Amazon Daily Quiz Answers [24th Aug 2019] – Win Bose Speaker System

1785
Amazon Quiz Time Daily - Today's Answers - Win Bose Speaker System
Amazon Quiz Time Daily – Today’s Answers – Win Bose Speaker System

Check out today’s Amazon Daily Quiz answers 24 Aug 2019. The Amazon QuizTime starts everyday at 8AM and ends at 12PM. Play this quiz to get a chance to win Prizes Everyday. #QuizTimeMorningsWithAmazon.

Advertisement

If you are unable to see the updated answers, please refresh the page or click on this link –> Get an update


24th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Speaker System)

Question 1. The ‘Angkor Vat’ temple is the largest religious monument ever built. Where is it situated?

Answer: Cambodia

Question 2: Seoul is the capital city of North Korea. True or False?

Answer: False

Question 3: Which is the capital city of the south Indian state of Telangana?

Answer: Hyderabad

Question 4: The digital payment system known as UPI, is now commonly accepted across merchants and businesses. What does UPI stand for?

Answer: Unified Payments Interface

Question 5: Which British Prime Minister Was Awarded The Nobel Prize For Literature?

Answer: Winston Churchill


Previous Amazon Daily Quiz Answers

Click To Open

23rd Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Canon EOS DSLR Camera)

Question 1. India’s lightest bullet proof jacket was launched at the Police Expo 2019. It can withstand bullets fired from an AK-47 rifle. What is the jacket called?

Answer: Bhabha Kavach

Question 2: The Ministry of New and Renewable Energy launched a scheme to encourage farmers to use and generate solar power this year. What is it called?

Answer: PM-KUSUM

Question 3: What is the hybrid offspring of a male zebra and a female horse called?

Answer: Zorse

Question 4: Who is the first Indian-origin person to be take charge as the Home Secretary for the new UK government under Boris Johnson?

Answer: Priti Patel

Question 5: India celebrates the National Broadcasting Day every year to commemorate the first ever radio broadcast in the country, which went live in 1927. Which day is it celebrated on?

Answer: 23rd July


22nd Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. What is the currency of South Africa called?

Answer: Rand

Question 2: Indian players Harmeet Desai and Ayhika Mukherjee won the gold at the 2019 Commonwealth Championships. Which sport did they play?

Answer: Table Tennis

Question 3: She is a former international tennis player and has represented India at the Deaflympics. She has now become the first Indian to win the Miss Deaf World Pageant. Who is she?

Answer: Vidisha Baliyan

Question 4: The __ in Delhi was inaugurated on 25th Feb 2019. It is a structure comprising of four concentric circles – Amar Chakra, Veerta Chakra, Tyag Chakra and Rakshak Chakra. Fill in the blank.

Answer: National war memorial

Question 5: Who is the author of the bestselling books, ‘Sapiens’ and ‘Homo Deus’?

Answer: Yuval Noah Harari


21st Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Honor 10 Lite)

Question 1. India recently launched its second moon mission, Chandrayaan-2. Which part of the moon will be researched in this mission?

Answer: South pole

Question 2: Dr. Abdul Kalam visited a country on 26th May, 2005, and they declared it as their National Science Day. Which country was it?

Answer: Switzerland

Question 3: Density is defined as the ratio of the mass of an object to the volume of space it takes up. Based on this, Earth is the least dense planet in the solar system. True or False?

Answer: False

Question 4: Alongside Pranab Mukherjee, which famous singer from Assam was posthumously awarded India’s highest civilian award, the Bharat Ratna, in the year 2019?

Answer: Bhupen Hazarika

Question 5: Scientists in Bangladash have developed an alternative to plastic bags – cellulose sheet-bags made with jute fibres. What name have they given to this alternative? Hint – it means golden in Bengali.

Answer: Sonali


20th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. Which of the following is NOT a variety of mango?

Answer: Red Dacca

Question 2: Apricots are not native to India. And yet, there is a popular Hyderabadi dessert, made from apricots which was created by the royals as it needed the fruit to be imported. What is the dish called?

Answer: Qubani-ka-Meetha

Question 3: Maria Montessori was an Italian physician. She is also known for her contributions to another field, where her name is used to refer to a teaching method. Which field does it apply to?

Answer: Education

Question 4: What is the Roman numeral equivalent for the number ‘0’?

Answer: Does not exist

Question 5: There is a theory that the universe will come to an end when its ever-increasing rate of expansion causes all matter to basically fly apart. What is the term applied to this theory?

Answer: The Big Rip


19th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.10,000)

Question 1. On which day is World Photography Day (WPD) observed each year?

Answer: August 19

Question 2: Which of the following will you associate ‘Sattriya’ with?

Answer: A Dance Form

Question 3: What kind of animal is the ‘flying fox’?

Answer: Bat

Question 4: Which European capital city was built on a group of 14 islands?

Answer: Stockholm

Question 5: The Indian state of Nagaland was formed in 1963. Which state was it a part of earlier?

Answer: Assam


18th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win OnePlus 7 Pro)

Question 1. Which Of These Wireless Technologies Derives Its Name From A 10th Century Viking King?

Answer: Bluetooth

Question 2: Taipei Is The Capital Of Singapore. True Or False?

Answer: False

Question 3: Who Was The Founder Of The Bose Corporation?

Answer: Amar Bose

Question 4: This Dutch Footballer Was Given The Nickname ‘Llama’ After He Spit On West German Striker, Rudi Völler, During A 1990 FIFA World Cup Game. Can You Name Him?

Answer: Franklin Rijkaard

Question 5: Which Science Fiction Writer Is Credited With Penning Down ‘The 3 Laws Of Robotics’?

Answer: Isaac Asimov


17th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Marshall Wobern Speakers)

Question 1. What is the name of the new film starring Leonardo DiCaprio and Brad Pitt which has been directed by Quentin Tarantino?

Answer: Once upon a time in Hollywood

Question 2. The world’s coldest inhabited place is the village Oymyakon which records -68 degree centigrade is located at ___________.

Answer: Russia

Question 3. In the Vivo Pro Kabaddi League, 2019, what is the name of Haryana’s team?

Answer: Haryana Steelers

Question 4. The Pinna is the outer area of which human body part?

Answer: Ear

Question 5. Kiara Advani, was most recently seen opposite Shahid Kapoor in Kabir Singh. Which was her Bollywood debut film?

Answer: Fugly


16th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Bravia LED Smart TV)

Question 1. Pandit Hari Prasad Chaurasia is a well-known name in the classical music genre. Which instrument does he play?

Answer: Flute

Question 2. Akshay Kumar’s new film is inspired by the true events of ISRO’s Mars Orbiter Mission which was launched in 2013. What is the film called?

Answer: Mission Mangal

Question 3. BSE SENSEX is a commonly known term in the stock market. What does SENSEX stand for?

Answer: Sensitive Index

Question 4. Marvel recently announced that Natalie Portman will play the female version of a popular superhero in their next film franchise. Which hero is it?

Answer: Thor

Question 5. Starting 1st December 2019, ______, an electronic toll payment facility will be mandatory on all national highway toll lanes. What is it called?

Answer: FASTag


14th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Casio G-Shock Watch)

Question 1. NASA recently celebrated the 50th anniversary of their mission which first landed man on the moon. Which mission was this?

Answer: Apollo 11

Question 2. Which country will host the 2023 ICC World Cup?

Answer: India

Question 3. The inventor of the password for computer accounts was an American scientist, who passed away recently. What was his name?

Answer: Fernando Corbato

Question 4. India’s Chandrayaan-2 lunar mission successfully commenced on 22nd July. What is the name of the robot rover that will be released by the moon lander as part of this mission?

Answer: Pragyan

Question 5. Who was the captain of the winning team at the 2019 ICC World Cup?

Answer: Eoin Morgan


13th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Bose Home Speaker 500)

Question 1.

Answer: Myth

Question 2. Chakyar Koothu is a classical dance form which involves a lot of comedy through narrations and gestures. Which Indian state does it originate from?

Answer: Kerala

Question 3. Former India cricketer, Kiran More, has been appointed as the interim coach of which cricket team?

Answer: USA

Question 4. Which film was Farhan Akhtar’s directorial debut?

Answer: Dil Chahta Hai

Question 5. Last year, Rahul Dravid was inducted into the ICC hall of fame. This year, __ has become the 6th Indian cricketer to join the ranks. Fill in the blanks.

Answer: Sachin Tendulkar


12th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.25,000)

Question 1. In which of the following Indian festivals are boat races a special feature?

Answer: Onam

Question 2. Who was the leader of North Korea before Kim Jong-un?

Answer: Kim Jong-il

Question 3. It is said that Gandhiji frequently listened to and enjoyed the kirtan, ‘Vaishnav Jan To Tene Kahiye’. Who penned this kirtan?

Answer: Narsimha Mehta

Question 4. The author of the book ‘Business @ the Speed of Thought’ also wrote ‘The Road Ahead’ in the year 1995, which was at number one in the New York Times best seller list for seven weeks. Who is the author of these books?

Answer: Bill Gates

Question 5. Who was the winner of the prestigious RedInk Award for ‘Journalist of the Year’ 2019? She bagged this award for her 2018 expose on the functioning of the UIDAI and its Aadhaar data cache.

Answer: Rachna Khaira


11th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy S10e)

Question 1. What does FM in FM Radio stand for?

Answer: Frequency Modulation

Question 2. What is the name of the network of highways that connects the four major cities of India – Chennai, Kolkata, Delhi and Mumbai?

Answer: The Golden Quadrilateral

Question 3. Emojis have become an integral part of digital communication. Which day is recognised as the ‘Global celebration of Emojis’ day, world wide?

Answer: 17th July

Question 4. Which Indian athlete recently won a gold medal in the 200 m sprint category in the Tabor Athletics Meet in the Czech Republic?

Answer: Hima Das

Question 5. How many kilometers is one Astronomical Unit (AU)?

Answer: 150 million km


10th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.1000 – 50 Winners)

Question 1. _ is a central Asian sport in which horse mounted players attempt to drag a goat or a calf carcass towards a goal. Fill in the blanks.

Answer: Buzkashi

Question 2. Which among the following platforms announced that it will introduce ‘Learning Playlists’ to list educational videos?

Answer: YouTube

Question 3. Mary Kom is an Indian Olympic boxer hailing from __. Fill in the blanks.

Answer: Manipur

Question 4. A new smartphone malware which affected millions of users, was named after a character in the Matrix. What is the malware called?

Answer: Agent Smith

Question 5. The Anglo-Zanzibar War between the United Kingdom and the Zanzibar Sultanate was the shortest recorded war in history. How long did it last?

Answer: 38-45 minutes


9th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. Complete The Phrase – ‘Wear Your Heart On Your __’. This English Idiom Means Openly Showing Your Emotions Or Feelings.

Answer: Sleeve

Question 2. You Can Find The Victoria Terminus In Mumbai And The Victoria Memorial In Kolkata. Now If You Are Visiting The Gateway Of India, Which City Are You In?

Answer: Mumbai

Question 3. In Which Country Were The First Olympic Games Held?

Answer: Greece

Question 4. Who Won The Women’s Singles Title At Wimbledon 2019?

Answer: Simona Halep

Question 5. In Which Country Would You Find The Stonehenge, A Prehistoric Monument Consisting Of A Ring Of Standing Stones?

Answer: England


8th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs.20,000)

Question 1. Where is India’s highest astronomical observatory located?

Answer: Ladakh

Question 2. A phobia is an irrational fear that a person may experience. Triskaidekaphobia is the fear of what?

Answer: Number 13

Question 3. The World Bank Group announced its first female Managing Director and Chief Financial Officer (CFO) who is an Indian national. What is her name? Hint – She was the MD of the State Bank of India!

Answer: Anshula Kant

Question 4. In a standard set of playing cards, which king is the only one without a moustache?

Answer: King of hearts

Question 5. ISRO has been in the spotlight recently due to it’s moon mission, Chandrayaan-2. Who is the current chairman of ISRO?

Answer: Kailasavadivoo Sivan


7th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Honor 10 Lite)

Question 1. Which of these was written by William Shakespeare?

Answer: Taming of the Shrew

Question 2. Sportsman Anthony Amalraj recently won a historic bronze medal for India in a World Tour held in Australia. Which sport does he play?

Answer: Table tennis

Question 3. In the DC comic books, what is the name of the planet that is Superman’s home?

Answer: Krypton

Question 4. Akshay Kumar occupies the number 33 spot in the Forbes Celebrity 100 list which mentions the world’s highest paid entertainers. Who has topped the list this year?

Answer: Taylor Swift

Question 5. In 1927, who launched the ‘Mahad Satyagraha’?

Answer: Dr. B. R. Ambedkar


6th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Canon EOS DSLR Camera)

Question 1. Which is the smallest planet in our solar system?

Answer: Mercury

Question 2. Fanta and Sprite belong to which beverage company?

Answer: The Coca-Cola Company

Question 3. The researchers from the University of Chicago have discovered remnants of seawater from the Ice Age. In which ocean was this discovery made?

Answer: Indian Ocean

Question 4. The banana plant is classified as a herb. True or False?

Answer: True

Question 5. If the Green Revolution is related to agriculture, what does a Blue Revolution refer to?

Answer: Fish


5th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Rs. 10,000 -5 Winners)

Question 1. Which of the following is the official language in Argentina?

Answer: Spanish

Question 2. In India, Engineer’s Day is celebrated on September 15. It commemorates the birth anniversary of which Indian scientist?

Answer: M. Visvesvaraya

Question 3. While most societies follow a patrilineal tradition wherein the father’s name is passed on to the children, some do not. Which one of these Indian ethnic communities follow a matrilineal tradition?

Answer: Khasi, Meghalaya

Question 4. Rahul Dravid was recently appointed as the Head of Cricket at the NCA (National Cricket Academy). When was the NCA founded?

Answer: 2000

Question 5. In the Lion King, what is the name of Simba’s uncle i.e. Mufasa’s brother?

Answer: Scar


4th Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Samsung Galaxy A50)

Question 1. In context to NBA basketball, what does the term MVP stand for?

Answer: Most Valuable Player

Question 2. The age of a star can be estimated by its color, which of these colors indicate the star is amongst the youngest?

Answer: Blue

Question 3. Hrithik Roshan and Tiger Shroff will star in a new film by Siddharth Anand. What is the film called?

Answer: War

Question 4. Who won the men’s finals at the 2019 Wimbledon tournament?

Answer: Novak Djokovic

Question 5. PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) is a NASA mission which will attempt to image the Sun. They have selected an Indian scientist as a co-investigator for this mission. Who is he?

Answer: Dipankar Banerjee


3rd Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Fitbit Charge 3)

Question 1. The Bharat Dynamics Limited (BDL) which is manufacturing base for guided weapons systems, functions under the Ministry of ___. Fill in the blank.

Answer: Defence

Question 2. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alaxander’s general Seleucus Nicator?

Answer: Chandragupta Maurya

Question 3. Sports-wear brand Reebok has appointed a new Indian brand ambassador. Which one of these is it?

Answer: Katrina Kaif

Question 4. When did the Apple iPhone first become available?

Answer: 2007

Question 5. Which cricketer was named ‘Player of the Tournament’ for the ICC World Cup 2019?

Answer: Kane Williamson


2nd Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Sony Bravia LED Smart TV)

Question 1. Indian scientists developed a new material called ‘black gold’ which can absorb light and carbon dioxide. Which institute did they belong to?

Answer: Tata Institute of Fundamental Research

Question 2. She became the first Indian to win a gold medal in the 100ms race at a global event at the World Universiade in Italy. Who is she?

Answer: Dutee Chand

Question 3. Micheal Jackson performed for the first and only time in India in 1996. After the show, before he left the country, he scribbled a love letter to India in his hotel room where he called India his ‘special love’. Where did he write it?

Answer: On a pillow

Question 4. The biggest river island in the world located in Assam. What is it called?

Answer: Majuli

Question 5. A song titled ‘Tujhe Bhulega Na Tera Hindustan’, was released by the Indian Army to commemorate 20 years of ‘Operation Vijay’ as an ode to the to soldiers of the Kargil war. What is the name of the lyricist?

Answer: Sameer


1st Aug 2019, 8AM-12PM – Amazon Daily Quiz Answers (Win Seagate 5TB Hard Drive)

Question 1. Which historical event does Charles Dickens’ novel ‘The Tale of Two Cities’ concern?

Answer: The French Revolution

Question 2. The most common format for a home video recorder is VHS. VHS stands for?

Answer: Video Home System

Question 3. Saturn has a total of 62 moons, the largest one being larger than the planet of Mercury. What is its name?

Answer: Titan

Question 4. If you look closely at the planet Jupiter, a very evident dense red spot can be found on it as seen from space. This is often called the ‘Great Red Spot’. What is it?

Answer: A Hurricane

Question 5. ‘Friends, Romans and Countrymen, lend me thy ears’ is the first line of a speech in the play Julius Caesar, by William Shakespeare. Which character gave this speech?

Answer: Mark Antony


DETAILS OF THE CONTEST AND HOW TO ENTER:

Click To Open
  1. This Contest will commence everyday in August 2019 from 08:00:01 a.m. (IST) to 12:00:00 p.m. (IST) (“Contest Period”).
  2. In order to be eligible for the Contest, during the Contest Period you must sign-in to or sign-up from an account on the Amazon.in App (“Amazon.in App”).
  3. Once you have signed-in to the Amazon.in App, you can participate by navigating to the page where 5 (five) questions will be posted during the entire Contest Period.
  4. Thereafter, if you answer all the quiz questions correctly, you will be entitled for a lucky draw which will be carried out amongst participants who have answered that particular question correctly.
  5. The draw of lots will be carried out during the Contest Period for the questions and total of participants vary and will be selected as winner by a random draw of lots.
  6. The declared winner(s) will be eligible for winning the prize mentioned on that day.

WINNER ANNOUNCEMENT:

After Amazon confirm the winner/s, Amazon will contact the winners individually. Amazon will also post the winners names on page –> https://amazon.in/winners by 30th Sept, 2019.

Leave a Reply