially titled ‘High Jump’. The movie is said to have been inspired from the biography of the legendary Japanese filmmaker Akiro Kurosawa. What movie is being talked about here?

Answer: Taare Zameen Par

Question 5. The Zero Mile Stone is a pillar built by British during Great Trigonometrical Survey of India in 1907, then considered to be the center of India. Which city is it located in?

Answer: Nagpur


16th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.15,000 – 2 Winners)

Question 1. The Maharashtra government along with Amir Khan launched a new sports initiative to train athletes from rural and tribal areas for international events like the Olympics. What is the mission called?

Answer: Mission Shakti

Question 2. India is known for its handloom products created by artisans all over the world. When is National Handloom Day celebrated to honour this craft?

Answer: 7th August

Question 3. A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

Answer: Kristof Milak

Question 4. Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _.

Answer: Mother

Question 5. OPPO ended its sponsorship of the Indian Cricket team. Who will be taking over as the official sponsor for the team going forward?

Answer: BYJU’s


15th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Apple iPhone XR)

Question 1. Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer: Feet

Question 2. What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer: Arpanet

Question 3. Which Oscar winning Hollywood star is of Indian descent and was given the name Krishna Pandit Bhanji at the time of his birth?

Answer: Sir Ben Kingsley

Question 4. Scientists have created a new form of gold which is said to be just two atoms thick – the thinnest version yet and measured to be just 0.47 nanometres in thickness. In which country was this created?

Answer: UK

Question 5. Which sportsperson has topped the Forbes list of 2019 as the highest paid woman in sports?

Answer: Serena Williams


14th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Dyson Cord-free vacuum)

Question 1. 14th September is celebrated as ‘Hindi Diwas’ as, on this day Hindi became one of the official languages of India. In which year was Hindi made one the official language?

Answer: 1949

Question 2: Hindi is the 4th most spoken language in the world, which is the most spoken language around the world?

Answer: Mandarin Chinese

Question 3: Which country is referred to as ‘the land of a thousand lakes’?

Answer: Finland

Question 4: An honorary Oscar is given out annually to celebrate motion picture achievements that are not covered by the existing categories of Oscar Awards. Which one of these have NOT received an honorary Oscar?

Answer: Alan Rickman

Question 5: Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

Answer: Africa


13th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win JBL Boom Box Speakers)

Question 1. Rakesh Sharma was the first Indian in space. What was the name of the spacecraft in which he travelled?

Answer: Soyuz-T11

Question 2: Running events are often categorised as 5K. 10K, half marathon, full marathon etc. What is the official running distance of a full marathon?

Answer: 42.19 Kms

Question 3: The world is divided into a total of 24 timezones. USA has 4 timezones across it’s entire region. Which country has the maximum number of timezones?

Answer: France

Question 4: Which is the only mammal capable of flying by beating their wings to power flight?

Answer: Bat

Question 5: Which Indian city has become the first to launch a 3D Smart Traffic Signal called ‘Intelights’ which will regulate traffic signals with a smart bird’s eye view wireless sensor system?

Answer: Mohali


12th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.25,000)

Question 1. Which ancient art form from the Mithila region in Bihar was used to save a forest when the women in the area painted the trees to stop the authorities from cutting them for road widening and development?

Answer: Madhubani

Question 2: Nobel laureate and beloved writer, Toni Morrison, passed away recently. Which country was she from?

Answer: USA

Question 3: Which famous scientist developed the world’s first computer program for playing chess – known as ‘Turbochamp’?

Answer: Alan Turing

Question 4: The longest passenger carrying railway line in the world is the Trans-Siberian railway and is 9289km long. Which two cities are its end points?

Answer: Moscow and Vladivostok

Question 5: Which Indian city is home to the Dalai Lama and is also the headquarters of the Tibetan government-in-exile?

Answer: Dharamshala


11th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7 Pro)

Question 1. RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. Which popular series was his brother famous for?

Answer: Malgudi Days

Question 2: Which of the 7 continents of the world has the most number of countries?

Answer: Africa

Question 3: Which movie won the award for Best Hindi Film at the 66th National Awards held in August?

Answer: Andhadhun

Question 4: The British government made a motivational poster before World War II to keep people from panicking. The words from that poster are now commonly featured on clothing, novelty items, and internet memes. What was printed on the poster?

Answer: Keep Calm and Carry On

Question 5: This musical instrument is believed to have existed since 15,000 BC, making it one of the oldest instruments in the world. The modern version of it has 47 strings and 7 pedals. Which instrument are we talking about?

Answer: Harp


10th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Prizes Everyday)

Question 1. Which is the hottest planet in our solar system?

Answer: Venus

Question 2: Which of these is NOT a genre of music?

Answer: Pinks

Question 3: Katrina Kaif’s sister will be seen in her Bollywood debut film, Kwatha, opposite Salman Khan’s brother in law, Aayush Sharma. Can you name her?

Answer: Isabelle Kaif

Question 4: What is the name of the mythical creature which has the head of a human and the body of a lion? A large structure of this is seen in Giza, Egypt.

Answer: Sphinx

Question 5: Which was the first song to be played in outer space?

Answer: Jingle bells


9th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Mi LED TV)

Question 1. Who is known as the ‘Waterman of India’ and is renowned for his conservational efforts in bringing back many rivers, and increasing the water table level in Rajasthan?

Answer: Dr. Rajendra Singh

Question 2: Like humans, most species in the animal kingdom have a single heart. But there is an exception. How many hearts does an octopus have?

Answer: 3

Question 3: Which plant was added to the Guinness Book of Records as the fastest growing plant on earth?

Answer: Bamboo

Question 4: In the Marvel Cinematic Universe, we see Hulk as a green-coloured giant superhero. But what colour was he meant to be originally?

Answer: Grey

Question 5: Sara Ali Khan and Varun Dhawan announced their new film recently. It will be directed by David Dhawan. What is the film called?

Answer: Coolie No. 1


8th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy S10e)

Question 1. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer: Nagaland

Question 2: Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer: Lava dance

Question 3: Which song by Coldplay (filmed in Mumbai) features Beyonce, and Bollywood star Sonam Kapoor and showcases the festival of Holi, among other things related to India?

Answer: Hymn for the Weekend

Question 4: In context to geographics, what are ‘Isohyets’?

Answer: Lines on a map showing equal rainfall

Question 5: Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer: a dance form


7th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000 – 5 Winners)

Question 1. ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Answer: Bathing

Question 2: Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Answer: Libra

Question 3: Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: Dracula

Question 4: Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium

Question 5: The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Answer: France


6th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win GoPro Hero7)

Question 1. Saif Ali Khan and Tabu are reuniting on the big screen for a new film, 20 years after their 1999 film Hum Saath-Saath Hain. What is their new movie called?

Answer: Jawaani Jaaneman

Question 2: The song ‘Hotel California’ is a beloved classic. Which is the band that originally sang this song?

Answer: The Eagles

Question 3: Kyle Giersdorf, a 16 year old, goes by the gamer name of ‘Bugha’. He recently won 3 million dollars for winning a World Cup tournament for a game this year. Which game was it?

Answer: Fortnite

Question 4: What is the capital of Finland?

Answer: Helsinki

Question 5: Human lungs are not of the same size. The left lung is smaller that the right lung. True or false?

Answer: True


5th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000)

Question 1. In the movie ‘The Lion King’, what is Simba’s mother’s name?

Answer: Sarabi

Question 2: Kabadi is the national sport of Bangladesh. True or false?

Answer: True

Question 3: Each year, 5th September is celebrated as Teacher’s Day in India. Which year was the first ‘Teacher’s day’ celebrated?

Answer: 1962

Question 4: Each of the below personalities has been a teacher in their lifetime. Which one of these also served as President of India?

Answer: Rajendra Prasad

Question 5: Teacher’s day is celebrated on the birthday of India’s great teacher Dr. Sarvapalli Radhakrishnan. In which subject did Dr. Radhakrishnan do his Post graduation?

Answer: Philosophy


4th Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Oppo F11 Pro)

Question 1. What is the capital of Finland?

Answer: Helsinki

Question 2: In 1995, UNESCO named Easter Island (a remote volcanic island in Polynesia) as a World Heritage Site. What is this place known for?

Answer: Stone head statues

Question 3: Which of the following writers was NOT born in India?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4: A teenager recently broke Michael Phelps’ record in the 200m butterfly stroke. Who was it?

Answer: Kristof Milak

Question 5: Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand


3rd Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Blaupunkt Party Speakers)

Question 1. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer: Russia

Question 2: What is the currency of China called?

Answer: Yuan

Question 3: Velcro has been making life easier since its invention. Do you know where was velcro invented?

Answer: Switzerland

Question 4: ‘281 and Beyond’ is the autobiography of a veteran Indian cricketer. Who is the author of this book?

Answer: VVS Laxman

Question 5: A ‘Torero’ is a term associated with which of these?

Answer: Bull-fighting


2nd Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.1,000 – 50 Winners)

Question 1. The __ is a horseshoe shaped zone found along the Pacific rim where around 90% of the world’s earthquakes occur?

Answer: The Ring of Fire

Question 2: Who is the author of the book, ‘My Seditious Heart’ which is a collection of non-fiction essays? Hint – The author is a winner of the Man Booker Prize for Fiction.

Answer: Arundhati Roy

Question 3: A doctor of Indian-origin was recently crowned Miss England 2019. Who is she?

Answer: Bhasha Mukherjee

Question 4: Switzerland celebrates May 26th as Science day to mark the day of APJ Abdul Kalam’s visit in 2006. True or false?

Answer: True

Question 5: The State Bank of India was previously known as __

Answer: Imperial Bank of India


1st Sept 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win iPhone XR)

Question 1. The tiger population in India has grown from 1,400 in 2006 to 2,977 in 2019. Which state has recorded the highest number of tigers in the country?

Answer: Madhya Pradesh

Question 2: The iconic Bollywood film, ‘Hum Aapke Hain Koun’ has completed 25 years since its making. Who directed this film?

Answer: Sooraj Barjatya

Question 3: Which famous painter is known for his artwork called ‘Starry Night’? Hint – he is the same artist who cut off his own ear.

Answer: Vincent Van Gogh

Question 4: LEDs are small light sources commonly used in electronic devices, flashlights, lightbulbs etc. What does LED stand for?

Answer: Light Emitting Diode

Question 5: Who won the 2019 F1 German Grand Prix?

Answer: Max Verstappen



DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

Click To Open
  1. This Contest will commence everyday in September 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 31st Oct, 2019.

Leave a Reply