Amazon Daily Quiz Answers [31st July 2019] - Win Honor 8X
Amazon Daily Quiz Answers [31st July 2019] – Win Honor 8X

Check out today’s Amazon Daily Quiz answers 31 July 2019. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz to get a chance to win Prizes Everyday. #QuizTimeMorningsWithAmazon.


If you are unable to see the updated answers, please click on this link –> Get an update


31st July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Honor 8X)

Question 1. Who led the Indian cricket team to their first ever World Cup victory in 1983?

Answer: Kapil Dev

Question 2. The largest Buddhist monastery is the world is located in _.

Answer: Indonesia

Question 3. Castella, Tres Leches, Brigadeiro, and Oliebollen are all names of _?

Answer: Desserts

Question 4. What kind of weapon is a falchion?

Answer: A sword

Question 5. Which is the wettest place in India, in terms of average annual rainfall received?

Answer: Mawsynram, Meghalaya


More Amazon Quiz Answers


Previous Amazon Daily Quiz Answers


Click To Open

30th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Home Speaker 500)

Question 1. Who was the first Indian from the film industry to win an Oscar award?

Answer: Bhanu Athaiya

Question 2. In which year was the euro introduced as legal currency on the world market?

Answer: 1999

Question 3. What does the Latin phrase ‘Caveat emptor’ mean?

Answer: Let the buyer beware

Question 4. What is the national sport of Japan?

Answer: Sumo wrestling

Question 5. In the FIFA World Cup, the ‘Golden Glove Award’ is awarded each season to whom?

Answer: The best goalkeeper


29th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs. 25,000)

Question 1. Which one of these is a traditional folk dance of the people of Lakshadweep Islands?

Answer: Lava dance

Question 2. The famous ‘Hornbill festival’ is celebrated in which of the following states of India?

Answer: Nagaland

Question 3. Krav Maga is a form of martial arts.

Answer: TRUE

Question 4. __ is a folk dance form from the Indian state of Mizoram, in which men move bamboo staves horizontally and vertically while women dance in between them so as to avoid their legs getting caught

Answer: Cheraw dance

Question 5. _ is the capital city of Himachal Pradesh

Answer: Shimla


28th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7 Pro)

Question 1. Which of these are NOT considered to be a macronutrient in context to human dietary requirements?

Answer: Vitamins

Question 2. Name Chetan Bhagat’s debut novel which was also adapted into a Bollywood movie ?

Answer: Five Point Someone

Question 3. Which European country announced that it will levy a green tax on flight tickets from 2020, to encourage environmentally friendly transportation projects?

Answer: France

Question 4. What is the name of the young Malayali actress, who became known as the ‘wink girl’ after a clip of her winking went viral last year?

Answer: Priya Varrier

Question 5. M. Fathima Beevi has the distinction of being the first woman _

Answer: Judge of Supreme Court


27th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Armani Watch)

Question 1. In which year did Atal Bihari Vajpayee become India’s prime minister for first time?

Answer: 1996

Question 2. Which batsman has scored the highest number of centuries in a single World Cup Tournament?

Answer: Rohit Sharma

Question 3. Which company has recently acquired the American software company Red Hat?

Answer: IBM

Question 4. The movie, Super 30, starring Hrithik Roshan is a biopic based on whose life?

Answer: Anand Kumar

Question 5. The world’s first public blockchain bond ‘bond-I’ was launched by which International organization?

Answer: World Bank


26th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Blaupunkt Party Speakers)

Question 1. By what name is Norma Jean Baker more commonly known?

Answer: Marilyn Monroe

Question 2. Ethanol has been used as an alternative to petrol in Brazil. Now which company has launched the first Ethanol-based motorcycle in India?

Answer: TVS Motors

Question 3. When was World Population Day observed recently?

Answer: 11 July

Question 4. Season 2 of Comicstaan has launched on Amazon Prime. Who is the new host alongside Abish Mathew this season?

Answer: Urooj Ashfaq

Question 5. Qila Rai Pithora, built by Tomar Rajputs is located in which among the following cities?

Answer: New Delhi


25th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000)

Question 1. Which banking institution commenced it’s operations from the 1st of April 1935?

Answer: Reserve Bank of India

Question 2. Kangana Ranaut and Rajkumar Rao have teamed up for a new film and the trailer was released recently. What is the name of the film?

Answer: Judgemental Hai Kya

Question 3. Originating in the Tibetan plateau near Lake Mansarovar, which river flows through Ladakh?

Answer: Indus

Question 4. With the length of its wings reaching nearly 12 feet, which bird has the largest wingspan of any living bird species?

Answer: Wandering albatross

Question 5. Which one of these Indian movie is inspired by the biography of Japanese filmmaker Akira Kurosawa?

Answer: Taare Zamin Par


24th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Vivo V15 Pro)

Question 1. What was author Mark Twain’s real name?

Answer: Samuel Langhorne Clemens

Question 2. Bihu is a harvest festival that is celebrated thrice in a year. In which state of India does this festival originate?

Answer: Assam

Question 3. In the newest Marvel film, Spiderman: Far from home, what is the name of the supervillain who has mind-manipulating powers?

Answer: Mysterio

Question 4. India has won 2 ODI Cricket World Cups so far – once in 1983, and the second in 2011. Who did they play the finals against in 2011?

Answer: Sri Lanka

Question 5. The Halley’s comet orbits the sun every 75-76 years. When will it be visible next from earth?

Answer: 2061


23rd July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win JBL Flip 4)

Question 1. Which Of These Actors Played On-Screen Father To Their Real Father?

Answer: Abhishek Bachchan

Question 2. Which Cricketer Recently Broke Sachin Tendulkar’s 27 Year Old Record Of Being The Youngest Player To Score 80+ Runs In World Cup History?

Answer: Ikram Ali Khil

Question 3. Taekwondo fighter Farabi Davletchin posted a trick on 25th June which then was tried by many Hollywood and Bollywood actors. Which viral challenge is this referring to?

Answer: Bottle Cap Challenge

Question 4. In The Jungle Book, Written By Rudyard Kipling, What Is The Name Of The Panther Who Befriends Mowgli?

Answer: Bagheera

Question 5. Jayasimha Ravirala Currently Holds The Guinness World Record For Which Of These?

Answer: Most Hugs Given In 1 Hour By An Individual


22nd July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. AR Rahman won a Grammy award for which album?

Answer: Slumdog Millionaire

Question 2. The transformer that develops the high voltage in a home television is commonly called a __. Fill in the blank.

Answer: Flyback

Question 3. The BCCI has just named a new Head of Cricket at the National Cricket Academy. Who is it?

Answer: Rahul Dravid

Question 4. Where is the headquarters of the ICC (International Cricket Council) located?

Answer: Dubai

Question 5. Which profession does Sanjay Dutt fake in the movie Lage Raho Munnabhai?

Answer: History Professor


21st July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win iPhone XR)

Question 1. In context to fashion, what is a ‘fedora’?

Answer: A type of headwear

Question 2. Did you know that pandas eat anywhere between 12-39 kgs of food every day! What does a panda’s diet mainly consist of?

Answer: Bamboo

Question 3. Chief of the Air Staff or Air Chief Marshal is the highest rank in the Indian Air Force. It is the position of commander of the IAF. Who was the first Indian to become Chief of Air Staff in 1954?

Answer: Subroto Mukerjee

Question 4. Indian scientists have developed a new material which is capable of absorbing both light and carbon dioxide and could help control environmental issues. What is it called?

Answer: Black gold

Question 5. What is the name of the network of higways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Answer: The Golden Quadrilateral


20th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Apple Watch)

Question 1. Which is the national fruit of India?

Answer: Mango

Question 2. Panchathan Record Inn is which composer’s in house studio?

Answer: A.R. Rahman

Question 3. Who developed a vaccine against poliomyelitis (Polio)?

Answer: Dr. Jonas Salk

Question 4. In ancient Greece, men exercised and took part in sports completely nude. True or False.

Answer: TRUE

Question 5. A cinematograph is a motion picture film camera, which also serves as a film projector and printer. Who invented it?

Answer: Lumiere Brothers


19th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win LG Microwave Oven)

Question 1. What is another word for lexicon?

Answer: Dictionary

Question 2. Dr. Kalam was bestowed with the highest honour that an Indian citizen can receive. Which award is it?

Answer: The Bharat Ratna

Question 3. India is a federal union comprising twenty-nine states and eight union territories.

Answer: False

Question 4. Hyundai launched its first all-electric SUV model in India. What is it called?

Answer: Kona Electric SUV

Question 5. A ‘sonnet’ is a poem in a specific form which originated in Italy. How many lines does a sonnet typically have?

Answer: 14


18th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Home Theater)

Question 1. The clothing trend exemplified by black clothing, dark makeup, and black-dyed hair is called _.

Answer: Goth

Question 2. Name the Indian Tennis player-turned Hollywood filmmaker who has made more than 120 films with stars such as Cate Blanchett, Angelina Jolie and more?

Answer: Ashok Amritraj

Question 3. Where is the headquarters of Amazon Inc. located?

Answer: Seattle

Question 4. Former Indian cricket captain, MS Dhoni recently turned 38 and received wishes from all over the world. When was his birthday?

Answer: 7th July

Question 5. Freddie Mercury was the lead vocalist of which iconic rock group?

Answer: Queen


17th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs. 20,000 – 2 Winners)

Question 1. Which Indian state is also known as the ‘Land of rising sun’ because it gets the first sunrise in the country?

Answer: Arunachal Pradesh

Question 2. Which is the only tennis Grand Slam tournament that is played on grass courts currently?

Answer: Wimbledon

Question 3. The 2006 film, The Namesake, starring Tabu and Irfan Khan is based on a novel of the same name. Who is the author of that novel?

Answer: Jhumpa Lahiri

Question 4. Name the official residence of the Pope?

Answer: Apostolic Palace

Question 5. Who out of the following is NOT an Indian fashion designer?

Answer: Ravi Ruia


16th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Alpha DSLR Camera)

Question 1. Which of these cities is located on two continents?

Answer: Istanbul

Question 2. In Roman mythology, who was the goddess of sorcery and witchcraft, also known as the goddess who haunted crossroads and graveyards?

Answer: Trivia

Question 3. Angel Falls is the world’s highest waterfall that starts at a height of 3230 feet and fall uninterrupted for a height of 2647 feet. Which country is this majestic waterfall located in?

Answer: Venezuela

Question 4. Who is the author of the famous book of fables known as the Panchatantra?

Answer: Vishnu Sharma

Question 5. Which is the first country to officially declare an ‘environmental and climate emergency’?

Answer: UK


14th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy S10e)

Question 1. In the subject of zoology what is the study of insects called?

Answer: Entomology

Question 2. After Ahmedabad, which Indian city was recently added to the UNESCO World Heritage site list?

Answer: Jaipur

Question 3. Recently, K2, an AI-based Human Resource (HR) Humanoid was introduced in Uttar Pradesh. Which company has introduced this for its employees?

Answer: Tech-Mahindra

Question 4. The Oscar winning film, Forrest Gump is getting an official Hindi remake, by the title ‘Lal Singh Chaddha’. Kareena Kapoor Khan will play the female lead. Who will be playing the role of Forrest Gump?

Answer: Aamir Khan

Question 5. Langvir Nritya, Barada Nati, Pandva Nritya & Shotiya are different forms originate from?

Answer: Uttarakhand


13th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Home Speaker 500)

Question 1. George Eliot was the pen name of which author?

Answer: Mary Ann Evans

Question 2. In support of the Rohingya refugees, __ has decided to provide 2,500 metric tons of rice to Bangladesh. Name the country.

Answer: China

Question 3. Who is largely responsible for breaking the German Enigma codes which helped win World War II, and provided a foundation for modern computing and development of artificial intelligence?

Answer: Alan Turing

Question 4. In the fictional series of Sherlock Holmes, what is the detective’s address in London?

Answer: 221B Baker Street

Question 5. The longest electrified railway tunnel in the country has just been commissioned . Which state will this be built in?

Answer: Andhra Pradesh


12th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Casio G-Shock Watch)

Question 1. Which country will host the 2020 summer Olympics?

Answer: Japan

Question 2. Hong Kong is the capital city of China. True, or False?

Answer: False

Question 3. Which country is Prague in?

Answer: Czech Republic

Question 4. First-time MPs, actresses Nusrat Jahan, and Mimi Chakraborty took oath as Lok Sabha members on June 25. Which party do they belong to?

Answer: TMC

Question 5. Leonardo Dicaprio finally won an Oscar for Best Actor in 2016, after being nominated for several years. Which film did he win it for?

Answer: The Revenant


11th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.1000 – 50 Winners)

Question 1. Which country recently launched the world’s largest independent solar energy plant?

Answer: UAE

Question 2. Designer Jony Ives recently quit his job. He worked with the company for 20 years and was even knighted at Buckingham palace. He was the Cheif Design Officer for which organization?

Answer: Apple

Question 3. Which actor is returning to play James Bond in the new film Bond 25?

Answer: Daniel Craig

Question 4. Opera is described as art, architecture, music, theatre, and text all coming together to tell a story. In which country did opera, as we know it today, first began?

Answer: Italy

Question 5. In the Disney live-action remake of Lion King, Beyonce has sung the female vocals for the English version. Who will sing in the Hindi soundtrack?

Answer: Sunidhi Chauhan


10th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy A50)

Question 1. The superstar, Sridevi, marked her Bollywood debut in the year 1979. Which was her first Bollywood film ?

Answer: Solva Sawan

Question 2. What is the name of the tribal martial art dance form which originated in the forests of Odisha and is exclusively performed by men?

Answer: Chhau of Mayurbhanj

Question 3. Cassius Clay Jr. is the birth name of which Olympic gold-winning boxer? PS – he was the first fighter to win the heavyweight title 3 times.

Answer: Muhammad Ali

Question 4. ‘Lessons Life Taught Me Unknowingly’ is the autobiography of a famous Indian actor which will be released on 5th Aug. Whose life is it about?

Answer: Anupam Kher

Question 5. India won its first World Cup in 1983, which was also played in England. In which month did India make that historic win?

Answer: June’83


9th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Alpha DLSR Camera)

Question 1. Kabir Singh, a film starring Shahid Kapoor and Kiara Advani is a remake of which popular Telegu film?

Answer: Arjun Reddy

Question 2. Fernando Torres has announced his retirement from football. Which country does he play for?

Answer: Spain

Question 3. What is the name of the technology used to make telephone calls over the internet?

Answer: VoIP

Question 4. ‘Hakuna matata’, roughly translates to ‘there are no troubles’. It was popularized in English by the 1994 Disney movie, The Lion King. Which language does this phrase belong to?

Answer: Swahili

Question 5. NASA has announced that it will be sending a robot to look for life on Saturn’s moon, Titan. What is the name of the robot?

Answer: Dragonfly


8th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Win Rs.5000 – 10 Winners)

Question 1. Agni, Aakash, Bijli, Vayu, Fani and Ockhi are all names _. Fill in the blank.

Answer: Cyclones

Question 2. A myth states that men have one less rib in their chest as compared to women. But that is untrue. So, how many ribs bones are there in a human body?

Answer: 24

Question 3. Which cricketer broke Sachin Tendulkar and Brian Lara’s records to become the fastest batsman reaching 20,000 international runs across formats (tests, ODIs and T20s)?

Answer: Virat Kohli

Question 4. Resul Pookutty won an Oscar for Slumdog Millionaire. Which category did he win in?

Answer: Sound Mixing

Question 5. When is the International Olympic Day observed every year?

Answer: 23rd June


7th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win iPhone XR)

Question 1. On the 75th anniversary of the Battle of Imphal (which occurred during WWII), the invading country set up a Museum of Peace in Manipur as a memorial gift. Which country was it?

Answer: Japan

Question 2. Which among the following nations has become the first gulf country to launch a UN-developed anti-money laundering platform?

Answer: UAE

Question 3. Did you know that the stomach produces acids to help digestion. These stomach acids primarily consist of __. Fill in the blanks.

Answer: Hydrochloric Acid

Question 4. Which was India’s first ever 3D animated film? It was a joint venture between Walt Disney Co & Yash Raj Films and was directed by Jugal Hansraj.

Answer: Roadside Romeo

Question 5. Which company has recently patented the design for a foldable phone with multiple screens?

Answer: Google


6th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Home Theater)

Question 1. Joule, named after James Prescott Joule, is a unit of measurement that measures __. Fill in the blank.

Answer: Energy

Question 2. Flights take a longer time when they are flying from East to West, as compared to the other way around. True or False?

Answer: True

Question 3. A new movie trailer for a film starring Sidharth Malhotra and Parineeti Chopra was released recently. What is the name of the film?

Answer: Jabariya Jodi

Question 4. Did you know there is a name for the sound that martial artists make while performing karate? It’s often heard in movies and sounds like they are shouting quickly. What is it called?

Answer: Kiai

Question 5. 15 year old, Cori Gauff defeated her tennis icon in the very first round of Wimbledon, with a score of 6-4, 6-4. Who did she beat?

Answer: Venus Williams


5th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. After the re-release of Avengers Endgame, which is the next Marvel film to hit theatres?

Answer: Spiderman: Far From Home

Question 2. Vijay Shankar has been ruled out of the World Cup due to an injury. Who has been named as his replacement?

Answer: Mayank Agarwal

Question 3. A tortoise discovered in Arunachal Pradesh is considered so beautiful that it was named ‘Impressed’. True or False

Answer: True

Question 4. Where did PM Narendra Modi perform Yoga asanas along with the public, on the fifth International Day of Yoga?

Answer: Ranchi

Question 5. Legendary athelete, ‘The Flying Sikh’, won 5 golds in international championships, broke a 400m record at the 1960 Rome Olympics and won 77 races to win the Helms World Trophy in 1959. Who was he?

Answer: Milkha Singh


4th July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Oppo F11 Pro)

Question 1. June 21 was the summer solistice in the Northern Hemisphere. It is known for being the _ day of the year in this part of the world.

Answer: Longest

Question 2. ‘Ablutophobia’ is the fear of?

Answer: Bathing

Question 3. Which team won the FIH Women’s Series Finals hockey tournament held recently on June 23rd?

Answer: India

Question 4. Facebook recently launched a new cryptocurrency. What is it called?

Answer: Libra

Question 5. There are cells in the body that absorb other smaller cells and bacteria as a defense mechanism against infections. What are they called?

Answer: Phagocytes


3rd July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Diesel Chi Watch)

Question 1. What is the highest civilian award of India?

Answer: Bharat Ratna

Question 2. Who among the following has NOT held the position of chairman at ISRO (Indian Space Research Organization)?

Answer: Dr. APJ Abdul Kalam

Question 3. Saif Ali Khan received the National Award for ‘Best Actor’ for his movie ‘HUM TUM’. True or False?

Answer: True

Question 4. Which famous Indian personality has just announced the release of his autobiography titled, ‘My Life, My Mission’?

Answer: Baba Ramdev

Question 5. Kasol (which is sometimes referred to as mini Israel), is situated on the banks of __ river where you can find gushing streams and even hot springs! Fill in the blanks.

Answer: Parvati


2nd July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Canon EOS DSLR Camera)

Question 1. Farhan Akhtar will star in Rakesh Omprakash Mehra’s next film which tells the story of a boxer. What is the film called?

Answer: Toofan

Question 2. In a bid to harbour good relations between countries, the state-owned English channel, DD India, will now be available in Bangladesh and _. Can you guess where?

Answer: South Korea

Question 3. The International Olympic Committee (IOC) just opened its new headquarters on the 125th anniversary of the Olympic Games revival. Where is it located?

Answer: Switzerland

Question 4. India just opened it’s first ever hospital and water clinic for elephants! Where is it located?

Answer: Mathura

Question 5. National Mathematics Day is celebrated on 22nd December to commemorate the birth anniversary of __. Fill in the blanks

Answer: S Ramanujan


1 July 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000 – 5 Winners)

Question 1. The Dadasaheb Phalke Award is one of the most prestigious awards given in the field of India cinema. Who was the first to win this award?

Answer: Devika Rani

Question 2. Mohammed Shami became the 2nd Indian to take a hat-trick in the ICC World Cup. Who was the first Indian cricketer to do so?

Answer: Chetan Sharma

Question 3. What is the name of the technology which uses cable-pulled devices or robots to mimic the movements of humans or animals? Example: The dinosaurs in Jurassic Park!

Answer: Animatronics

Question 4. Who is popularly known as the ‘Birdman of India’ because of his highly influential work in the development of Ornithology (study of birds)?

Answer: Salim Ali

Question 5. William Jay Bowerman is a popular name in the world of sports apparel and gear. He is the co-founder of which famous sportswear brand?

Answer: Nike


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

Click To Open
  1. This Contest will commence everyday in July 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 30th August, 2019.

Leave a Reply