Check out today’s Amazon Quiz answers. Make it a habit of gaining and improving your general knowledge. You may also win some cool prizes for what you do. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz and get a chance to win exciting Prizes Everyday. Visit this ‘Today’s Amazon Quiz Answers‘ page everyday for updated Quiz Answers. Checkout this hashtag #QuizTimeMorningsWithAmazon in social media for regular updates.


If you are unable to see the updated today’s Amazon Quiz Answers, please manually refresh the page or click on this link –> Get an update


30th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Kenwood Food Processor)

Question 1. Thalaivi starring Kangana Ranaut, is based on the life of which famous personality?

Answer: Jayalalithaa

Question 2. About which coach in the news these days, did football player Zlatan Ibrahimovic say ‘When I played for him, I felt like a Terminator’?

Answer: Jose Mourinho

Question 3. Phobophobia is the fear of what?

Answer: Phobias

Question 4. Which extremely popular video sharing app was launched in 2017 by Chinese developer ByteDance, for markets outside of China?

Answer: TikTok

Question 5. Alopecia areata is a common autoimmune disorder that often results in which of the following?

Answer: Hair loss


Previous Amazon Daily Quiz Answers

Click To Open

29th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fossil Leather Bag)

Question 1. The 2019 Davis Cup finals, played in a new format this year (dream project of Barcelona’s Gerard Pique), was held in which city?

Answer: Madrid

Question 2. In the word USB, what does B stand for?

Answer: Bus

Question 3. Iman, a country’s last Sumatran Rhino, died recently. Which country did Iman belong to?

Answer: Malaysia

Question 4. Which actor starred as Shrikant in a hit movie this year and played the role of a fast bowler in the Amazon original web series ‘Inside Edge’?

Answer: Siddhant Chaturvedi

Question 5. ‘A Heart Full of Burden’ is a book written by which famous personality who occupied an important position in India in the 1990s?

Answer: TN Seshan


28th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1. Recently, who became the first Indian bowler to take an international wicket with a pink ball?

Answer: Ishant Sharma

Question 2. Chris Hughes, born on 26th November 1983 co-founded which technology giant along with 4 other Harvard students?

Answer: Facebook

Question 3. A depiction of the Ellora Caves can be found on the reverse side of which bank note in India?

Answer: INR 20

Question 4. ‘Fridays for future’ is an international movement of school students started by which activist?

Answer: Greta Thunberg

Question 5. As per the title of a popular book and movie, who among these is ‘The Man who Knew Infinity’?

Answer: Srinivas Ramanujan


27th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Redmi Note 8 Pro)

Question 1. He was a Chinese-American actor, martial artist and philosopher. He once said ‘I fear not the man who has practiced 10,000 kicks once, but I fear the man who has practiced one kick 10,000 times’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Bruce Lee

Question 2. The Rock and Roll hall of fame describes him as ‘The greatest instrumentalist in the history of rock music’. He has songs like ‘Purple haze’ and ‘Hey joe’ to his name. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Jimi Hendrix

Question 3. Who averaged over 50 with the bat in test matches, but played only 1 one-day international, in which he was out for 0? (Hint : He was voted one of Wisden’s cricketers of the century).

Answer: Sir Gary Sobers

Question 4. What famous comic book character is called the ‘Merc with a mouth’ because of his tendency to joke constantly?

Answer: Deadpool

Question 5. Eritrea, which became the 182nd member of the UN in 1993, is located in which continent?

Answer: Africa


26th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Apple iPad Pro)

Question 1. He played the role of Gregor ‘The Mountain’ Clegane in the HBO series Game of Thrones. He has won titles like Europe’s strongest man and World’s strongest man. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Hafþór Júlíus Björnsson

Question 2. Who was the first male cricketer to take a hat-trick in a World Cup ODI match?

Answer: Chetan Sharma

Question 3. Google has launched a new cloud-based game streaming service. What is the name of the gaming service?

Answer: Google Stadia

Question 4. Who has been conferred with the Indira Gandhi Prize for Peace, Disarmament and Development 2019?

Answer: David Attenborough

Question 5. India recently played and won their first ever Day/night test match. It was played with a pink ball against Bangladesh. Which 2 teams played the first ever pink ball test match?

Answer: Australia vs. New Zealand


25th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. When he scored a century in his last test appearance, he became the first person to score a century on debut and in his last test match. Who is he?

Answer: Greg Chappell

Question 2. In the 1975 Bollywood movie ‘Sholay’, what was the name of Basanti’s horse?

Answer: Dhanno

Question 3. In context to geography, what are ‘Isohyets’?

Answer: Lines on a map showing equal rainfall

Question 4. Which sultan declared himself as ‘Sikander-I-Sani’ which means the second Alexander?

Answer: Alauddin Khaliji

Question 5. In which country would you find the Table Mountain, a flat-topped mountain forming a prominent landmark overlooking the country’s capital?

Answer: South Africa


24th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win POCO F1 Smartphone)

Question 1. What day of the Gregorian calendar is today (24th November)?

Answer: 328th

Question 2. Who was the first batsman to score 30 Test match centuries?

Answer: Sunil Gavaskar

Question 3. Which of these is not the administrative capital city of a state or Union Territory?

Answer: Margao

Question 4. Which among these does NOT live under the sea?

Answer: Kalanchoe

Question 5. What was the name of the alien in the Bollywood movie ‘Koi Mil Gaya’?

Answer: Jadoo


23rd Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win IFB Oven)

Question 1. True or False – Nintendo was founded in 1889 as a playing card company.

Answer: TRUE

Question 2. She played the character of Hannah Montana for Disney and since has gone on to become one of the biggest pop stars of the recent times with hits like ‘Party in the USA’ and ‘Wrecking ball’ to her name. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answer: Miley Cyrus

Question 3. What currency does Ukraine use?

Answer: Hryvnia

Question 4. In terms of area, which one is larger – India or Brazil?

Answer: Brazil

Question 5. Which of these is worth more than 1 Indian rupee?

Answer: 1 Mauritian Rupee


22nd Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Lenovo Legion Gaming Laptop)

Question 1. Which of these personalities were an Indian diplomat and the first female president of the United Nations general assembly?

Answer: Vijaya Lakshmi Pandit

Question 2. In a One day game in Queenstown (NZ) Shahid Afridi’s 17 year old record for the fastest century in ODIs was broken in a game which was reduced to 21 overs a side due to rain. Who smashed this 36 ball century?

Answer: Corey Anderson

Question 3. Which of these is the Latin word for ‘eagle’?

Answer: Aquila

Question 4. With a population of less than 1000 (as per 2017 data), which is the least populated country in the world?

Answer: Vatican City


21st Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.5000)

Question 1. In which country would you find Uluru or Ayers Rock, a large sandstone rock formation surrounded by springs, waterholes, rock caves and ancient paintings?

Answer: Australia

Question 2. In 2019, which movie released in India grossed over INR 100 crore in its first 2 days of release?

Answer: Avengers: Endgame

Question 3. Which date recently marked the 101st anniversary of end of the first World War?

Answer: 11th November, 2019

Question 4. Every bowler wants to see the bails/stumps flying through the air after the ball has been delivered. What happens when the ball hits the stump directly from the bowler?

Answer: Bowled

Question 5. What is the currency of Sweden?

Answer: Krona


20th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Apple iPhone XS)

Question 1. He was the 47th Vice-president of the United states, and a member of the Democratic party. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Joe Biden

Question 2. Who made the all important throw in the last ball of the Super Over, to effect a run out, that won England the 2019 World Cup?

Answer: Jason Roy

Question 3. In which country would you find Victoria Falls, classified as the world’s largest sheet of falling water based on its combined width and height?

Answer: Zambia and Zimbabwe

Question 4. Golf player Vijay Singh belongs to which country?

Answer: Fiji

Question 5. You’ve just been bowled a ‘beamer’ while playing cricket. What part of your body should you be worried about?

Answer: Head


19th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fitbit Versa 2 Smartwatch)

Question 1. She was the first and the only woman Prime minister of India till date. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answer: Indira Gandhi

Question 2. She has starred in Bollywood movies like Satyam Shivam Sundaram, Don and many more between 1970s and 80s. She celebrates her birthday today. Who is this actress?

Answer: Zeenat Aman

Question 3. What is ‘Arise’, a new innovation launched by IIT Madras, a first of its kind in India?

Answer: Standing wheelchair

Question 4. True or False: Rio de Janeiro is the capital of Brazil

Answer: False

Question 5. Where would you find the Trevi Fountain, one of the most famous fountains in the world notable for appearances in films such as La Dolce Vita, Three Coins in the Fountain, and Roman Holiday?

Answer: Rome


18th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. One of NASA’s four great observatories is named after which of these scientists?

Answer: Subrahmanyan Chandrasekhar

Question 2. Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer: A dance form

Question 3. In April 2019, as a promotional activity, Oreo created a title sequence of which show using nearly 3000 cookies?

Answer: Game of Thrones

Question 4. In which city would you find Lascaux, a UNESCO World Heritage Site with over 600 wall paintings representing large animals, local and contemporary fauna that correspond with the fossil record of the Upper Paleolithic time?

Answer: Montignac, France

Question 5. National Milk Day is celebrated in India each year on Verghese Kurien’s birthday, who is hailed as the the father of White Revolution. When is it celebrated?

Answer: November 26


17th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7 Pro)

Question 1. Which of these planets could, theoretically, float if submerged in water due to its low density?

Answer: Saturn

Question 2. Espadrilles were first made in regions of France and Spain. Where are these worn?

Answer: On your feet

Question 3. Lot of people today suffer from Nomophobia especially on trips. What is Nomophobia the fear of?

Answer: Being out of mobile phone coverage

Question 4. Which famous person born on 14th November is the father of the Duke of Cambridge and the Duke of Sussex?

Answer: Prince Charles

Question 5. In which country, would you find the free State of Bavaria?

Answer: Germany


16th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Dyson Air Purifier)

Question 1. __ is celebrated today (16 November) to commemorate the establishment of the Press Council of India. Formed in 1966, the Press Council keeps a check on the quality of reportage provided by the Indian press.

Answer: National press day

Question 2. The newly discovered Marengo Sachin Tendulkar is a species of what?

Answer: Spiders

Question 3. In the movie ‘Avatar’, the humans are principally looking to obtain which element from Pandora?

Answer: Unobtainium

Question 4. Chisel is a chain of gyms launched by which celebrity?

Answer: Virat Kohli

Question 5. Which one of these figure from Greek Mythology causes people to turn to stone?

Answer: Medusa


15th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Alpha 6400 Mirrorless Camera)

Question 1. This French painter was born on 14 November 1840. He has work like ‘Impression, Sunrise’ and ‘Woman with a Parasol – Madame Monet and Her Son’ to his name. Who was he?

Answer: Claude Monet

Question 2. When Mr. Jawaharlal Nehru became the Prime Minister of independent India, he delivered an inaugural address to the Nation which has been given a special name. What is the speech called?

Answer: Tryst with Destiny

Question 3. _ is a fictional Indian superhero appearing in Raj comics. It was created in the late 1980s by Sanjay Gupta. (Fill in the blank)

Answer: Nagraj

Question 4. Shaktimaan was an Indian superhero television show. Mukesh Khanna played the role of Shaktimaan and his alter ego ‘Pandit Gangadhar Vidhyadhar Mayadhar Omkarnath Shastri’. What was Pandit Gangadhar’s profession in the show?

Answer: Photographer

Question 5. Mukesh Ambani bought the worlds oldest toy company. Which company are we talking about?

Answer: Hamleys


14th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.15,000)

Question 1. Today, 14th November is celebrated as Children’s Day in India to increase awareness of the rights, care and education of children on the occasion of India’s first prime-minister’s birthday. Who are we talking about?

Answer: Jawaharlal Nehru

Question 2. This was an Indian soap opera which aired from 2003-06, and was an Indian-themed version of the Colombian drama ‘Yo soy Betty, la fea’. Which TV series was this?

Answer: Jassi Jaissi Koi Nahin

Question 3. In the iconic video game ‘Mario Bros.’, players can control Mario as they travel the Mushroom Kingdom to rescue Princess Toadstool. What is Mario’s brother’s name in this game?

Answer: Luigi

Question 4. Sabu, Bini Chachi, Rocket (Raaket), Tingu Master and Bunty are all characters from a popular Indian comic book. Which comic book series are we talking about?

Answer: Chacha Chaudhary

Question 5. ‘Small Wonder’ is a popular comedy Sitcom from the 90’s which chronicled the family of a robotics engineer who secretly created a robot modeled after a human girl and then tried to pass it off as their adopted daughter. What was the name of this robot?

Answer: Vicki


13th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7T Pro)

Question 1. She has acted in movies like ‘Yes boss’ and ‘Qayamat se qayamat tak’ in the late 80s and 90s. She was also crowned Miss India in the year 1984. She celebrates her birthday today. Who is she?

Answer: Juhi Chawla

Question 2. __ day is celebrated today in many countries as a day of giving and showing kindness. This day was born when a collection of humanitarian groups came together on November 13, 1997 and made a ‘Declaration of Kindness’. Donating books, food or clothes to your local community is a great way to celebrate this event. (Fill in the blank)

Answer: World Kindness Day

Question 3. Which was named as the ‘Word of the Year 2018’ by Oxford dictionaries?

Answer: Toxic

Question 4. Former Australian fast bowler Brett Lee has done a lot of things outside cricket – but which one of these is NOT one of them?

Answer: Sailed a boat alone across the Tasman Sea

Question 5. Which country’s highest point is Mount Fuji, a dormant volcano?

Answer: Japan


12th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win GoPro Hero7)

Question 1. Where would you find the Hagia Sophia, which was the former Greek orthodox Christian patriarchal cathedral, later an Ottoman imperial mosque and now a museum?

Answer: Istanbul, Turkey

Question 2. Which of the following awards is NOT associated with the field of sports?

Answer: Norman Borlaug award

Question 3. In terms of area, which one of the following Indian states has the largest coverage of forest?

Answer: Madhya Pradesh

Question 4. In a 1999 Test match against South Africa, New Zealand tail-ender Geoff Allott batted a memorable innings which lasted 101 minutes. How many runs did he score?

Answer: 0

Question 5. ‘I can talk English, I can walk English, I can laugh English, because English is a funny language’. Which actor said this dialogue in a Bollywood movie?

Answer: Amitabh Bachchan


11th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.5000)

Question 1. What is the term used in cricket when a batsman is at or has scored 111 runs?

Answer: Nelson

Question 2. In which country would you find Machu Picchu, a 15th-century Inca citadel?

Answer: Peru

Question 3. Raut Nacha is folk dance performed mainly by the tribal communities of which state?

Answer: Chhattisgarh

Question 4. Which day is celebrated as World Diabetes Day?

Answer: 14th November

Question 5. Which planet in our solar system was visited by the Russian-built Venera 7?

Answer: Venus


10th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Oppo Reno2 F)

Question 1. Which of these was earlier known as the ‘Hailey National Park’ when it was established in 1936?

Answer: Jim Corbett National Park

Question 2. In 2011, which country hosted a Formula 1 race for the first time?

Answer: India

Question 3. Punjab Is Also Called ‘The Land Of Five Waters’. Which Of These Is NOT A River That Flows Through The Region Of Punjab?

Answer: Tapti

Question 4. Which Country Has Recently Approved The Sale Of A Home-Grown Drug That Is Expected To Cure Alzheimer’s?

Answer: China

Question 5. What Is The Slang Term Given To A Ball That Is Bowled So Well That It Is Considered Unplayable By The Batsman In Cricket?

Answer: A Jaffa


9th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Godrej Air Conditioner)

Question 1. Madhubani painting is done with a variety of tools, including fingers, twigs, brushes, nib-pens, and matchsticks and using natural dyes and pigments. It is characterized by its eye-catching geometrical patterns. Which Indian state does this art form originate from?

Answer: Bihar

Question 2. Ebrahim Alkazi is a famous Indian personality in the field of __? (Fill in the blank)

Answer: Theater

Question 3. A person wants to visit the national parks in Ranthambore, Gir and Bandipur located in 3 different states in India. Which of the following state he or she should NOT visit to explore these 3 national parks?

Answer: Madhya Pradesh

Question 4. Which of the following countries is NOT a member of the SAARC (South Asian Association for Regional Cooperation) ?

Answer: Singapore

Question 5. The book ‘281 and Beyond’ is an autobiography of which Indian cricketer?

Answer: VVS Laxman


8th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera)

Question 1. The __ note was the first paper currency issued by RBI in January 1938. (Fill in the blank)

Answer: Rs. 5

Question 2. Which of the following is NOT a gem-stone?

Answer: Marble

Question 3. The original name of Tansen, the most famous musician in the court of Akbar was __? (Fill in the blank)

Answer: Ramtanu Pandey

Question 4. Which of the following art forms was Satyajit Ray associated with?

Answer: Film Direction

Question 5. The legendary comic book writer Stan Lee, who passed away last year, was associated with which comic book house?

Answer: Marvel Comics


7th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.5000)

Question 1. She was the first woman to win a Nobel prize, is the only woman to win the Nobel prize twice, and is the only person to win the Nobel prize in two different scientific fields. She was born on this day (7 November) in 1867. Who is she?

Answer: Marie Curie

Question 2. In which country would you find North Cape, the northernmost point in Europe that can be accessed by car?

Answer: Norway

Question 3. Which of the following acids is used in a battery?

Answer: Sulphuric Acid

Question 4. If you compete in a race and overtake the 4th person, which position would you find yourself in?

Answer: 4th

Question 5. In international Morse code, which English alphabet is represented by the shortest/smallest code, a single dot?

Answer: E


6th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy Note 10)

Question 1. Where would you find Stonehenge, the prehistoric monument?

Answer: England

Question 2. The Red Square is considered the central square of which Russian city?

Answer: Moscow

Question 3. Indian field hockey team recently qualified for Tokyo Olympics 2020. When did Indian men’s hockey team last win a gold medal at the Olympics?

Answer: Moscow Olympics, 1980

Question 4. What is the official playing time of the full version of the Indian national anthem?

Answer: 52 seconds

Question 5. The ‘Statue of Liberty’ in New York was gifted to the United States by a European country. Which country is this?

Answer: France


5th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony 5.1 Home Theater System)

Question 1. Today, 5th November is the birthday of a cricketer who currently holds the record for being fastest to 10,000 and 11,000 runs in One Day cricket. He currently has 69 international centuries to his name. Who is he?

Answer: Virat Kohli

Question 2. Against which country did Virat Kohli make his test debut in 2011?

Answer: West-Indies

Question 3. Along with cricket, Virat Kohli has keen interest in Football. He is the co-owner of which Indian Super League(ISL) football team?

Answer: FC Goa

Question 4. This Canadian singer sang the world famous song ‘Summer of 69’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Bryan Adams

Question 5. In which country would you find Chichen Itza, one of the largest Maya cities and it was likely to have been one of the mythical great cities referred to in later Mesoamerican literature?

Answer: Mexico


4th Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.25,000)

Question 1. This American actor won the Oscar for best actor in a leading role for his performance in the movie ‘Dallas Buyers Club’. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: Matthew McConaughey

Question 2. Where would you find the ‘Sea of Tranquility’?

Answer: The moon

Question 3. A Megagon is a polygon with _ sides. Fill in the blanks.

Answer: 1 million

Question 4. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer: Beethoven

Question 5. Where is Fort William located in India?

Answer: Kolkata


2nd Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus TV)

Question 1. Today, 2nd November is the birthday of famous Bollywood actor Shahrukh Khan. Which was his first Bollywood film?

Answer: Deewana

Question 2. This American actor played the character of ‘Ross’ in the famous comedy show FRIENDS. He celebrates his birthday today. Who is he?

Answer: David Schwimmer

Question 3. The folk music form of ‘Lavani’ is associated with which state?

Answer: Maharashtra

Question 4. In terms of area which is the smallest continent?

Answer: Australia

Question 5. Which of these is NOT classified as a greenhouse gas?

Answer: Hydrogen


1st Nov 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsonite Poly-carbonate Suitcase)

Question 1. Today, 1st November is celebrated as the Formation Day of which south Indian state?

Answer: Karnataka

Question 2. Today, 1st November is the birthday of an Indian actress who won the Miss World 1994 pageant. Who is this actress?

Answer: Aishwarya Rai

Question 3. In terms of population, which is the smallest continent?

Answer: Antarctica

Question 4. Bhatiali’ is the folk music of which state?

Answer: West Bengal

Question 5. What is the national currency of Albania?

Answer: Lek


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

  1. This Contest will commence everyday in November 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

Today’s Amazon Quiz Answers Winner announcements – After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 31st December, 2019.


Leave a Reply