Today's Amazon Quiz Answers
Today’s Amazon Quiz Answers – Win Prizes Everyday

Check out today’s Amazon Quiz answers. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz to get a chance to win Prizes Everyday. #QuizTimeMorningsWithAmazon. Visit this ‘Today’s Amazon Quiz Answers’ page everyday for updated Quiz Answers


If you are unable to see the updated today’s Amazon Quiz Answers, please manually refresh the page or click on this link –> Get an update


24th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Prizes Everyday)

Question 1. Will be updated at 8:05AM

Answer: 

Question 2. Will be updated at 8:05AM

Answer: 

Question 3. Will be updated at 8:05AM

Answer: 

Question 4. Will be updated at 8:05AM

Answer: 

Question 5. Will be updated at 8:05AM

Answer: 


Previous Amazon Daily Quiz Answers

Click To Open

23rd Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7T Pro)

Question 1. The book ‘Long Walk to Freedom’ is an autobiography by which one of these?

Answer: Nelson Mandela

Question 2. Today, 23rd October is the birthday of an actor who has played a super-hero character is both Marvel and DC franchise in recent times. Who are we talking about here?

Answer: Ryan Reynolds

Question 3. Today, 23rd October is the birthday of one of Football’s legends. He has won 3 FIFA world cups with Brasil and was named ‘Co-Player of the Century’ in 1999, along with Argentine Diego Maradona. Who is this player?

Answer: Pelé

Question 4. Which of these Indian states does NOT share its border with China?

Answer: Nagaland

Question 5. In which city would you find the Colosseum, an amphitheater built in the first century to honor the Flavian dynasty?

Answer: Rome, Italy


22nd Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Amazon Alexa Echo Show)

Question 1. Which Of These Is The Southern Most Point Of Africa And The Beginning Of The Dividing Line Between The Atlantic And Indian Oceans?

Answer: Cape Agulhas

Question 2. Who Was The Second Man To Walk On The Moon?

Answer: Edwin ‘Buzz’ Aldrin

Question 3. Which Historical Event Does Charles Dickens’ Novel ‘The Tale Of Two Cities’ Concern?

Answer: The French Revolution

Question 4. When Did The Apple iPhone First Become Available?

Answer: 2007

Question 5. Which Film Director And Screenwriter Is Most Known For The Elements Trilogy – Fire (1996), Earth (1998), And Water (2005)?

Answer: Deepa Mehta


21th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.5000)

Question 1. Which Indian shuttler clinched the men’s singles title at the 2019 Bahrain International Series Badminton?

Answer: Priyanshu Rajawat

Question 2. The first engineering college in India was established by Lord Dalhousie as Thomason College of Civil Engineering in the year 1847. It later became an IIT. Where is this college located?

Answer: Roorkee

Question 3. The first women to serve as the Chief Minister (CM) of any state in India was ________ . She served as the CM of Uttar Pradesh from 1963-1967. (Fill in the blank)

Answer: Sucheta Kriplani

Question 4. Mudhumalai wildlife sanctuary is located in which state in India?

Answer: Tamil Nadu

Question 5. The first passenger train in India ran between Mumbai and Thane in the year 1853. What were the names of the 3 steam engines that ran the train?

Answer: Sahib, Sindh and Sultan


20th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7 Pro)

Question 1. Blue-tongue, a disease on domestic and wild ruminants(Goats, sheep, cattle) is caused by __? (Fill in the blank)

Answer: Virus

Question 2. We recently celebrated Dr. A.P.J Abdul Kalams birthday. He served as the __ President of India. (Fill in the blank)

Answer: 11th

Question 3. Which was the first Indian movie nominated for Oscar?

Answer: Mother India

Question 4. The modern game of Golf originated in which country?

Answer: Scotland

Question 5. The one horn Rhino is found in which country?

Answer: India


19th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Microsoft Surface Pro 6)

Question 1. Famous Bollywood movie ‘Dilwale Dulhania Le Jayenge (DDLJ)’ released today in 1995. In the movie, Raj and Simran took a trip to which part of the world?

Answer: Europe

Question 2. DDLJ holds the record of being the longest running film in the history of cinema. Which theater in Mumbai still runs the film?

Answer: Maratha mandir

Question 3. Which of the following countries does Afghanistan share its borders with?

Answer: Pakistan, Iran, Turkmenistan, Uzbekistan, Tajikistan, China

Question 4. Directorate General of Civil Aviation (DGCA) reported that __ has emerged as the most punctual airline in last 12 months. (Fill In the blank)

Answer: GoAir

Question 5. When was the Defense Research and Development Organisation (DRDO) established?

Answer: 1958


18th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fujifilm X-T100 Mirrorless Camera)

Question 1. Which of the following inter-molecular forces enables us to write on the blackboard with a chalk?

Answer: Adhesive Force

Question 2. ‘Three Gorges Dam’ is the worlds largest hydroelectric project dam. In which country is this dam located?

Answer: China

Question 3. The largest island in the world is Greenland. It is an integral part of ______ country. (Fill in the blank)

Answer: Denmark

Question 4. Narain Karthikeyan is the sports man in the field of which sport?

Answer: Formula One Racing

Question 5. Which among the following is NOT a work of Rabindranath Tagore?

Answer: Kapala Kundala


17th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.25,000)

Question 1. ‘International Day for the Eradication of Poverty’ is observed today by the United Nations. This Convention recognizes the right of every child to a standard of living adequate for the child’s physical, mental, spiritual, moral and social development. What is the theme of this event this year?

Answer: Acting together to empower children, families and communities to end poverty

Question 2. Today is the birthday of this world famous rapper and song-writer. His birth name is ‘Marshall Mathers’. He has won 15 Grammy awards. Who is being talked about here?

Answer: Eminem

Question 3. A Major Sea port is any port with two or more berths and facilities and equipment capable of discharging 100,000 tons of cargo per month from ocean-going ships. How many such Major sea ports are there in India?

Answer: 13

Question 4. Indian Railways (IR) has announced that it will become a net-zero carbon emitter by year_______? (Fill in the blank)

Answer: 2030

Question 5. Indian Oil constructed a 0.85 km of road with single use plastic waste at which city?

Answer: Faridabad


16th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy A50)

Question 1. ‘World Food Day’ is celebrated today, in honor of the founding of the Food and Agriculture Organization of the United Nations in 1945. Which is the main challenge that UN wants to tackle by observing ‘World Food Day’?

Answer: Global hunger

Question 2. Famous Bollywood movie ‘Kuch kuch hota hai’ released today in 1998. Who directed this film?

Answer: Karan johar

Question 3. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer: Spanish

Question 4. A rare flower blooms in Kerala and the Western Ghats once every 12 years. The last time it bloomed was in 2018. What is the flower called?

Answer: Neelakurinji

Question 5. In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Answer: Scar


15th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Speaker System)

Question 1. The United Nations declared 15th October as ‘World Student Day’ in 2010 to mark the birthday of India’s great former President and scientist. Who is being talked about here?

Answer: Dr. A. P. J. Abdul Kalam

Question 2. Today, 15th October is celebrated as ‘International Day of Rural Women’ by the United Nations. This is celebrated to acknowledge the crucial role that women and girls play in ensuring the sustainability of rural households and communities, improving rural livelihoods and overall well being. What is the theme of this years International Day of Rural Women?

Answer: Rural women and girls building climate resilience

Question 3. _______ celebrates May 26th as their National Science day to mark the day when APJ Abdul Kalam visited this country. Fill in the blanks.

Answer: Switzerland

Question 4. What does A.P.J stand for in the name of A.P.J Abdul Kalam?

Answer: Avul Pakir Jainulabdeen

Question 5. Which coastal Indian city was Dr. Kalam born in?

Answer: Rameswaram


14th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. A sushi is a Japanese dish, traditionally wrapped in __.

Answer: Edible seaweed

Question 2. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer: The French Revolution

Question 3. Which of these actors played the character of the Genie in the 2019 live action remake of Aladdin?

Answer: Will Smith

Question 4. What does ‘SIM’ in SIM card stand for?

Answer: Subscriber Identity Module

Question 5. How many sides does a rhombus have?

Answer: 4


13th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy A50)

Question 1. It is the first feature-length motion picture with not only a synchronized recorded music score but also lip-synchronous singing and speech in several isolated sequences. Which movie is being talked about here?

Answer: The Jazz Singer

Question 2. Who was the first person to win an individual medal at the Olympics, representing independent India?

Answer: K. D. Jadhav

Question 3. Which movie won the Oscar for best film in 2018?

Answer: The Shape of Water

Question 4. What does AR in AR Rahman’s name stand for?

Answer: Allah Rakha

Question 5. The East India Company came to India in 1600s, but established control only in _ after the Battle of Plassey when it took over the province of Bengal. Fill in the blanks.

Answer: 1757


12th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. Hugh Jackman, the actor most famous for his Marvel character ‘Wolverine’ celebrates his birthday today. Which country is Hugh Jackman from?

Answer: Australia

Question 2. Who was the first Indian to fly into outer-space?

Answer: Rakesh Sharma

Question 3. What word is used to refer to a group of hippopotamuses?

Answer: A bloat

Question 4. ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of speech given by which character in the play Julius Caesar, written by William Shakespeare?

Answer: Mark Antony

Question 5. The ‘Bramhastra’ trilogy is an upcoming Indian fantasy film starring Alia Bhatt, Ranbir Kapoor and Amitabh Bachchan. Who is directing this movie?

Answer: Ayan Mukherjee


11th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Marshall Wobern Speakers)

Question 1. Legend of Indian cinema Amitabh Bachchan celebrates his birthday today. Which year was he awarded India’s 2nd highest civilian honor, Padma Vibhushan?

Answer: 2015

Question 2. In which country is the highest (in altitude) cricket ground in the world located?

Answer: India

Question 3. Ganymede is the largest moon in our solar system. Which planet does it orbit around?

Answer: Jupiter

Question 4. What would you call a type of scientist who studies dinosaurs and fossils?

Answer: Paleontologist

Question 5. All Indian currency notes have the denomination written in a number of languages. Besides the writing in Hindi and English on the front, how many other regional languages appear on the back panel?

Answer: 15


10th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000)

Question 1. Today, 10 October is observed as ‘World Mental Health Day’ by the World Health Organisation to raise awareness of mental health issues around the world and mobilizing efforts in support of mental health. It was celebrated in the year_______ for the first time. (Fill in the blank)

Answer: 1992

Question 2. Legendary Bollywood actress Rekha was born today. Which of the following films did she win a National award for best actress in 1982?

Answer: Umrao Jaan

Question 3. Monarch Edward IV of England ruled which sport illegal in 1477?

Answer: Cricket

Question 4. Which of these countries does not have a standing army?

Answer: Iceland

Question 5. When discussing terms related to water, Nimbus, cumulus and stratus refer to types of _.

Answer: Clouds


9th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Oppo F11 Pro)

Question 1. Today, 09 October is celebrated as ‘World Post Day’ to create awareness about the role of the postal sector in people’s and businesses’ lives and its contribution to the social and economic development of countries. Since which year is ‘World Post Day’ being celebrated?

Answer: 1969

Question 2. Today, 09 October marks the 79th birth anniversary of the legendary English singer John Lennon. Which world famous band was he a part of?

Answer: The Beatles

Question 3. The Ao language is spoken in which of the following States?

Answer: Nagaland

Question 4. Which planet in our solar system is named after the Roman god of war?

Answer: Mars

Question 5. Where can you find India’s only floating post-office, which is situated on a lake?

Answer: Srinagar


8th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win GoPro Hero7)

Question 1. Today, October 08 is celebrated as ‘Indian Air-force (IAF) Day’ as the IAF was founded on this day in 1932. What is the motto of the IAF?

Answer: Touch the sky with glory

Question 2. What rank does the Chief of Air Staff hold in the Indian Air-Force?

Answer: Air chief marshal

Question 3. The white-ish, crescent moon shaped part at the base of your nail has a name. What is it called?

Answer: Lunula

Question 4. Which of the following is NOT a folk dance that originated in Maharashtra?

Answer: Garba

Question 5. Which place in India holds the Guinness World Record for being the wettest place on Earth?

Answer: Mawsynram, Meghalaya


7th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.5,000)

Question 1. It is Vladimir Putin’s birthday today. He has been the president of Russia for 5 terms and was recently selected for a 6th term. Which building holds the office of the president of Russia?

Answer: The Kremlin

Question 2. Which of these desserts has its roots in Hyderabad’s Nizami legacy, and is traditionally prepared from dried apricots?

Answer: Qubani Ka Mitha

Question 3. Which famous Indian poet did Shankar Mahadevan collaborate with, for his track, ‘Breathless’?

Answer: Javed Akhtar

Question 4. What was the name of the 5-member, all-girl pop band, that was formed in 2002 as part of a nation wide talent search, hosted by Channel V?

Answer: Viva

Question 5. Earlier this year, two South Korean companies announced a 300 Million dollars investment in India based, Ola Cabs. The first company is Hyundai, name the second?

Answer: Kia Motors Corporation


6th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Huawei P30 Pro)

Question 1. During the British Raj, a now widely-recognized monument was built to commemorate the visit of King George V and the Queen Mary to Bombay. Which monument is it?

Answer: Gateway of India

Question 2. What is the metal or plastic casing around the end of a shoelace called?

Answer: Aglet

Question 3. Rajasthan is the prominent desert region of India. Which desert makes up most of this state?

Answer: Thar

Question 4. There is an ancient Indian weapon known as ‘Katar’. What type of weapon is it?

Answer: A dagger

Question 5. Sanjay Leela Bhansali, and Bimal Roy have both directed 2 separate ‘Devdas’ films. But who is the original author of the Bengali romance novel?

Answer: Saratchandra Chattopadhyay


5th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Soundlink Revolve+ Speakers)

Question 1. Today, 5th October is celebrated as ‘World Teachers Day’ by UNESCO and Education International each year to help give the world better understanding of teachers and the role they play in the development of students and society. When was the First ‘World Teachers Day’ celebrated?

Answer: 1994

Question 2. Shanghai is currently the most populated city in the world. But which was the first city to reach a population of 1 million?

Answer: Rome

Question 3. A regular email has the recipients section, as well as CC and BCC. What does BCC stand for?

Answer: Blind Carbon Copy

Question 4. The actor who played Gandhi in Lage Raho Munnabhai, won a National Award for Best Supporting Actor for the role. Name the actor.

Answer: Dilip Prabhavalkar

Question 5. Earth’s atmosphere is made up of several gasses, but which element makes up the majority of the air?

Answer: Nitrogen


4th Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win Ray-Ban Sunglasses)

Question 1. World Animal Day’ is celebrated today in order to improve welfare standards of animals around the globe. Which year was the first ‘World Animal Day’ celebrated?

Answer: 1925

Question 2. Which is the largest living fish in the ocean?

Answer: Whale shark

Question 3. Which multinational conglomerate is the parent company to Google?

Answer: Alphabet Inc

Question 4. The ‘starfish’ has recently been renamed because it is an echinoderm like the sea urchin, and not a fish. Do you know what it is popularly called now?

Answer: Sea star

Question 5. The 2018 film, Pad Man, starring Akshay Kumar is based on a true story. Who is the social entrepreneur that inspired the character?

Answer: Arunachalam Muruganantham


3rd Oct 2019 – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7T)

Question 1. Which object grants the superhero, Green Lantern, his extraordinary powers?

Answer: A Ring

Question 2. The novel, White Tiger, won the Man Booker prize in 2008, and was the debut novel of an Indian-born author. Who wrote it?

Answer: Arvind Adiga

Question 3. What is the dot that appears over the lowercase letters, ‘i’ and ‘j’, called?

Answer: Tittle

Question 4. Famous British actress ‘Lena Headey’ was born today in 1973. Which character does she play in the famous HBO series ‘Game Of Thrones’?

Answer: Cersei Lannister

Question 5. She Was The First Indian Woman To Become A Teacher, And Opened Up The First Girl’s School In India In 1848. Who Is She?

Answer: Savitribai Phule


2nd Oct 2019 – Amazon Special Edition Quiz Answers (Win Rs.1,50,000)

Question 1. In which year was Mahatma Gandhi nominated for the Nobel Prize for the first time?

Answer: 1937

Question 2. On which day in history did Mahatma Gandhi embark on the famous Dandi March?

Answer: 12th March 1930

Question 3. Although they shared differing ideologies, Mahatma Gandhi called X as ‘The Prince among the patriots’. In 1944, in a radio broadcast, X was the first one to address Gandhi as the ‘Father of the nation’. Identify X?

Answer: Netaji Subhas Chandra Bose

Question 4. Gandhi was nominated for the Nobel Peace prize _ times but never won. The Nobel committee publicly acknowledges the omission till date, expressing regret that Gandhi had never been awarded the prize.

Answer: 5

Question 5. Mahatma Gandhi shares his birthday with which Indian prime minister?

Answer: Lal Bahadur Shastri

Question 6. Which of these books was NOT written by Mahatma Gandhi?

Answer: Long Walk to Freedom

Question 7. The book ‘Unto This Last’ greatly captivated and transformed Gandhiji. So much so that he translated it into Gujarati. Who was its author?

Answer: John Ruskin


1st Oct 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy S10e)

Question 1. Which of these is an annual fair in Rajasthan, known for its camel trading event?

Answer: Pushkar Mela

Question 2. Who composed the famous classical music melody – ‘Fur Elise’?

Answer: Beethoven

Question 3. Which is the largest country in the world in terms of land area?

Answer: Russia

Question 4. Leonardo da Vinci could write with one hand and draw with the other at the same time.

Answer: True

Question 5. Which planet is the closest to Earth?

Answer: Venus


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

Click To Open

Today’s Amazon Quiz Answers Contest Details:-

  1. This Contest will commence everyday in October 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

Today’s Amazon Quiz Answers Winner announcements – After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 30th November, 2019.


Leave a Reply