Amazon Quiz Answers 31 May 2019 - Win a JBL Pulse 3 Speaker
Amazon Quiz Answers 31 May 2019 – Win a JBL Pulse 3 Speaker

This is the archived post of the previous Amazon QuizTime Daily Answers

Click Here For The Latest Amazon Quiz Answers


Archived Amazon Quiz Answers


31 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a JBL Pulse 3 Speaker)

Question 1. Which of these countries was NOT a Soviet Republic in USSR?

Answer: Czechoslovakia

Question 2. In which year did India join the United Nations?

Answer: 1945

Question 3. Former top ranking pro-golfer Vijay Singh is from which country?

Answer: Fiji

Question 4. With which dance form would you associate the famous dancers Rukmini Devi Arundale and Yamini Krishnamurthy?

Answer: Bharatnatyam

Question 5. In cricket, what do you call a run taken when the ball passes the batsman without touching his bat or body?

Answer: Bye


30 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹25,000)

Question 1. In geometry, which figure gets its name from the Greek word for ‘table’?

Answer: Trapezium

Question 2. The name of which city comes from two words meaning ‘market for areca nut’ in the local language?

Answer: Guwahati

Question 3. If you were a cartographer, what would you be studying?

Answer: Maps

Question 4. Which of these big cat species is known to have a tuft or a bunch of hair at the end of their tail?

Answer: Lions

Question 5. In which city can you find the mausoleum of Mughal Empress Arjumand Banu Begum?

Answer: Agra


29 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Samsung Galaxy M30)

Question 1. One of the oldest sanctuaries in India is the Garampani Sanctuary. Which state is it located in?

Answer: Assam

Question 2. Which of these Raj Kapoor starrers was also released overseas as ‘The Vagabond’?

Answer: Awara

Question 3. M.K. Gandhi lived in a farm in South Africa named after a famous Russian novelist. Name the author.

Answer: Leo Tolstoy

Question 4. What is a fathometer used to measure?

Answer: Ocean depth

Question 5. Which of these elements is NOT named after a scientist?

Answer: Ruthenium


28 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Ray-Ban Sunglass)

Question 1. ‘Yakshagana’ is a traditional theatre form originating from which Indian state?

Answer: Karnataka

Question 2. Hippopotomonstrosesquippedaliophobia is the fear of long words

Answer: True

Question 3. In which country is Mount Vesuvius located?

Answer: Italy

Question 4. Which of the following films has NOT been directed by Imtiaz Ali?

Answer: Karwaan

Question 5. What was the real name of Pope John Paul II?

Answer: Karol Jofez Wojtyala


27 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹5,000)

Question 1. Which of these antagonist characters was created by novelist J.K. Rowling?

Answer: Lord Voldemort

Question 2. Apart from Venus, which planet rotates from east to west?

Answer: Uranus

Question 3. In mathematics, the ‘lemniscate’ is a symbol for?

Answer: Infinity

Question 4. The Duke and Duchess of Sussex, aka Prince Harry and Meghan Markle have recently announced the birth of their son. What is the royal baby’s first name?

Answer: Archie

Question 5. What temperature is the same in both Celsius and Fahrenheit scales?

Answer: -40


26 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an iPhone XR)

Question 1. Which of these did Alfred Nobel invent?

Answer: Dynamite

Question 2. Which is the largest internal organ in the human body?

Answer: Liver

Question 3. India has been submitting films for the Oscar awards nominations since 1957. Which was the first Indian film submitted to the Oscars?

Answer: Mother India

Question 4. Which country hosted the Summer Olympics in 2016?

Answer: Brazil

Question 5. Chunky Pandey’s daughter made her debut alongside Tiger Shroff in Student of the Year 2. What is her name?

Answer: Ananya Pandey


25 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Bravia LED Smart TV)

Question 1. Which is the only bird that is able to fly backwards?

Answer: Hummingbird

Question 2. What was the term used to refer to British women who fought for women’s right to vote in the early 20th century?

Answer: Suffragettes

Question 3. Who is the first Indian to be elected as one of the 5 members of the FIFA Executive Council? Hint – He’s also the president of the ‘All India Football Federation’.

Answer: Praful Patel

Question 4. In which European city would you find the Acropolis?

Answer: Athens, Greece

Question 5. In the live action remake of the famous 1994 animated movie ‘Lion King’, which actor will be reprising his original role as Mufasa?

Answer: James Earl Jones


24 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win American Tourister)

Question 1. In botany, strawberries are part of the rose family.

Answer: True

Question 2. Who is the first-ever cricket captain to win 100 matches in IPL history?

Answer: MS Dhoni

Question 3. A Bollywood actor was conferred with an Honorary Doctorate in Philanthropy from University of Law, London in April 2019. Who was it?
Amitabh

Answer: Shah Rukh Khan

Question 4. Rosalind is the name of a moon in our solar system. Which planet does it orbit?

Answer: Uranus

Question 5. Which of the following is NOT a peak in the Himalayas?

Answer: Jungfrau


23 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹10,000)

Question 1. The Padma Awards are the highest civilian honors presented to individuals in India. These annual awards take place on the eve of which significant day?

Answer: Republic Day

Question 2. Which famous Indian brand was named after Nirupama Patel, the creator’s daughter?

Answer: Nirma

Question 3. Sabeer Bhatia, an Indian entrepreneur, co-founded which web-based email company?

Answer: Hotmail

Question 4. An Indian film renamed as ‘San Ge Sha Gua’ became a huge hit with young students in China. Name the movie.

Answer: 3 Idiots

Question 5. The first FIFA world cup took place in 1930. Which country was the host?

Answer: Uruguay


22 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an Oppo F11 Pro)

Question 1. Fanta and Sprite belong to which beverage company?

Answer: The Coca-Cola Company

Question 2. Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Answer: False

Question 3. In the recently concluded IPL 2019, which player won the ‘Purple cap’ for being the leading wicket-taker of the tournament?

Answer: Imran Tahir

Question 4. In which city would you find Capitol Hill, the seat of the government and an old residential neighborhood?

Answer: Washington DC

Question 5. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer: Nelson Mandela


21 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Blaupunkt Party Speakers)

Question 1. Which Bollywood actor’s real name is Rajiv Hari Om Bhatia?

Answer: Akshay Kumar

Question 2. In the movies Avengers: Infinity War, who was the guardian of the soul stone on Vormir?

Answer: Red Skull

Question 3. Time magazine’s list of ‘100 Most Influential People 2019’ featured 3 Indians – Menaka Guruswamy, Arundhati Katju and _. Fill in the blanks.

Answer: Mukesh Ambani

Question 4. Which country will host the FIFA U-17 Women’s World Cup 2020?

Answer: India

Question 5. The Rabindranath Tagore Literary Prize 2019 was awared to the book ‘Solo’ which was released 9 years ago. Who is the author to win the prize?

Answer: Rana Dasgupta


20 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹20,000)

Question 1. Which was the first colour film released in India?

Answer: Kisan Kanya

Question 2. Shoojit Sircar’s next film stars Vicky Kaushal where he portrays the role of a revolutionary during the Indian freedom struggle. Which character is he playing?

Answer: Sardar Udham Singh

Question 3. The Asian Wrestling Championships 2019 were recently held in Xi’an, China and India won 16 medals in the event, including one Gold. Which sportsperson bought home the Gold?

Answer: Bajrang Punia

Question 4. Zoya Akhtar announced her new production house, along with the launch of her film Gully Boy. What is her production house called?

Answer: Tiger baby productions

Question 5. Who was the first Indian to ever win an Oscar?

Answer: Bhanu Athaiya


19 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an Urban Ladder Recliner)

Question 1. Where in India can you find the Jarawas and Sentinelese tribes?

Answer: Andaman anad Nicobar Islands

Question 2. What is the name of the new axe that Thor get’s made in Avengers: Infinity War?

Answer: Stormbreaker

Question 3. The world’s tallest indoor waterfall (131 ft) has been created at an airport. Which country can you see it in?

Answer: Singapore

Question 4. Which national park in India was known as the Hailey National Park at the time of inception in 1936?

Answer: Jim Corbett national park

Question 5. Name the cricketer who has become the first in the world to hit more than 500 sixes in international cricket.

Answer: Chris Gayle


18 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Diesel Chi Watch)

Question 1. In 2000, 17-year-old Priyanka Chopra won the title of Miss India and later that year went on to be crowned as _. Fill in the blanks.

Answer: Miss World

Question 2. A narrow strip of water separates India and Sri Lanka. What is it called?

Answer: Palk strait

Question 3. Consisting of over 1,349 pages and 591,552 words, which novel by Vikram Seth is one of the longest novels ever published in a single volume in the English language?

Answer: A suitable boy

Question 4. An anemometer is a type of scientific instrument that measures quantity of rainfall.

Answer: FALSE

Question 5. Raavana 1 is a low-orbit satellite. It is the first satellite of _. Name the country.

Answer: Sri Lanka


17 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a OnePlus 7 Pro)

Question 1. Which is the smallest continent by land area?

Answer: Australia

Question 2. An ostrich’s eye is bigger than its brain.

Answer: True

Question 3. Which of the following Indian rivers, does NOT flow into the Arabian Sea?

Answer: Tungabhadra

Question 4. Deepika Padukone is a leading actress in India. However, she wasn’t born in the country. Where is her birthplace?

Answer: Denmark

Question 5. 30 years in the making, RTS,S is the first and the only Malaria vaccine that has demonstrated results to prevent the disease in children. A pilot for the vaccine was recently launched in which African country?

Answer: Malawi


16 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a OnePlus 7 Pro)

Question 1. Washing soda is the common name for which compound?

Answer: Sodium carbonate

Question 2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer: a dance form

Question 3. What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Answer: Does not exist

Question 4. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer: Lava dance

Question 5. Which Indian scientist won the Nobel prize for Physics in 1930 for pioneering work on scattering of light?

Answer: Chandrasekhara Venkata Raman


15 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a OnePlus 7 Pro)

Question 1. What is the name of the hard white material that makes up an elephant’s tusks?

Answer: Ivory

Question 2. Arctic King, Iceberg and Little Gem are all types of which vegetable?

Answer: Lettuce

Question 3. A person experiencing ‘Ablutophobia’ would be scared of which of these?

Answer: Bathing

Question 4. Which of these is the Greek goddess of victory?

Answer: Nike

Question 5. The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. Fill in the blanks.

Answer: Rs. 5


14 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Sony Home Theater System)

Question 1. Which famous comic book character shares his name with a city in Turkey?

Answer: Batman

Question 2. What is the name of the world’s largest lizard?

Answer: Komodo Dragon

Question 3. In which country, would you find the Free State of Bavaria?

Answer: Germany

Question 4. Anura is the scientific name for which well known animal?

Answer: Frog

Question 5. Which famous pop singer’s real name is Stefani Joanne Angelina Germanotta?

Answer: Lady Gaga


13 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹5,000 – 10 Winners)

Question 1. Which popular product is associated with the words Nano, Shuffle and Touch?

Answer: Music player

Question 2. What was the name of the network of computers that eventually gave rise to the Internet?

Answer: Arpanet

Question 3. The ear and sense of balance are closely connected, and an ear infection may cause one to lose balance and fall.

Answer: True

Question 4. Churchill, Sherman and Panzer and the names of __?

Answer: Military tanks

Question 5. Which of these can a horse NOT do?

Answer: Vomit


12 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Samsung Galaxy A50)

Question 1. Madre, Morsa, Maman and Okaasan are different terms for a _.

Answer: Mother

Question 2. Anna Jarvis was the founder of the Mother’s Day holiday, and led the establishment of the holiday after her mother’s death. When was the first Mother’s Day celebrated?

Answer: 1908

Question 3. Who is actor Ranbir Kapoor’s famous mother?

Answer: Neetu Kapoor

Question 4. In Greek mythology who was mother of the gods?

Answer: Rhea

Question 5. Mahatma Gandhi often credited his mother for the impact she had in his spiritual development. What was her name?

Answer: Putlibai Gandhi


11 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Marshall Woburn Bluetooth Speakers)

Question 1. The collective noun for a group of giraffes is a ‘_ of giraffes’. Fill in the blanks.

Answer: Tower

Question 2. Which of these crawly creature is said to have the highest number of legs – and can go up to 200 pairs?

Answer: Millipede

Question 3. In physics, what is the term for a ‘nuclear reaction in which nuclei combine to form more massive nuclei’?

Answer: Fusion

Question 4. A crocodile cannot stick out its tongue.

Answer: True

Question 5. Which is the largest subspecies of the Tiger?

Answer: The Siberian Tiger


10 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹10,000)

Question 1. Which is the smallest state in India?

Answer: Goa

Question 2. In which country would you find the Stonehenge, a prehistoric monument consisting of a ring of standing stones?

Answer: England

Question 3. Complete the phrase – ‘wear your heart on your __‘. This English idiom means openly showing your emotions or feelings.

Answer: Sleeve

Question 4. You can find the Victoria Terminus in Mumbai and the Victoria Memorial in Kolkata. Now if you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer: Mumbai

Question 5. In which country were the first Olympic games held?

Answer: Greece


9 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Vivo V15 Pro)

Question 1. RK Laxman was a famous cartoonist, known for his illustration of the ‘Common Man’. His elder brother was a writer, and the author of the series _.

Answer: Malgudi Days

Question 2. The Koala bear’s diet mainly consists of eating __. Fill in the blanks.

Answer: Eucalyptus Leaves

Question 3. Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Answer: Education

Question 4. Which female character from Greek mythology brought evil into the world when her curiosity compelled her to open a magical box?

Answer: Pandora

Question 5. Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Answer: Qubani-ka-Meetha


8 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Fossil Explorist Men’s Watch )

Question 1. Himalaya is a Sanskrit name, given to the mighty snow-capped mountain range. What does the name mean?

Answer: Abode of snow

Question 2. Which nation was the first to give women the right to vote?

Answer: New Zealand

Question 3. ASIMO an advanced, walking humanoid robot, which was created by a popular automobile company in 2000. Which company made it?

Answer: Honda

Question 4. Ser Davos Seaworth is the right hand man of Stannis Baratheon, in the first few seasons of Game of Thrones, before he joins Jon Snow in the fight against the Whitewalkers. What is the nickname given to Ser Davos?

Answer: Onion Knight

Question 5. Which northern animal is known as the ‘Gulo Gulo’ in Latin?

Answer: Wolverine


3 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹20,000)

Question 1. Podiatrists are medical professional devoted to the study and medical treatment of _?

Answer: Feet

Question 2. Which of the following is NOT a variety of mango?

Answer: Red Dacca

Question 3. Long Island Iced Tea is a popular thirst-quencher during the hot summers. How much tea goes into a glass of Long Island Iced Tea made by a traditional recipe?

Answer: None

Question 4. There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer: The Big Rip

Question 5. He adapted a lecture at the University of Dhaka on the theory of radiation sent it to Albert Einstein who translated it German, and had it published in ‘Zeitschrift fur Physik’. Rabindranath Tagore dedicated his only book on science, ‘Visva–Parichay’ to him. Who is he?

Answer: Satyendra Nath Bose


2 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Samsung Galaxy M20)

Question 1. Which of these constellations represents a goat?

Answer: Capricornus

Question 2. Which is the largest of the seven sister states of Northeast India?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 3. We use Google Maps for everything these days. What does GPS stands for?

Answer: Global Positioning System

Question 4. Which planet in our solar system was the first to be discovered by telescope?

Answer: Uranus

Question 5. How many planets in our solar system have rings?

Answer: 4


1 May 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win 10gm of 24k Gold Bar)

Question 1. The ‘funny bone’ got its nickname because of that funny feeling you get after you hit it. Where is it located?

Answer: Elbow

Question 2. The deepest point on Earth lies 36000 feet below sea level. Where can you find it?

Answer: Mariana Trench

Question 3. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer: Nelson Mandela

Question 4. Which of these Indian actors was seen in Alisha Chinoy’s ‘Made in India’ music video from her debut album?

Answer: Milind Soman

Question 5. The first type of molecule that ever formed in the universe was recently detected in space for the first time, after decades of searching. What is this molecule called?

Answer: Helium hydride


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence on everyday in May from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and winners will be selected by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on this page –> https://amazon.in/winners by 30th June, 2019.


April 2019 – Amazon Quiz Answers


30 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Mi LED Android TV)

Question 1. When talking about computers, what does RAM stand for?

Answer: Random Access Memory

Question 2. Which automobile company launched a sports car into space in February 2018?

Answer: Tesla

Question 3. Jakarta is the capital of which country?

Answer: Indonesia

Question 4. Bhaichung Bhutia is the current captain of the Indian football team.

Answer: False

Question 5. Which of these is NOT a fire-element sign from the Zodiac?

Answer: Aquarius


29 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a JBL Pulse 3 Speaker)

Question 1. Which of these Avengers superheroes is NOT from Earth?

Answer: Thor

Question 2. What system of governance does India operate under?

Answer: Parliamentary

Question 3. ‘Survival of the fittest’ is a phrase that we commonly use. It is derived from the theories of which famous scientist?

Answer: Charles Darwin

Question 4. How many states and union territories does India comprise of?

Answer: 29 states, 7 territories

Question 5. The world’s smelliest fruit is found abundantly in South East Asia. Which fruit is it?

Answer: Durian


28 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Huawei P30 Pro)

Question 1. At room temperature, which is the only metal that is in liquid form?

Answer: Mercury

Question 2. Azim Premji, the Indian business tycoon is the chairman of which company?

Answer: Wipro

Question 3. An oenologist is a person who studies the science of __. Fill in the blank

Answer: Wine making

Question 4. Which city is the capital of the United Arab Emirates?

Answer: Abu Dhabi

Question 5. Which of the following planets can NOT be seen with the naked eye, from Earth?

Answer: Neptune


Answers for Amazon Mobiles Quiz (Win an Oppo A5s – 27th April 2019 to 3rd May 2019)

Question 1. When does the Summer Sale 2019 begin for all customers?

Answer: 4th May, 2019

Question 2. Using which bank’s debit/credit card can you get an additional 10% instant discount on shopping during the Summer Sale on Amazon.in?

Answer: State Bank of India

Question 3. What is the battery capacity of the latest OPPO A5s?

Answer: 4230mAH battery

Question 4. Which of the below smartphones would be on flash sale during the Summer Sale event?

Answer: All of the above

Question 5. OnePlus 6T has gone on the first ever price drop. How much is the drop on the 8GB+128GB variant?

Answer: Rs 4,000

Question 5. Mi power bank is NOT available in which of these color variant?

Answer: Neon Purple

Question 5. Which of these is a feature of the Mivi Thunder Beats earphone?

Answer: All of the above


27 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Blaupunkt Party Speakers)

Question 1. If you are visiting the Gateway of India, which city are you in?

Answer: Mumbai

Question 2. An Indian rupee note displays the Hampi’s Stone Chariot. What is the denomination of this note?

Answer: Fifty rupees

Question 3. The lowest point of your chin is called the Gnathion. What is the space between your eyebrows called?

Answer: Glabella

Question 4. PETA is an animal welfare organization based in the US. Which Indian celebrity did it name as the PETA India Person of the Year for 2018 for being an advocate for animal rights?

Answer: Sonam Kapoor

Question 5. Which of the following colors is NOT seen in the Olympics symbol?

Answer: Orange


Answers for Amazon Summer Sale Quiz (Win ₹25,000 – 26th April 2019 to 3rd May 2019)

Question 1. Using which bank’s credit/debit card can you avail up to 10% instant discount on shopping during the Summer Sale on Amazon.in?

Answer: State Bank of India

Question 2. You can avail ‘No cost EMI’ to shop during the Summer Sale on Amazon.in using all the below payment instruments, except?

Answer: Gold coins

Question 3. When does the Summer Sale 2019 start for all customers on Amazon.in?

Answer: 4th May

Question 4. Which of these offers would NOT be available during the upcoming Summer Sale?

Answer: Free candy on every purchase

Question 5. Prime members get early access to the Summer Sale. When does the sale start for them?

Answer: 12 noon, 3rd May


26 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an Urban Ladder Recliner)

Question 1. The Veer Savarkar International Airport has been declared as an authorized Immigration Check post. Which Union Territory is it located in?

Answer: Andaman and Nicobar

Question 2. Every year, the Oxford Dictionary chooses a Hindi Word of the Year. What word was selected for 2018?

Answer: Nari Shakti

Question 3. A 26.3-metre-long concrete bridge is the world’s longest 3D printed bridge. Which city can you find it in?

Answer: Shanghai

Question 4. Aravind Adiga is an Indo-Australian writer and journalist. His debut novel won the 2008 Man Booker Prize. Which book was it?

Answer: The white tiger

Question 5. Ms. Rani won the gold medal at the Senior National Women’s Judo championship at Visakhapatnam in January 2019. She is the head constable of which Indian state’s police department?

Answer: Himachal Pradesh


Answers for Amazon Riddles Special Quiz (Win ₹9,000 – 25th April 2019 to 5th May 2019)

Question 1. What’s orange and sounds like a parrot?

Answer: A carrot

Question 2. I have a single eye but cannot see. What am I?

Answer: A Needle

Question 3. The more of me you take, the more you leave behind. What am I?

Answer: Footsteps

Question 4. Johnny’s mother had three children. The first child was named June, the second child was named July. What was the third child’s name?

Answer: Johnny

Question 5. What goes up and never comes down?

Answer: Your age


25 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an Oppo F11 Pro)

Question 1. What does a manometer measure?

Answer: Pressure

Question 2. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Boot Award’ is awarded each season to whom?

Answer: The top goal-scorer

Question 3. According to the old English proverb, to which European capital city do all roads lead to?

Answer: Rome

Question 4. From what book is the quote,’ War is peace, Freedom is Slavery, Ignorance is strength’?

Answer: 1984

Question 5. In Japanese, what is the word for goodbye?

Answer: Sayonara


24 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Diesel Chi Watch)

Question 1. Anura is the scientific name for which of these animals?

Answer: Frog

Question 2. Which of these cricketers was recently named as ‘Wisden’s leading Cricketer in the World’ for 2018?

Answer: Virat Kohli

Question 3. What is the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 4. There have been speculations that Mt. Everest has shrunk. To address this, which country is sending an expedition to remeasure the height of Mt. Everest?

Answer: Nepal

Question 5. The Indian men’s hockey team was without a coach since the last world cup. A new chief coach has been appointed now. Who is it?

Answer: Graham Reid


23 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Voltas Split AC)

Question 1. 23rd April is the death anniversary of William Shakespeare. It is also celebrated as World __ Day. Fill in the blanks.

Answer: Book

Question 2. Punjab is also called ‘The Land of Five Waters’. Which of these is NOT a river the name that flows through the region?

Answer: Tapti

Question 3. The National Museum of Indian Cinema was inaugurated in January this year. It houses stories and tools that make up 100 years of Indian cinema. Where is it located?

Answer: Mumbai

Question 4. The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer: Moscow

Question 5. The first ever photograph of a black hole was released recently. Which galaxy is that blackhole present in?

Answer: Messier 87


22 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹5,000)

Question 1. Which Indian state is the first in the country to have 4 international airports?

Answer: Kerala

Question 2. Ophidiophobia is the fear of __.

Answer: Snakes

Question 3. Who is the coach of the Indian women’s cricket team?

Answer: Woorkeri Raman

Question 4. A group of crows is called a ‘murder’. What is a group of owls called?

Answer: A parliament

Question 5. In the final season of Game of Thrones, Daenerys Targaryen is battling for the Iron Throne. What was her father’s name, who once ruled from the same throne?

Answer: Aerys II Targaryen


21 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Samsung Galaxy A50)

Question 1. Which planet in the solar system has the most moons?

Answer: Jupiter

Question 2. In _, India won its first cricket world cup. Fill in the blanks.

Answer: 1983

Question 3. Salman Khan’s character’s name in which of these movies was NOT ‘Prem’?

Answer: Dabangg (2010)

Question 4. ‘Dunder Mifflin Paper Company’ is the setting for which famous TV series?

Answer: The Office

Question 5. Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Answer: On your feet


Answers for Amazon Pawsome Special Quiz (Win ₹20,000 – 20th April 2019 to 9th May 2019)

Question 1. Great Dane, Chow Chow and Poodle are all breeds of which of these?

Answer: Dogs

Question 2. Cats have the ability to voluntarily retract their front claws.

Answer: True

Question 3. When talking about animated characters, which of these is NOT a dog?

Answer: Garfield

Question 4. Which of the following is NOT a cat breed?

Answer: Dalmatian

Question 5. The collective noun for a group of dogs is a ‘pack’. What is a group of Pugs called?

Answer: A grumble


20 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Sony Bravia LED Smart TV)

Question 1. A 10-year old boy, has become the youngest to win a gold medal at the Khelo India Youth Games held in January. What is his name?

Answer: Abhinav Shaw

Question 2. Spiders have 6 legs.

Answer: False

Question 3. World Homeopathy Day 2019 was observed recently. When was it?

Answer: 10 April

Question 4. The Indian Railways have developed an AI-powered robot which helps check for faults in trains by clicking and sharing pictures of under-gears. What is it called?

Answer: USTAAD

Question 5. India’s fastest engineless self-propelled train was launched in February, for the Delhi-Varanasi route. It was referred to as Train 18, before being renamed. What is it called now?

Answer: Vande Bharat Express


19 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Marshall Wobern Speakers)

Question 1. Which famous animated character made its debut in the short film Steamboat Willie, which released in 1928?

Answer: Mickey Mouse

Question 2. Which countries played in the first men’s Twenty20 Cricket international ever?

Answer: Australia and New Zealand

Question 3. Flags from which of these countries features a depiction of the Sun at its center?

Answer: Argentina

Question 4. The first person in history to win two Nobel prizes was __

Answer: Marie Curie

Question 5. If you were enjoying a match at the largest cricket stadium in India, which city would you be in?

Answer: Kolkata


18 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Samsung Galaxy M30)

Question 1. Which famous Indian cricketer is Ranveer Singh depicting in his upcoming movie ’83?

Answer: Kapil Dev

Question 2. Which was the first song to be played in outer space?

Answer: Jingle bells

Question 3. Tug-of-war was played as an Olympic sport.

Answer: True

Question 4. Who is the first Indian cricketer to have crossed 8,000 runs in T20 matches?

Answer: Suresh Raina

Question 5. In the film Avengers Infinity War, which is the last infinity stone that Thanos gets to complete his gauntlet before destroying half of all living beings in the universe?

Answer: Mind stone


17 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an American Tourister Suitcase)

Question 1. Where are the Tea Board of India headquarters located?

Answer: Kolkata

Question 2. The African elephant is the largest carnivore on land.

Answer: False

Question 3. Indian athlete Irfan KT, from Kerala, has qualified for the 2020 Tokyo Olympics. Which sport will he participate in?

Answer: Race walking

Question 4. Season 2 of the Amazon Prime Video exclusive series, ‘Laakhon mein ek’ recently released. Created by Biswa Kalyan Rath, who stars as the lead in this season?

Answer: Shweta Tripathi

Question 5. Which Indian woman was recently titled as the ‘Chief Scientist’ at the World Health Organization?

Answer: Soumya Swaminathan


Answers for Amazon Cricket Quiz (Win a OnePlus6T – 16th April 2019 to 29th April 2019)

Question 1. What are the two small items which sit on top of the stumps called?

Answer: Bails

Question 2. There’s a complicated method for determining the winner if a match is stopped by rain. What is it called?

Answer: Duckworth Lewis Stern method

Question 3. What is the record for the highest number of runs scored in a single over in a cricket match?

Answer: 77

Question 4. Sachin Tendulkar once fielded for Pakistan.

Answer: True

Question 5. A famous piece of cricket slang, a score of any multiples of a ‘Nelson’ is believed to be unlucky. If a player scores a ‘Nelson’, how many runs did they make?

Answer: 111


16 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Camping Tent)

Question 1. The Special Olympics World Summer Games 2019 took place from March 14-21. Which country was it hosted in?

Answer: UAE

Question 2. David Dhawan is set to release a remake of his 90s film Coolie No.1, starring son Varun Dhawan. Who is the lead actress cast opposite Varun?

Answer: Sara Ali Khan

Question 3. The smallest bone in the human body is found in the fingers.

Answer: False

Question 4. India recently launched the South-Asian Centre of the International Rice Research Institute (IRRI). Where can you find the IRRI headquarters?

Answer: Philippines

Question 5. Which city has been titled as the ‘cleanest city in India’ as part of the Swachh Survekshan 2019 survey?

Answer: Indore


15 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹25,000)

Question 1. The Game of Thrones TV show is based on the fantasy novel series ‘A Song of Fire and Ice’ . Who is the author to this book series?

Answer: George R. R. Martin

Question 2. In the series ‘Game of Thrones’, the White Walkers are vulnerable to which of these materials?

Answer: Dragonglass

Question 3. In the Game of Thrones series, what’s the name of the band of assassins that Arya Stark joins in Braavos?

Answer: Faceless Men

Question 4. What character does Priyanka Chopra’s sister-in-law play in the Game of Thrones series?

Answer: Sansa Stark

Question 5. Where can you take a selfie while sitting on the real Iron Throne used in the filming of Game of Thrones?

Answer: Croatia


14 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an iPhone XR)

Question 1. Which scientist developed the algorithm which helped capture the first-ever image of a black hole?

Answer: Katie Bouman

Question 2. The Phayeng village is recently tagged as India’s first carbon-positive settlement. Which state is it located in?

Answer: Manipur

Question 3. Vader, Papi, Tatay, and Tevas are different terms for a _.

Answer: Father

Question 4. The amount of electronic waste is growing rapidly. The world’s largest e-waste recycling center was recently opened in which of these cities?

Answer: Dubai

Question 5. 14th April is celebrated as ‘Ambedkar Jayanti’, the birth anniversary of BR Ambedkar, known as the architect of the Indian constitution. He was also independent India’s first __. Fill in the blanks

Answer: Law minister


13 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Fossil Grant Watch)

Question 1. A group of crows is called a _. Fill in the blanks.

Answer: Murder

Question 2. Which of these is the southernmost point of Africa and the beginning of the dividing line between the Atlantic and Indian Oceans?

Answer: Cape Agulhas

Question 3. Who was the second man to walk on the moon?

Answer: Edwin ‘buzz’ Aldrin

Question 4. Which film director and screenwriter is most known for the Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), and Water (2005)?

Answer: Deepa Mehta

Question 5. The Department of Posts in India has launched a ‘Cool EMS’ service, using which customers in India can import food items from __ for personal use. Fill in the blanks.

Answer: Japan


12 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹1,000)

Question 1. Which iconic figure of Greek mythology causes people to turn to stone?

Answer: Medusa

Question 2. Which famous Indian cricketer has been appointed as the latest chairman of the ICC cricket committee?

Answer: Anil Kumble

Question 3. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer: True

Question 4. How old is the oldest known living person in this year?

Answer: 116

Question 5. Archana Kamath is associated with which sport?

Answer: Table tennis


11 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Blaupunkt Party Speakers)

Question 1. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer: Beethoven

Question 2. Where is Fort William located?

Answer: Kolkata

Question 3. Rabindranath Tagore won the Nobel prize for Literature. Which of the following are NOT written by him?

Answer: Meghaduta

Question 4. The term ‘Mankading’ has been in the news recently. Which field is it associated with?

Answer: Sports

Question 5. Which Indian sportswoman recently had a Barbie doll designed to look like her, as part of Barbie’s ‘role model’ program?

Answer: Dipa Karmarkar


10 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Redmi 6 Pro)

Question 1. If you open your mouth wide, you will see a fleshy piece of tissue hanging like a pendulum. It is above your tongue at the back. What is this elongated, hanging structure called?

Answer: Uvula

Question 2. The first fully solar-powered airport in the world is in India. Where will you find it?

Answer: Kochi

Question 3. Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Answer: Switzerland

Question 4. The Pentium chip was produced by USA’s Intel Corporation n 1993. But an Indian engineer is popularly known as being the ‘Father of the Pentium Chip’, for his contributions towards its development. Who is it?

Answer: Vinod Dham

Question 5. Alia Bhatt won the 2019 Filmfare award for her work in Raazi. The actor who played her husband, also won a Filmfare award for ‘Best Supporting Actor’ for Sanju. Who is the actor?

Answer: Vicky Kaushal


9 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an Apple Watch)

Question 1. The freezing point of water is 0 degrees Celsius. What is it’s freezing point in Fahrenheit?

Answer: 32 degrees Fahrenheit

Question 2. The chef’s hat is a significant part of the attire worn by many cooks. What is this type of long hat called?

Answer: Toques blanches

Question 3. The Zero Mile Stone is a pillar built by British during the Great Trigonometrical Survey of India in 1907, considered to be the center of India. Which city is it located in?

Answer: Nagpur

Question 4. Rakesh Sharma was the first Indian to go to space. When asked by the then PM Indira Gandhi what India looked like from spaces, his response was _. Fill in the blanks.

Answer: Saare jahan se acha

Question 5. 2019 will see the 7th season of the Pro Kabaddi League in July where teams will battle for the title of winner once again. Which team is the current champion who won the tournament in 2018?

Answer: Bengaluru Bulls


Answers for Amazon April Quiz (Win ₹10,000 – 8th April 2019 to 30th April 2019)

Question 1. In Italy, France, Belgium & Canada, April 1 is called ‘April fish’ & includes trying to attach a paper fish to the victim’s back without being noticed.

Answer: True

Question 2. On 3rd April 1968, this famous civil rights activist delivered his last speech ‘I’ve Been to the Mountaintop’. The following day he was assassinated. Who is he?

Answer: Martin Luther King Jr

Question 3. April 17th is also celebrated as the day to stop procrastinating, dust off resolutions and making another start at them. What is the day called?

Answer: Blah Blah Blah Day

Question 4. On 1 April 2001, which became the first country in the world to legalize same-sex marriage?

Answer: Netherlands

Question 5. Which of these is a western zodiac sign associated with April?

Answer: Aries


8 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win ₹10,000)

Question 1. Water can exist in the solid, liquid, and gaseous state at the same time.

Answer: True

Question 2. Chetan Bhagat has announced that he is releasing a new non-fiction book in May. What is the title of the book?

Answer: India Positive

Question 3. The Statue of Liberty is known world-over as a symbol of the USA. But it was gifted to America by another country. Who gifted it?

Answer: France

Question 4. Water was first discovered on the moon by NASA’s Moon Minerology Mapper. The mapper was sent into space on a spacecraft sent by which country?

Answer: India

Question 5. Couples celebrate a silver anniversary for 25 years of togetherness. If they celebrate a crystal anniversary, how long have they been together?

Answer: 15 years


7 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win an iPhone Xs)

Question 1. Each year, 7th April is celebrated as the ‘World Health Day’, and marks the anniversary of the World Health Organization (WHO). When was the first World Health Day celebrated?

Answer: 1950

Question 2. WHO declared India free of which of these epidemics in 2014?

Answer: Polio

Question 3. Which of these is a first-aid procedure that is used to dislodge food or another object from a person’s airway when they are choking?

Answer: Heimlich manoeuvre

Question 4. Who is credited with developing the first successful Polio vaccine?

Answer: Jonas Salk

Question 5. The 2018 Nobel Prize in medicine was awarded jointly to James P Allison and Tasuku Honjo for their work in which domain?

Answer: Cancer therapy


6 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Sony Home Theatre)

Question 1. In the animal kingdom, if whales are classified as mammals, what are spiders?

Answer: Arachnids

Question 2. The largest school in the world, known as the ‘City Montessori School’ has more than 55,000 pupils and over 1050 classrooms. Where is it located?

Answer: Lucknow

Question 3. This famous Indian-Canadian YouTube influencer recently announced an independent late night TV show on NBC. Who is she?

Answer: Lilly Singh

Question 4. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Answer: Number 13

Question 5. Kanchenjunga marks the highest point in India. The lowest point in India lies at 2.2 meters below sea level. Where is it?

Answer: Kuttanad


5 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Tommy Hilfiger Watch)

Question 1. The lead actress who played Tara Khanna in the Amazon Prime Original series ‘Made In Heaven’, also won the Miss India title in 2013. Name this actress.

Answer: Sobhita Dhulipala

Question 2. The teaser the new star-studded film, Kalank released recently. Karan Johar is the producer of the film. Who is the director?

Answer: Abhishek Verman

Question 3. Philately is a field of study that focuses on stamps.

Answer: True

Question 4. The planets in our Solar system rotate in a counter-clockwise direction. Except two: Uranus spins on its side and _ spins in a clockwise direction. Fill in the blank.

Answer: Venus

Question 5. Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Answer: On a pillow


4 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Ray-Ban Sunglasses)

Question 1. Which Indian state is also known as the ‘Land of the rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 2. Bramley, Granny Smith and Russet are all types of which fruit?

Answer: Apple

Question 3. Which theory made famous by Albert Einstein explains why all ‘observers’ have their own separate measure of time because of the finite speed of light?

Answer: Theory of Relativity

Question 4. Hibernia was the classical Latin name for which region?

Answer: Ireland

Question 5. Who recently won the men’s singles title at the 2019 Miami Open Tennis tournament?

Answer: Roger Federer


3 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Vivo V15 Pro)

Question 1. Which element was discovered on the Sun before it was discovered on Earth?

Answer: Helium

Question 2. The Portsmouth college in UK offers a course to its students which of these languages?

Answer: Hinglish

Question 3. The first Indian ‘talkie’ film – a film with dialogues – released in 1931 was _

Answer: Alam Ara

Question 4. Polar bears hunt and feed primarily on penguins.

Answer: False

Question 5. Vlad the Impaler was an emperor in Romania in the 14th century. Which fictional character was based on him?

Answer: Dracula


2 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Fitbit Ionic Smartwatch)

Question 1. Molten rock that erupts out of a volcano is called Lava. What is it called when it lies under the Earth’s crust?

Answer: Magma

Question 2. Convectional, orographic and frontal are all types of __. Fill in the blanks.

Answer: Rainfall

Question 3. India’s top-ranked badminton player and Olympic silver-medalist PV Sindhu became the first woman to co-pilot this aircraft at the Aero India 2019 air show. Which aircraft was it?

Answer: Tejas

Question 4. The Indian word ‘chuddies’ (underpants) was recently added to the Oxford English dictionary.

Answer: True

Question 5. Mukesh and Nita Ambani’s son Akash Ambani recently tied the knot. Who did he get married to?

Answer: Shloka Mehta


1 April 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win a Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. If you have hyperosmia, It would mean you have a greater than average sense of __. Fill in the blank

Answer: Smell

Question 2. The Indian Premier League is in it’s 12th season. The first IPL was played in 2009. True or False?

Answer: False

Question 3. The first national flag of India is said to have been hoisted on August 7, 1906, and it was red, yellow and green. It has changed significantly since then. Who has designed the current, modern tricolour flag of India?

Answer: Pingali Venkayya

Question 4. Who is the first player to reach a score of 5000 runs in the IPL?

Answer: Suresh Raina

Question 5. India plans to launch its first manned space flight, by 2022. What is the spacecraft that is being built for this program called?

Answer: Gaganyaan


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence on everyday in April from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and winners will be selected by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on this page –> https://amazon.in/winners by 31st May, 2019.


Click here for even more answers –> Amazon Quiz Answers Jan – March 2019


Leave a Reply